ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟ… ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ!

Οι συνδυασμοί σε Δήμους και Περιφέρεια Ηπείρου εκθέτουν προγράμματα,

ενώ οι υποψήφιοι ρίχτηκαν ήδη στο… κυνήγι του σταυρού

Ν. ΓΚΟΝΤΑΣ: Στόχος να γίνουν περισσότερα απ’ όσα λέει το πρόγραμμά μας

• Στην τελική ευθεία ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών μπαίνει η Ήπειρος και ο προεκλογικός αγώνας κορυφώνεται, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και στους Δήμους.
Σύντομα οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τους νέους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δύο είναι τα βασικά κριτήρια που αποτελούν το ζητούμενο και αναμένεται να καθορίσουν την απόφασή τους. Από την μία πλευρά, η ανανέωση με ανθρώπους που κουβαλούν μαζί τους φρέσκες ιδέες και οράματα και από την άλλη η εμπειρία, απαραίτητο εφόδιο αυτή σε εποχές δύσκολες όπως οι σημερινές, που οι απαιτήσεις στους ΟΤΑ είναι μεγάλες. Συνολικά 78 συνδυασμοί θα διεκδικήσουν στις 18 Μαΐου τους Δήμους ολόκληρης της Ηπείρου, ενώ έξι παρατάξεις κατεβαίνουν στην Περιφέρεια, όπου ωστόσο το «τοπίο» είναι αρκετά ξεκάθαρο, με τον Αλέκο Καχριμάνη να παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Επίσης, στο Δήμο Ιωαννιτών, που είναι ο μεγαλύτερος της Ηπείρου και μέσα στους δέκα πολυπληθέστερους της Ελλάδας, σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του φαίνεται ότι έχει ο Νίκος Γκόντας, ο οποίος το Σάββατο εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο. Όλοι οι συνδυασμοί εκθέτουν τις τελευταίες ημέρες τα προγράμματά τους, ενώ σε ατομικό επίπεδο οι υποψήφιοί τους έχουν επιδοθεί στο δύσκολο, όπως αποδεικνύεται, «κυνήγι» του σταυρού. Πάντως, η προεκλογική μάχη διεξάγεται μέχρι στιγμής ομαλά και κόσμια, με μόνη… παραφωνία την προσφυγή του υποψ. δημάρχου Πωγωνίου Δημήτρη Κανακάκη στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων στην οποία κάνει λόγο για κώλυμα εκλογιμότητας του εκ των διεκδικητών του Δήμου Γιάννη Ντόντη!

Στην Περιφέρεια Ηπείρου
• Λίγο – πολύ ξεκάθαρα είναι τα πράγματα όσον αφορά τη μάχη της Περιφέρειας Ηπείρου. Οι μετρήσεις της Συγγρού εξακολουθούν να δείχνουν επανεκλογή του Αλέκου Καχριμάνη που έχει τη Στήριξη της Ν.Δ. και μάλιστα αυτό είναι πιθανό να γίνει από τον πρώτο γύρο, παρόλο που ο Περιφερειάρχης έχει ανανεώσει σε μεγάλο βαθμό το ψηφοδέλτιό του.
• Η Όλγα Γερροβασίλη, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζει δυσκολίες, καθώς είναι επικεφαλής ενός στενά κομματιού ψηφοδελτίου, χωρίς «άνοιγμα» στην ευρύτερη κοινωνία. Ενέργεια η οποία καταλογίζεται από πολλούς στην κατεύθυνση που έδωσε το κόμμα.
Πάντως, η κ. Γεροβασίλη συνεχίζει τον αγώνα της και ανακοίνωσε προχθές τους βασικούς άξονες του προγράμματός της για την παραγωγική, κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της Ηπείρου, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες για ουσιαστική και δημιουργική συμμετοχή στην προσπάθεια.
• Τον δικό του αγώνα δίνει και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, τον οποίο στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Ζάψας πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες περιοδείες στη Δήμο Κόνιτσας, όπου εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε μια ενδεχόμενη εκτροπή του ποταμού Αώου, στα Βόρεια Τζουμέρκα όπου έκανε λόγο για ανάγκη εξασφάλισης ενός σήματος ποιότητας των τοπικών προϊόντων.
• Σε συγκέντρωση στο Πέραμα μίλησε χθες το βράδυ η υποψήφια περιφερειάρχης του ΚΚΕ Όλυ Τσουμάνη, η οποία σήμερα το πρωί θα πραγματοποιήσει περιοδεία μαζί με κλιμάκιο της παράταξής της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ αντίστοιχες περιοδείες κάνουν κλιμάκια με επικεφαλής τον υποψ. αντιπεριφερειάρχη Γ. Πρέντζα και άλλα στελέχη του ΚΚΕ.

