Με ποσοστό θριάμβου εκλέγεται εκ νέου Περιφερειάρχης Ηπείρου

ΚΑΘΑΡΙΣΕ «ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ» Ο ΑΛΕΚΟΣ!

- Άνετη η επικράτηση του Aλ. Καχριμάνη και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, με δεύτερο τον Γ. Ζάψα, τρίτο τον Σπ. Ριζόπουλο και τέταρτο τον Δημ. Δημητρίου

- Η μακρά πορεία του στην Τοπ. Αυτοδιοίκηση….

KAXRIMANHS EKLOGES 26 5 19

• Για τον περισσότερο κόσμο ήταν αναμενόμενη η χθεσινή θριαμβευτική επανεκλογή του Αλέκου Καχριμάνη στη θέση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, η οποία συνοδεύτηκε μάλιστα από ένα ποσοστό ψήφων ακόμα υψηλότερο από εκείνο του 2014 κι αυτή ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς!
Ο κ. Καχριμάνης συγκαταλέγεται λοιπόν στους Περιφερειάρχες της χώρας που καθάρισαν «μία κι έξω» την εκλογική αναμέτρηση και η θητεία του ανανεώνεται για μία ακόμη τετραετία, δηλαδή έως το 2024. Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη θητεία του στην αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου.
Συγκινημένος ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο χθες σε δήλωσή του, μετά την αποκρυστάλλωση των αποτελεσμάτων, για μία νίκη όλου του Ηπειρωτικού λαού, τονίζοντας πως η Περιφερειακή Αρχή έχει μπροστά της πολλή δουλειά να φέρει εις πέρας.

Θριαμβευτική νίκη
Με ποσοστό 50,83% ο Αλέκος Καχριμάνης είχε εκλεγεί Περιφερειάρχης Ηπείρου το 2014, επικρατώντας πλήρως της τότε αντιπάλου του Όλγας Γεροβασίλη. Χθες τις πρώτες πρωινές ώρες και με την ενσωμάτωση στο 35,97% για ολόκληρη την Περιφέρεια, το ποσοστό επανεκλογής του ήταν ελαφρώς πάνω από 57% διαγράφοντας μία θριαμβευτική νίκη για τον ίδιο και τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή. Η υπόθεση «εκλογές» έκλεισε λοιπόν για την Περιφέρεια Ηπείρου από την πρώτη Κυριακή!
Η διαφορά των ποσοστών του κ. Καχριμάνη με τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειάρχες είναι εντυπωσιακή. Δεύτερος τερματίζει την «κούρσα» ο Γιώργος Ζάψας της παράταξης «Κοινόν των Ηπειρωτών», ο οποίος υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό που χθες στη 1.15 π.μ., ήταν στο 15,21%. Επίδοση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη της Όλγας Γεροβασίλη το 2014 που είχε λάβει ποσοστό 24,58%
Τρίτος ακολουθεί ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σπύρος Ριζόπουλος της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», με ποσοστό λίγο κάτω από 10% (9,93%) κι έπεται ο υποστηριζόμενος από το ΚΙΝ.ΑΛ Δημήτρης Δημητρίου με 7,19%. Ακολουθούν ο Γιώργος Πρέντζας της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου» (ΚΚΕ) με ποσοστό χθες στη 1.15 π.μ. 6,09%, ο Νίκος Ζήκος της «Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο» με 1,77%, ο Κων/νος Νουτσόπουλος της «Ανυπότακτη Ήπειρος» με 1,58% και ο Κων/νος Αναγνώστου της «Ελληνική Αυγή για την Ήπειρο» με ποσοστό 1,13%.

