Με την εκλογή σήμερα του Κώστα Τασούλα ως Προέδρου της…

Νέα σελίδα για την Ήπειρο  ανοίγει στην Ελληνική Βουλή!

Ορκίστηκαν χθες και οι 12 Ηπειρώτες βουλευτές…

BOYLH ORKOMOSIA 1 17 7 19

• Με φανερή ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή για την εκλογή του νέου Προέδρου, θα ξεκινήσουν ουσιαστικά και οι εργασίες της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.
Η Ήπειρος μάλιστα θα έχει την… τιμητική της, καθώς ένα από τα πιο έμπειρα μέλη του Κοινοβουλίου, ο Γιαννιώτης βουλευτής, Κώστας Τασούλας, έχει προταθεί για το τρίτο ανώτατο θεσμικό αξίωμα της χώρας. Πρόκειται για υψηλή θέση ευθύνης, που όσοι γνωρίζουν την κοινοβουλευτική πορεία, το ήθος και τις γνώσεις του Κ. Τασούλα, θεωρούν ότι πρόκειται για τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, καθώς επί προεδρίας του αναμένεται να αναβαθμισθεί η λειτουργία του ελληνικού κοινοβουλίου, ώστε έτσι να αποκτήσει την χαμένη του αίγλη!

Με ρεκόρ ψήφων!
Η απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει τον Κώστα Τασούλα φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνη την συντριπτική πλειοψηφία του Κοινοβουλίου, καθώς ήδη η Αξιωματική Αντιπολίτευση μέσω του Αλ. Τσίπρα, δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Γιαννιώτη βουλευτή, πολύ πιθανόν και το ΚΙΝΑΛ, ενώ η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου γνωστοποίησε ότι θα τον ψηφίσει. Αυτό σημαίνει ότι στην σημερινή ψηφοφορία αναμένεται να λάβει τουλάχιστον 276 θετικές ψήφους, ενώ μπορεί να λάβει ακόμη περισσότερες, εάν – όπως ακούγεται - τον στηρίξει και το ΜέΡΑ 25.
Η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα συγκληθεί σήμερα, στις 10:30 το πρωί, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή Προέδρου του Σώματος.

Η ορκωμοσία των βουλευτών
Στο μεταξύ, σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η ορκωμοσία των 300 βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Τη συνεδρίαση διηύθυνε ο Αντιπρόεδρος Γ. Βαρεμένος, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του προσωρινού Προέδρου, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής. Στην ορκωμοσία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών της Ιεράς Συνόδου, στην οποία συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.
Ακολούθησε η ορκωμοσία των τριών μουσουλμάνων βουλευτών στο Κοράνι και αμέσως μετά η ορκωμοσία όσων βουλευτών επιθυμούσαν πολιτικό όρκο.

Ευχάριστο κλίμα…
Από το πρωί παρατηρήθηκε… συνωστισμός στη Βουλή, καθώς οι 300 κατέφθασαν συνοδευόμενοι από συγγενικά τους πρόσωπα που πήραν τις θέσεις τους στα θεωρεία, με το κλίμα να είναι ευχάριστο μεταξύ νέων και παλιών.
Οι ενδυματολογικές επιλογές τράβηξαν τα φλας των φωτογράφων, ενώ την χθεσινή εικόνα εντός κι εκτός Βουλής συμπλήρωναν τα πηγαδάκια και οι… selfie!
Η νέα Βουλή εκπροσωπείται από έξι κόμματα (Ν.Δ. 158 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 86, ΚΙΝΑΛ 22, ΚΚΕ 15, «Ελληνική Λύση» 10 έδρες, «ΜέΡΑ 25» 9) συμμετέχουν 61 γυναίκες, ενώ οι 112 είναι νέοι βουλευτές, που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά. Καλή δύναμη σε όλους ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι Ηπειρώτες…
Στην Ήπειρο από τους 12 βουλευτές, μόνο η Μαρία Κεφάλα είναι το… πρωτάκι, καθώς οι υπόλοιποι συνάδελφοί της έχουν καθίσει ξανά στα έδρανα της Βουλής. Το Νομό Ιωαννίνων εκπροσωπούν ακόμη από τη Ν.Δ. ο Κώστας Τασούλας, ο Σταύρος Καλογιάννης και ο Γιώργος Αμυράς, ενώ την πέμπτη έδρα καταλαμβάνει από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μερόπη Τζούφη.
Το Νομό Άρτας εκπροσωπούν ο Γιώργος Στύλιος (Ν.Δ.), η Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Χρήστος Γκόγκας (ΚΙΝΑΛ). Το Νομό Πρέβεζας ο Στέργιος Γιαννάκης (Ν.Δ.) και ο Κώστας Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ) και τέλος το Νομό Θεσπρωτίας, ο Βασίλης Γιόγιακας (Ν.Δ) και ο Μάριος Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ). Ο τελευταίος σε γραπτή δήλωσή του απευθυνόμενος στους Θεσπρωτούς και τις Θεσπρωτές, τους διαβεβαίωσε ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του και στα νέα μου καθήκοντα.