Με ποσοστό 57% «μία κι έξω» από την πρώτη Κυριακή...

Σάρωσε ο Αλ. Καχριμάνης στην Περιφέρεια Ηπείρου!

- Δεύτερος ο Γ. Ζάψας με… 42 μονάδες διαφορά (!) από τον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη και ακολουθούν Σπ. Ριζόπουλος, Δημ. Δημητρίου, Γ. Πρέντζας κ.α.

- Η μακρά πορεία του Aλ. Καχριμάνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση…

KAXRIMANHS NIKHTHS

• Ακόμα και τα πιο αισιόδοξα προγνωστικά ξεπέρασε το ποσοστό νίκης που χάρισαν οι Ηπειρώτες προχθές στον Αλέκο Καχριμάνη, ανανεώνοντας για τρίτη συνεχόμενη φορά τη θητεία του στο «τιμόνι» της Περιφέρειας, στην οποία παραμένει πλέον ως το 2024!
Η επικράτησή του με κάτι παραπάνω από 57% ήταν πλήρης και αδιαμφισβήτητη και ξεπέρασε κατά έξι μονάδες εκείνη του 2014, χαρίζοντάς του ένα ακόμη προσωπικό ρεκόρ, κάτι που προφανώς ούτε το στενό επιτελείο του περίμενε, παρά τα αισιόδοξα μηνύματα μέσα στην προεκλογική περίοδο.
Σάρωσε και στους τέσσερις νομούς ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης, αφού πήρε μία διαφορά από τον δεύτερο υποψήφιο Γιώργο Ζάψα της τάξης των 42 μονάδων περίπου (!), γεγονός που αποδεικνύει το εύρος της επιτυχίας, που τον συγκαταλέγει σ’ εκείνους τους Περιφερειάρχες της χώρας που καθάρισαν «μία κι έξω» στις εκλογές.
Συγκινημένος ο κ. Καχριμάνης έκανε λόγο προχθές, μετά την αποκρυστάλλωση των αποτελεσμάτων, για μία νίκη όλου του Ηπειρωτικού λαού, τονίζοντας πως η Περιφερειακή Αρχή έχει μπροστά της πολλή δουλειά να φέρει εις πέρας.

Θριαμβευτική νίκη
Με ποσοστό 50,83% ο Αλέκος Καχριμάνης είχε εκλεγεί Περιφερειάρχης Ηπείρου το 2014, επικρατώντας πλήρως της τότε αντιπάλου του νυν Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη.
Αυτή τη φορά η «ψαλίδα» άνοιξε ακόμη περισσότερο με το ποσοστό επανεκλογής του να ξεπερνά ελαφρώς το 57% διαγράφοντας μία θριαμβευτική νίκη για τον ίδιο και τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή. Έτσι η υπόθεση «εκλογές» έκλεισε λοιπόν για την Περιφέρεια Ηπείρου από την πρώτη Κυριακή!
Η διαφορά των ποσοστών του κ. Καχριμάνη με τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειάρχες είναι… χαώδης! Δεύτερος τερματίζει την «κούρσα» ο Γιώργος Ζάψας της παράταξης «Κοινόν των Ηπειρωτών», ο οποίος υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 14,90%. Επίδοση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη της Όλγας Γεροβασίλη το 2014 που είχε λάβει ποσοστό 24,58%.
Τρίτος ακολουθεί ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σπύρος Ριζόπουλος της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», με ποσοστό λίγο κάτω από 10% (9,76%) κι έπεται ο υποστηριζόμενος από το ΚΙΝ.ΑΛ Δημήτρης Δημητρίου με 7,87%. Ακολουθούν ο Γιώργος Πρέντζας της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου» (ΚΚΕ) με ποσοστό 6,03%, ο Νίκος Ζήκος της «Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο» με 1,81%, ο Κων/νος Νουτσόπουλος της «Ανυπότακτη Ήπειρος» με 1,35% και ο Κων/νος Αναγνώστου της «Ελληνική Αυγή για την Ήπειρο» με ποσοστό 1,21%.