Η κατανομή των εδρών
Όσον αφορά στις έδρες που καταλαμβάνει κάθε παράταξη στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, εκτός απροόπτου, αυτή του Αλέκου Καχριμάνη παίρνει τη μερίδα του λέοντος, δηλαδή 29. Ο Γιώργος Ζάψας λαμβάνει οκτώ έδρες, ο Σπύρος Ριζόπουλος πέντε έδρες, ο Δημήτρης Δημητρίου τέσσερις έδρες, ο Γιώργος Πρέντζας τρεις έδρες και από μία έδρα καταλαμβάνουν οι παρατάξεις των κ.κ. Ζήκου και Νουτσόπουλου.

«Μία νίκη όλων…»
Παρουσία της μητέρας του Πανωραίας Καχριμάνη (φωτό), της συζύγου του Έλενας, των παιδιών, των εγγονών του και φυσικά των περιφερειακών συμβούλων και όλων των συνεργατών του, ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης Ηπείρου δήλωσε χθες, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, πως η νίκη που πέτυχε είναι μία νίκη όλης της Ηπείρου και των Ηπειρωτών.
«Επί εννέα χρόνια δουλέψαμε όσο μπορούσαμε για την Ήπειρο και τώρα ανοίγει γι’ αυτήν ένας νέος δρόμος, υπάρχει η πυξίδα, η οποία πρέπει να αποτελέσει πυξίδα και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. Κάναμε τα αυτονόητα. Επιδιώξαμε την εξωστρέφεια, φτιάξαμε τον πρωτογενή τομέα κι έναν τουρισμό ποιότητας», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης.
Ο Περιφερειάρχης σημείωσε με νόημα πως «όλο αυτό το διάστημα κρατήσαμε ψηλά τον πολιτικό πολιτισμό παρότι προκληθήκαμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Έχουμε να δώσουμε πολλά και θα τα δώσουμε. Η νίκη ανήκει σ’ όλους τους Ηπειρώτες».
Δεν παρέλειψε δε, να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του, τους περιφερειακούς συμβούλους, το προσωπικό της Περιφέρειας, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον, την οικογένειά του, την οποία ευχαρίστησε που τόσα χρόνια τον ανέχονται να λείπει από κοντά τους κάθε μέρα και για όλη την ημέρα!

Μακρά πορεία…
Μακροχρόνια είναι η θητεία του Αλέκου Καχριμάνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ξεκίνησε το 1983 όταν εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Μετσόβου. Από το 1986 και για τέσσερα χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μετσόβου, ενώ από το 1991 έως και τις 5 Απριλίου 2002 διετέλεσε επί τρεις τετραετίες Δήμαρχος της περιοχής.
Από το 2002 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2010 υπηρέτησε για δύο τετραετίες Νομάρχης Ιωαννίνων. Ο θεσμός καταργήθηκε πανελλαδικά στις 31 Δεκεμβρίου 2010, οπότε ήταν ο τελευταίος Νομάρχης για τα Γιάννενα. Από την 1η Ιανουαρίου 2011 ανέλαβε καθήκοντα ως ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Ηπείρου, μετά την εκλογή του στις Περιφερειακές εκλογές του 2010, στο δεύτερο γύρο, με ποσοστό 55,04% επικρατώντας του Ευάγγελου Αργύρη που έλαβε 44,96%. Στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο.
Σημαντική δραστηριότητα έχει αναπτύξει και ως μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, όπου είναι εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της, καθώς και επικεφαλής της στην Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δήλωση Ριζόπουλου
Τα συγχαρητήριά του στον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη Ηπείρου καθώς και σ’ όσους εξελέγησαν στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει με δήλωσή του ο Σπύρος Ριζόπουλος και προσθέτει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι Ορίζοντες Ηπείρου είναι πλέον εκλεγμένη περιφερειακή παράταξη γιατί χιλιάδες Ηπειρώτες απέδειξαν με την ψήφο τους πως επιζητούν νέες ιδέες και νέους ανθρώπους για να τις μετατρέψουν σε πολιτικές. Θα αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για τον τόπο μας, για την Ήπειρο που ονειρευόμαστε. Για να γίνουμε και πάλι Περήφανοι Ξανά».