ΚΕΔΕ: H ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

-  «Υπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών υποθηκεύοντας δημόσια περιουσία...»

• Σκληρή απάντηση στον οχετό ύβρεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον Πρωθυπουργό που έχει στόχο να τη διαλύσει

KEDE PINAKIDA

• Ολόκληρο τον αυτοδιοικητικό κόσμο της χώρας κατάφερε να βάλει απέναντι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τελευταία μοιάζει να έχει χάσει την ψυχραιμία του με τους αιρετούς και γι’ αυτό υπάρχει εξήγηση!
Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, με ελάχιστες, εξαιρέσεις, έχουν ταχθεί κατά της μεταρρύθμισης «Κλεισθένης 1» που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, προκαλώντας έναν βαρύ «πονοκέφαλο» στον Πρωθυπουργό. Μιλώντας λοιπόν προχθές στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε έναν οχετό ύβρεων για τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φτάνοντας μάλιστα να τους παρομοιάσει με τους… αγάδες της Τουρκοκρατίας!
Η ΚΕΔΕ σήκωσε άμεσα το γάντι κι απάντησε με σκληρό τρόπο στον κ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για ανήθικες επιθέσεις από μία ανίκανη και διεφθαρμένη Κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και στόχο έχει να διαλύσει την Αυτοδιοίκηση επειδή δε μπορεί να την ελέγξει. Κατηγόρησε δε τον Πρωθυπουργό για καθεστωτική νοοτροπία.

Οχετός κατά αιρετών!
Πολύ δε μίλησε ο Αλέξη Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την Αυτοδιοίκηση, όμως αυτά που είπε ήταν αρκετά για να προκαλέσουν την άμεση αντίδραση της ΚΕΔΕ.
Ο Πρωθυπουργός, όπως αναφέρει ο «airetos.gr», έφτασε στο σημείο να πει ότι η πρακτική της Αυτοδιοίκησης «προσιδιάζει περισσότερο στις παραδόσεις της Τουρκοκρατίας» με τους δημότες «λες και πρόκειται για υπηκόους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ζητάνε χάρες από τους άρχοντες, τους αγάδες, τους μπέηδες που έταζαν τα ρουσφέτια»! Μίλησε για διαπλεκόμενα συμφέροντα, βαρόνους, κομματάρχες, δημόσιο χρήμα που χάθηκε, για «μνημείο της εξουσίας του ενός», για «μικρή και μεγάλη διαπλοκή των εξαρτήσεων και εξυπηρετήσεων».
Με άλλα λόγια, «έλουσε» τους νυν αιρετούς σε όλη τη χώρα, με τους οποίους τόσους μήνες συζητούσε στα περίφημα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια που διοργάνωσε ανά την Ελλάδα.   
Όσον αφορά, στην αναφορά του για τον «Κλεισθένη 1», ο Πρωθυπουργός μίλησε για το πόσο σημαντικό θα είναι το γεγονός ότι οι θέσεις Αντιδημάρχων, Αντιπεριφερειαρχών δε θα ανήκουν πλέον στην παράταξη που θα νικήσει στις εκλογές, αλλά θα μπορούν να μοιράζονται στις μειοψηφίες.

«Πληρωμένη» απάντηση
«Πληρωμένη» απάντηση δίνει η ΚΕΔΕ στα όσα είπε προχθές ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως «ο κ. Πρωθυπουργός απέδειξε με την ομιλία του στα μέλη του κόμματός του, ότι μισεί την Αυτοδιοίκηση. Προφανώς του έχει μείνει απωθημένο η αποδοκιμασία της υποψηφιότητας του για Δήμαρχος της Αθήνας, πριν μερικά χρόνια. Όμως δεν μπορεί ένας θεσμός όπως η αυτοδιοίκηση αλλά και οι τοπικές μας κοινωνίες, να είναι δέσμιοι των απωθημένων οποιουδήποτε».
Συνεχίζοντας η ΚΕΔΕ τονίζει: «Ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν μας αποκάλεσε βλαχοδήμαρχους. Σήμερα μας «αναβάθμισε», χαρακτηρίζοντας μας αγάδες και εκφραστές ενός διεφθαρμένου συστήματος. Του επιστρέφουμε τις κατηγορίες.  Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν ταιριάζουν σε έναν πρωθυπουργό που οφείλει να ενώνει τους Έλληνες. Αντίθετα, αναδεικνύουν την έλλειψη ήθους των σημερινών κυβερνώντων».

Στόχος η διάλυση…
Η Κεντρική Ένωση Δήμων συμπεραίνει πως στόχος του Πρωθυπουργού είναι «να διαλύσει την Αυτοδιοίκηση, γιατί δεν μπορεί να την ελέγξει. Προωθεί με «μπροστινό» τον κ. Σκουρλέτη ένα νομοσχέδιο που οδηγεί τους δήμους σε ακυβερνησία. Θέλει να λειτουργούν τα δημοτικά συμβούλια όπως οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και οι δήμοι να ελέγχονται ασφυκτικά από το Κεντρικό Κράτος. Ενώ ο ίδιος λειτουργεί όπως ο λύκος της λαϊκής παροιμίας, που χαίρεται στην αναμπουμπούλα».
Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή της, τονίζει πως σε αντίθεση με τη Βενεζουέλα,  στην Ευρώπη ευημερούν τα κράτη και οι κοινωνίες που προωθούν την αποκέντρωση και την αυτοδιοικητική διακυβέρνηση, που επιτρέπουν στις εκλεγμένες ηγεσίες των δήμων, να μπορούν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκαν.

Περί «Κλεισθένη»
Όπως σημειώνει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της, «το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» ανέδειξε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και πίσω από τα ευγενικά χαμόγελα του κ πρωθυπουργού κρύβεται η πιο αντιδημοκρατική, καθεστωτική νοοτροπία που γνώρισε ποτέ η χώρα. Ας ψάξει ο κ. Πρωθυπουργός στα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης του, τους εκπροσώπους του διεφθαρμένου κατεστημένου. Τους πραγματικούς υπηρέτες των συμφερόντων των δανειστών της χώρας και της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας της. Αυτούς  που ξεπουλούν πίσω από κλειστές πόρτες, το όνομα της Μακεδονίας. Εμείς δεν θα ανεχθούμε άλλο τις προσβολές και τις ανήθικες επιθέσεις, της πιο ανίκανης και διεφθαρμένης κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα».
Προειδοποιεί δε ότι, όση λάσπη και να ρίξει η Κυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση, δεν θα καταφέρει να την απαξιώσει.