Η κατανομή των εδρών
Όσον αφορά στις έδρες που καταλαμβάνει κάθε παράταξη στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, αυτή του Αλέκου Καχριμάνη παίρνει τη μερίδα του λέοντος και την απόλυτη πλειοψηφία, όπως ήταν ζητούμενο από τον ίδιο, δηλαδή 29.
Ο Γιώργος Ζάψας λαμβάνει οκτώ έδρες, ο Σπύρος Ριζόπουλος πέντε έδρες, ο Δημήτρης Δημητρίου τέσσερις έδρες, ο Γιώργος Πρέντζας τρεις έδρες και από μία έδρα καταλαμβάνουν οι παρατάξεις των κ.κ. Ζήκου και Νουτσόπουλου. Εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου μένει ο Κων/νος Αναγνώστου, ο οποίος σήμερα είναι μέλος του.

«Είναι νίκη όλων…»!
Παρουσία της μητέρας του Πανωραίας Καχριμάνη, της συζύγου του Έλενας, των παιδιών, των εγγονών του και φυσικά των περιφερειακών συμβούλων και όλων των συνεργατών του, ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης Ηπείρου δήλωσε προχθές, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, πως η νίκη που πέτυχε είναι μία νίκη όλης της Ηπείρου και των Ηπειρωτών.
«Επί εννέα χρόνια δουλέψαμε όσο μπορούσαμε για την Ήπειρο και τώρα ανοίγει γι’ αυτήν ένας νέος δρόμος, υπάρχει η πυξίδα, η οποία πρέπει να αποτελέσει πυξίδα και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. Κάναμε τα αυτονόητα. Επιδιώξαμε την εξωστρέφεια, φτιάξαμε τον πρωτογενή τομέα κι έναν τουρισμό ποιότητας», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης.
Ο Περιφερειάρχης σημείωσε με νόημα πως «όλο αυτό το διάστημα κρατήσαμε ψηλά τον πολιτικό πολιτισμό παρότι προκληθήκαμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Έχουμε να δώσουμε πολλά και θα τα δώσουμε. Η νίκη ανήκει σ’ όλους τους Ηπειρώτες».
Δεν παρέλειψε δε, να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του, τους περιφερειακούς συμβούλους, το προσωπικό της Περιφέρειας, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην οικογένειά του, την οποία ευχαρίστησε που τόσα χρόνια τον ανέχονται να λείπει από κοντά τους κάθε μέρα και για όλη την ημέρα!

Μακρά πορεία…
Μακροχρόνια είναι η θητεία του Αλέκου Καχριμάνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ξεκίνησε το 1983 όταν εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Μετσόβου. Από το 1986 και για τέσσερα χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μετσόβου, ενώ από το 1991 έως και τις 5 Απριλίου 2002 διετέλεσε επί τρεις τετραετίες Δήμαρχος της περιοχής.
Από το 2002 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2010 υπηρέτησε για δύο τετραετίες αιρετός Νομάρχης Ιωαννίνων. Ο θεσμός καταργήθηκε πανελλαδικά στις 31 Δεκεμβρίου 2010, οπότε ήταν ο τελευταίος Νομάρχης για τα Γιάννενα. Από την 1η Ιανουαρίου 2011 ανέλαβε καθήκοντα ως ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Ηπείρου, μετά την εκλογή του στις Περιφερειακές εκλογές του 2010, στο δεύτερο γύρο, με ποσοστό 55,04% επικρατώντας του Βαγγέλη Αργύρη που έλαβε 44,96%.. Στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο.
Σημαντική δραστηριότητα έχει αναπτύξει και ως μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, όπου είναι εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της, καθώς και επικεφαλής της στην Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δήλωση Ριζόπουλου
Τα συγχαρητήριά του στον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη Ηπείρου καθώς και σ’ όσους εξελέγησαν στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε με δήλωσή του ο Σπύρος Ριζόπουλος, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι Ορίζοντες Ηπείρου είναι πλέον εκλεγμένη περιφερειακή παράταξη γιατί χιλιάδες Ηπειρώτες απέδειξαν με την ψήφο τους πως επιζητούν νέες ιδέες και νέους ανθρώπους για να τις μετατρέψουν σε πολιτικές. Θα αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για τον τόπο μας, για την Ήπειρο που ονειρευόμαστε. Για να γίνουμε και πάλι Περήφανοι Ξανά».