Πωλείται 75 – 77 λεπτά σήμερα στο Νομό Ιωαννίνων

Σε τιμές… προ του 2010 το πετρέλαιο θέρμανσης!

- Ο περιορισμός στις μετακινήσεις έριξε στα 1,35 ευρώ τη βενζίνη

- Θ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Αντ/δρος Βενζινοπωλών): Τώρα η καλύτερη στιγμή για αγορά καυσίμου…

PETRELAIO MANIKA

• Τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που φτάνει το φθινόπωρο οι πολίτες ζητούν επίμονα να μειωθούν οι φόροι και να πέσουν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης για να μπορέσουν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους, προκειμένου να διασφαλίσουν έναν ζεστό χειμώνα.
Πρόκειται για αίτημα που μένει… όνειρο, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, καθώς λόγω της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός αλλά και άλλων συγκυριών, οι τιμές γενικά των καυσίμων το τελευταίο διάστημα έχουν κατρακυλήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και στην Ήπειρο. 
Το γεγονός αυτό δημιουργεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, να προμηθευτούν φτηνό πετρέλαιο και για τον επόμενο χειμώνα! Σχετικά μίλησε στον «Π.Λ.» ο Θανάσης Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ιωαννίνων και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων. 

Πτώση τιμών…
Σε τιμές... προ του 2010, δηλαδή πριν μπει η χώρα μας για τα καλά στην οικονομική κρίση, κυμαίνονται αυτή την περίοδο τα καύσιμα στον Νομό μας. Όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται κατά μέσο όρο στα 75 με 77 λεπτά το λίτρο, δηλαδή όσο θα κόστιζε αν το κράτος αφαιρούσε όλους τους φόρους που το βαραίνουν!
Το πετρέλαιο κίνησης τιμάται σήμερα στα 1,15 ευρώ το λίτρο, ενώ και η αμόλυβδη βενζίνη έχει... κατρακυλήσει, καθώς ο περιορισμός των μετακινήσεων λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό έριξε πολύ χαμηλά τη ζήτηση. Στα πρατήρια των Ιωαννίνων τη βρίσκει κανείς στα 1,35 λεπτά το λίτρο κατά μέσο όρο. 

Η πιο φτηνή ενέργεια!
«Κάποτε όλοι μας φωνάζαμε ότι πρέπει να κατέβει το πετρέλαιο θέρμανσης στα 75 λεπτά. Να τώρα που έγινε και αυτή τη στιγμή είναι φτηνότερο από όλες τις διαθέσιμες πηγές ενέργειας, άρα καλό θα ήταν ο κάθε πολίτης να προμηθευτεί καύσιμο όχι τόσο για την άνοιξη, αλλά για την επόμενη χειμερινή περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παπαδόπουλος.
Φυσικά τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιπου πρατηριούχοι αναγνωρίζουν ότι σήμερα, με το κλείσιμο καταστημάτων, επιχειρήσεων και την δύσκολη γενικά οικονομική συγκυρία, δεν είναι εύκολο για τους καταναλωτές να εξασφαλίσουν χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο που θα κάψουν το επόμενο φθινόπωρο. Δεν υπάρχει επάρκεια ρευστού, ωστόσο, όσοι μπορούν, σαφώς και θα βγουν κερδισμένοι κάνοντας μία καλή επένδυση για την επόμενη σεζόν, στην έναρξη της οποίας κανείς δε μπορεί να πει σήμερα με σιγουριά σε ποια τιμή θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης. 
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο μέχρι και τις 30 Απριλίου οπότε και λήγει η φετινή περίοδος προμήθειας καυσίμου.