Οι πάντες (!) συμμετέχουν σήμερα στην πανελλαδική κινητοποίηση…

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ ΚΑΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ!

- Φόροι, εισφορές, λουκέτα κ.α. οδήγησαν τους πολίτες στο «μη παρέκει»

- Από το Εργατικό Κέντρο (10 π.μ.) θα ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις στα Γιάννενα

APERGOYME

 • Η πολιτική σκληρής λιτότητας που ακολουθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βγάζει για ακόμη μια φορά στο δρόμο εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους και επιστήμονες, προκαλώντας σήμερα ένα απεργιακό «μπλακ άουτ» σε ολόκληρη τη χώρα, αφού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Σε αγωνιστικούς ρυθμούς θα κινηθεί σήμερα και η πόλη των Ιωαννίνων, με τους συνδικαλιστικούς φορείς να απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.  
Απεργούν οι πάντες!
Η συνεχής επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, η υπέρμετρη φορολόγηση, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα λουκέτα και η ανέχεια έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία των Ελλήνων στο «μη παρέκει» γι’ αυτό και την σημερινή κινητοποίηση στηρίζουν όλες οι επαγγελματικές τάξεις, από τους δικηγόρους μέχρι τους κρεοπώλες, τους αρτοποιούς και τους κουρείς, εκδίδοντας και σχετικές ανακοινώσεις.
• Την αποχή των δικηγόρων από όλα τα καθήκοντα αποφάσισε για σήμερα, Τετάρτη το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.  «Οι δικηγόροι των Ιωαννίνων, κομμάτι της κοινωνίας που παλεύει καθημερινά μαζί με όλο το ανθρώπινο, εργατικό, επιστημονικό και οικονομικό δυναμικό της χώρας, διαμαρτυρόμαστε για την απερίγραπτη κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, για τη συνεχή έκδοση εγκυκλίων του ΕΦΚΑ, με τις οποίες επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο οι ασφαλισμένοι αυτοαπασχολούμενοι κατά τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό, απέχουμε για να τονίσουμε τις άγριες και αναξιοπρεπείς συνθήκες που επικρατούν στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, τη συνεχή μείωση της ύλης, την έντονη αποφυγή έναρξης της δραστηριότητας του νομικού επαγγέλματος, την ακραία υπερφορολόγηση, την εξοντωτική εισφοροδοτική τακτική χωρίς αντίκρισμα», τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση (την υπογράφουν η Πρόεδρος Μαρία Νάκα και η Γεν. Γραμματέας Αγγ. Τζοβάρα).
• Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων συμπαρίσταται στην σημερινή 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ  και καλεί τα μέλη του στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο στις 10 π.μ. «Πρέπει να δοθεί ένα βροντερό παρόν για να σταματήσει επιτέλους η επίθεση για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, αδιαφορώντας προκλητικά για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση (την υπογράφει ο Πρόεδρος Μιχ. Αυδίκος).
• Και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην σημερινή κινητοποίηση έξω από το Εργατικό Κέντρο (10 π.μ.), διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, άμεσους μαζικούς διορισμούς, κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, απόσυρση του Νομοσχεδίου για τις Δομές κ.ά..
• Με ανακοίνωση του (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Χρ. Μεντής και ο Γραμματέας Ζ. Γαλατάς) ο Σύλλογος ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κ.α.
• Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ιωαννίνων, αποφάσισε 3ωρο κλείσιμο των καταστημάτων από τις 9 π.μ. έως 12 μ. και καλεί τους επαγγελματίες σήμερα (10 π.μ.) στην Ομοσπονδία ΕΒΕ (Αραβαντινού 5Ε).
• Ανακοινώσεις εξέδωσαν ακόμη η Συντεχνία Κουρέων, Κομμωτών Ιωαννίνων & Περιχώρων, η Συντεχνία Αρτοποιών Ιωαννίνων και Περιχώρων, το Σωματείο Καταστηματαρχών Κατεργασίας Ξύλου Ν. Ιωαννίνων, το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Ιωαννίνων κ.α. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ενάντια σε λιτότητα – απεργία – υπερφορολόγηση», τονίζουν  στις ανακοινώσεις τους.
Το Εργατικό Κέντρο
Δυστυχώς, ούτε τα κοινά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει το σύνολο της κοινωνίας είναι ικανά να ενώσουν τους συνδικαλιστικούς φορείς, αφού το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων κατηγορεί ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ που προκήρυξαν την απεργία ότι «έστησαν μια ‘συμμαχία προθύμων’ για μια απεργία – φιέστα», διοργανώνοντας την δική του ξεχωριστή συγκέντρωση. Κατά τ’ άλλα σε χθεσινή ανακοίνωσή του καλεί εργαζόμενους και ανέργους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση σήμερα στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.  «Όλοι στον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία, με βάση τις δικές μας ανάγκες…» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Προβλήματα στις μετακινήσεις
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία, καθώς η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή της, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της O­ly­mpic Air σήμερα Τετάρτη, λόγω της στάσης εργασίας (10:00-13:00) των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ανακοίνωσε η AEGEAN.