Μέχρι το 2060 σε αυστηρή επιτήρηση η Ελλάδα, παρά τις κυβερνητικές θριαμβολογίες…

ΣΦΙΞΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ!

- Ξεσηκωμός την Τετάρτη και στα Γιάννενα κατά της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης…

Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Ο Αλ. Τσίπρας βάζει νέα μέγγενη στον ελληνικό λαό

APERGIA POREIA KSESHKOMOS 15 6 11

• Τις… πανηγυρικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα περί «καθαρής εξόδου» από τα Μνημόνια παρακολουθεί προβληματισμένος ο ελληνικός λαός τις τελευταίες ώρες, με αφορμή την τελική συμφωνία της Κυβέρνησης με τους «Θεσμούς», η οποία όμως στην πράξη… επικυρώνει την συνέχιση μιας πολιτικής λιτότητας, που θα ακολουθεί την χώρα για πολλές ακόμη δεκαετίες!
Όσο κι αν οι πολίτες θέλουν να πιστέψουν στην «ανάπτυξη» που οραματίζεται ο Αλ. Τσίπρας και τα κυβερνητικά στελέχη, τα νέα δυσβάστακτα μέτρα στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων, έρχονται να τον διαψεύσουν, αφού η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
«Καθαρή κοροϊδία»
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή, μιλώντας για νέα μέγγενη, που ο Αλ. Τσίπρας βάζει στον ελληνικό λαό. «Αυτά που λέει για καθαρή έξοδο, μόνο καθαρή κοροϊδία είναι», σημείωσε.
Νέο Μνημόνιο…
Μάλιστα, ο πρ. Υπουργός έστρεψε τα βέλη του και κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που συχνά αφήνουν ανοικτό να μην εφαρμοστούν τα νομοθετημένα μέτρα, όπως π.χ. η περικοπή των συντάξεων. «Αυτή η συμφωνία που ανακοινώθηκε δείχνει την τερατώδη απόσταση που χωρίζει αυτά που λέει, με αυτά που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας. Αυτές οι 40 σελίδες του φρέσκου μνημονίου, ένα καινούργιο μνημόνιο με υπογραφή του κ. Τσακαλώτου, έρχεται και μας προσγειώνει απότομα. Ακόμα και το αναπτυξιακό σχέδιο πρέπει να ενσωματώνει τις δεσμεύσεις που δέχτηκαν με το μεταμεσονύκτιο μνημόνιο» υποστήριξε ο Γιαννιώτης βουλευτής.
Ξεσηκωμός!
Μπροστά σ’ αυτή την θλιβερή πραγματικότητα λοιπόν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, μαζί με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια ακόμη πανελλαδική κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Μαΐου, αντιδρώντας στην πολιτική λιτότητας, τις περικοπές, την ανεργία και την υπερφορολόγηση!
Στα Γιάννενα το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης, προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, στις 10 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο.
Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ Δημ. Μπράτη από τα Γιάννενα: «από τον Αύγουστο και μετά θα εφαρμοστεί στη χώρα μας για πολλά χρόνια ένα τέταρτο μνημόνιο που θα έχει άμεσες, επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων και επίσης μία μόνιμη εποπτεία μέχρι το 2060, ώσπου να εξοφλήσουμε το 75% του χρέους»!
Και εύλογα αναρωτήθηκε: «Αν βγαίνουμε από τα μνημόνια τότε γιατί μειώνονται σε τέτοιο βαθμό οι συντάξεις τριών εκατ. παλιών και νέων ασφαλισμένων, γιατί από 1/1/20 θα χάσουμε έναν μισθό ακόμη από τη μείωση του αφορολόγητου, γιατί αυξάνουν οι εισφορές, γιατί αυτή η φοροληστεία, γιατί δεν καταργείται ο ΕΝΦΙΑ;».
Καλέσματα συμμετοχής
Με χθεσινή ανακοίνωση του (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Χρ. Μεντής και ο Γραμματέας Ζ. Γαλατάς) ο Σύλλογος ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση της Τετάρτης, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κ.α.
• Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ιωαννίνων, αποφάσισε 3ωρο κλείσιμο των καταστημάτων από τις 9 π.μ. έως 12 μ. και καλεί τους επαγγελματίες την Τετάρτη και ώρα 10 π.μ. στην Ομοσπονδία ΕΒΕ (Αραβαντινού 5Ε).
• Ανακοίνωση εξέδωσε χθες και η Συντεχνία Κουρέων, Κομμωτών Ιωαννίνων & Περιχώρων, στηρίζοντας την κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ενάντια σε λιτότητα – απεργία – υπερφορολόγηση», τονίζεται στην ανακοίνωσή της.
Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο
Όσον αφορά το επικαιροποιημένο μνημόνιο που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους «Θεσμούς», η Ελλάδα καλείται να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% μέχρι το 2022, ενώ δεσμεύεται για διαρκή εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων για πολλά χρόνια με τη συνδρομή της τεχνικής βοήθειας από τους «Θεσμούς».  Επίσης, διατηρείται η ρήτρα που δίνει στο ΔΝΤ το δικαίωμα να φέρει έναν χρόνο νωρίτερα, δηλαδή το 2019, τη μείωση του αφορολόγητου.
Τα δύσκολα λοιπόν μέτρα που αποτυπώνονται ξεκάθαρα είναι:
- περικοπές στις καταβαλλόμενες συντάξεις από την Πρωτοχρονιά του 2019,
- συρρίκνωση των νέων συντάξεων με βάση τα νέα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης,
- κατάργηση του ΕΚΑΣ
- ευθυγράμμιση αντικειμενικών- εμπορικών αξιών και διατήρηση του ΕΝΦΙΑ,
- κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα τελευταία νησιά του Αιγαίου,
- το σύστημα αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών κατασχέσεων για χρέη στην εφορία.
-Ν.Δ.: Έμφαση στις επενδύσεις…
«Το 2014 έβγαινε η χώρα από το μνημόνιο, την ξαναβούτηξαν σ’ ένα αχρείαστο μνημόνιο, οι επιπτώσεις, όπως λέει το επικαιροποιημένο, θα μας δυναστεύουν για πολλά χρόνια ακόμα», δήλωσε στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή ο Κ. Τασούλας.
Αναφερόμενος στα περιθώρια ελιγμών που θα έχει η Ν.Δ., σε περίπτωση που έλθει στην εξουσία, ο Γιαννιώτης βουλευτής τόνισε πως: «εμείς δεν λέμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια. Φρόντισε ο κ. Τσίπρας να δεσμεύσει τη χώρα και θα φροντίσει ο κ. Μητσοτάκης με σωστές πολιτικές να χαλαρώσει αυτή τη δέσμευση. Δεν θα αυξήσουμε τις δαπάνες του κράτους, θα μειώσουμε τη φορολογία και θα αυξήσουμε την παραγωγικότητα της χώρας. Κυρίως θα δώσουμε βάση στην τόνωση των επενδύσεων για να ανακουφιστεί η κοινωνία από την υπέρμετρη φορολογία…».