Στο Δήμο Ιωαννιτών
• Σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του έχει στο Δήμο Ιωαννιτών ο Νίκος Γκόντας, όπως δείχνουν οι περιοδείες του στο Λεκανοπέδιο και η συμμετοχή πολιτών σε εκδηλώσεις της παράταξής του.
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε προχθές βράδυ, παρά το βροχερό καιρό, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» στη Λεωφόρο Δωδώνης (απέναντι από τη Ζ.Π.Α., δίπλα στα «Goody’s»). Εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης έκλεισαν μάλιστα από την Τροχαία οι λωρίδες ανόδου της Λεωφόρου ώσπου να ολοκληρωθεί η εκδήλωση.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο υποψ. δήμαρχος υπογράμμισε ότι «δημιουργήσαμε ένα υλοποιήσιμο πρόγραμμα και θα κάνουμε περισσότερα απ' όσα συμπεριλαμβάνονται σήμερα σ’ αυτό. Είμαστε η παράταξη της νίκης, δεν μας φοβίζει τίποτα και, μόλις αναλάβουμε, θα βάλουμε τάξη στα οικονομικά και τη διαχείριση του Δήμου». Ο κ. Γκόντας έκανε λόγο για την ανάγκη διαφάνειας και χρηστής διοίκησης του Δήμου Ιωαννιτών, στοιχεία τα οποία, όπως τόνισε, έλειψαν τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, ενώ έστειλε σαφή μηνύματα στους αντιπάλους του, σημειώνοντας πως «δεν γυρίζει πίσω το ποτάμι με τα τερτίπια των τελευταίων ημερών»!
• Το πρόγραμμά του για τα Γιάννενα ανακοίνωσε χθες βράδυ σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Du Lac» ο υποψ. δήμαρχος της «Ενότητας Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας, παρουσία εκατοντάδων στελεχών και φίλων της παράταξής του. Παράλληλα, ο κ. Μπέγκας παρουσίασε και την τελευταία «φουρνιά» υποψηφίων του συνδυασμού του.
• Την  βεβαιότητα ότι η παράταξή του «Γιάννενα - Πολίτες για την Ανατροπή»,  θα  βρεθεί στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και στις 25 Μαΐου στο «τιμόνι» του Δήμου Ιωαννιτών, ως η επόμενη δημοτική αρχή, εξέφρασε ο υποψ. δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Στην συγκέντρωση στην οποία το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, η υποψήφια Περιφερειάρχης Όλγα Γεροβασίλη και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Ρομπόλης και Δ. Χριστόπουλος, παρουσιάστηκε και το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του
• Την διεξαγωγή ντιμπέϊτ των υποψηφίων δημάρχων για το Δήμο Ιωαννιτών, στην οποία θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το πρόγραμμα των συνδυασμών τους και την επόμενη μέρα στο Δήμo, προτείνει ο υποψ. δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας.  «Είναι καλό για την ενημέρωση των Δημοτών μας να πραγματοποιηθεί μία από κοινού εμφάνιση των υποψηφίων Δημάρχων», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Μεθαύριο, Τετάρτη, ώρα 8 μ.μ. ο κ. Μπαρτζώκας θα παρουσιάσει στο «Du Lac» τους υποψήφιους και το πρόγραμμα της παράταξής του.
• Σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος Ιωαννίνων, στην ταβέρνα «Κήπος» θα μιλήσει σήμερα, ώρα 7:30 μ.μ. ο υποψ. δήμαρχος Ιωαννίνων του ΚΚΕ Τάκης Τασιούλας. Σήμερα, στις 10 π.μ. κλιμάκιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψ. δημοτικό σύμβουλο Μπάμπη Παππά θα επισκεφθεί το Άσυλο Ανιάτων.

Στους άλλους Δήμους
• Σε ειδική εκδήλωση χθες το βράδυ στο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου ο υποψ. δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του. Ας σημειωθεί ότι οι υποψ. δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του περιοδεύουν καθημερινά σε χωριά, με στόχο την ενημέρωση των συνδημοτών για την θητεία που διανύθηκε και τους στόχους για την ολοκλήρωση του έργου που δρομολογήθηκε.
• Τον συνδυασμό του για το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων θα παρουσιάσει επίσημα σήμερα, Δευτέρα, ώρα 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Du Lac» ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Σεντελές. Ο κ. Σεντελές διεκδικεί με πολλές αξιώσεις μία δεύτερη θητεία στα Βόρεια Τζουμέρκα.
• Τα βιογραφικά τεσσάρων υποψηφίων δημοτ. συμβούλων ανακοίνωσε χθες η παράταξη «Πολίτες για το Μέτσοβο» επικεφαλής της οποίας και υποψ. δήμαρχος είναι ο Λεωνίδας Ευθυμίου. Πρόκειται για τους Σοφία Θεοδωράκη και Κων/νο Νούσια στην Εκλογ. Περιφέρεια Εγνατίας και τις Φωτεινή Μπούμπα και Ευαγγελία Σάρρου στην Εκλογ. Περιφέρεια Μετσόβου.
• Την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο υποψ. δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος μεθαύριο, Τετάρτη, ώρα 8:30 μ.μ. στην ταβέρνα «Αριστογεύσεις» της Ελεούσας.