Λίγο πιο πάνω από τους μισούς οι εμβολιασμένοι Γιαννιώτες (50,79%)

 Πρώτη η Πρέβεζα με 63,42%, ακολουθεί η Θεσπρωτία: 58,41% και η Άρτα: 55,72%

EMBOLIO KORONOIOS

• Με πολύ αργούς ρυθμούς συνεχίζεται πλέον η εμβολιαστική διαδικασία σε όλη τη χώρα, την ώρα που η πανδημία συνεχίζει την… επέλασή της, με τη μετάλλαξη «Δέλτα» να κυριαρχεί πλέον ολοκληρωτικά.
Κι ενώ οι επιστήμονες φοβούνται ότι ένα νέο κύμα βρίσκεται προ των πυλών, χαρακτηρίζοντας καθοριστικό τον μήνα Οκτώβριο, λόγω της μεταβολής του καιρού και της έντονης κινητικότητας μαθητών και φοιτητών, οι εμβολιασμοί, το βασικό όπλο απέναντι στον ιό, πάτησαν φρένο!
Στην Ήπειρο ουραγός είναι – δυστυχώς – η Π.Ε. Ιωαννίνων, όπου λίγο πιο πάνω από τους μισούς μόνιμους κατοίκους (50,79%) έχουν μέχρι στιγμής πλήρως εμβολιαστεί, ενώ όπως προκύπτει από τον επιδημιολογικό χάρτη με τουλάχιστον μια δόση έχει εμβολιαστεί το 53,36%. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία καθημερινά οι πιο πολλοί εμβολιασμοί αφορούν την δεύτερη δόση, ενώ αρκετά λιγότεροι είναι αυτοί που κλείνουν ραντεβού για την πρώτη δόση.
Πρώτη η Πρέβεζα
Σε πολύ καλύτερη θέση βρίσκεται η Πρέβεζα, όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων φτάνει το 63,4%, ενώ με τουλάχιστον την 1η δόση έχει εμβολιαστεί το 66,36%.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Π.Ε. Θεσπρωτίας με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς να φτάνουν το 58,41% και με τουλάχιστον την 1η δόση το 61,21%. Ακολουθεί η Άρτα με το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων να κυμαίνεται στο 55,72% (με την 1η δόση το 58,93%).
Με αριθμούς…
Σε απόλυτους αριθμούς στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (emvolio.gov.gr) έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις 194.937 άτομα. Πιο αναλυτικά:
-Στην Π.Ε. Ιωαννίνων 99.504 έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, 95.633 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και 387 έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.
- Στην Π.Ε. Άρτας 36.959 έχουν κάνει την πρώτη δόση, 35.462 ολοκλήρωσαν την διαδικασία και 98 την αναμνηστική δόση.
- Στην Π.Ε. Πρέβεζας 33.991 έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, 33.391 ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό, ενώ 87 έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.
- Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας 32.170 έχουν κάνει την πρώτη δόση οι 30.451 και τις δυο δόσεις, ενώ 67 την αναμνηστική δόση.
Έρευνα σε ιστοσελίδες και  ομάδες αντιεμβολιαστών
Στο μεταξύ την παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκου προκάλεσε η είδηση ότι αντεμβολιαστές προσπαθούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με οικονομικό αντάλλαγμα για δήθεν παροχή πλήρους ασυλίας και κάλυψης έναντι του μη εμβολιασμού τους.
Μάλιστα ο υπουργός έδωσε εντολή στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος. Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων.
Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ χθες το πρωί, «δε θα επιστρέψουμε σε ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση, τον παραλογισμό ή κάθε είδους ιδιοτέλεια να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία».
Μάλιστα, σημείωσε ότι οι πολίτες συνδράμουν το έργο των αρχών για τον εντοπισμό τέτοιων περιπτώσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με ταχύτητα έδρασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., καθώς, με χθεσινή ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως αύριο, Τρίτη πρόκειται να ανακοινωθούν τα πορίσματα της έρευνας.