Εικόνα διάλυσης μετά τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα και τα  δυσβάσταχτα μέτρα

«ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ» Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

- Υπουργοί κατά Υπουργών και ευθεία αμφισβήτηση του Πρωθυπουργού • Σχεδιάζουν «διαζύγιο» επιβίωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

- Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κανείς πλέον δεν πιστεύει τον Αλ. Τσίπρα

TSIPRAS KAMMENOS

 • Η αγωνιώδης προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να παραμείνουν με κάθε κόστος  στις κυβερνητικές «καρέκλες», τους έχει φέρει πλέον στο όριο της αυτογελειοποίησης, καθώς έχουν   καταπατήσει όλες τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις- πλην εκείνων που υποκινούνται από καθαρά κομματικά κίνητρα-,  υπουργοί ακυρώνουν υπουργούς, ενώ πρωινές δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών αναιρούνται με βραδινές!
Το κόστος για τους ίδιους καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, κυρίως όμως στη συνείδηση των πολιτών, που διαπιστώνουν με μεγάλη απογοήτευση ότι ακόμη και στα Εθνικά θέματα οι κυβερνητικοί εταίροι ενεργούν με πρωτοφανή επιπολαιότητα, μην έχοντας αρχή και τέλος!
Ο Κ. Μητσοτάκης
Την σημερινή εικόνα της Κυβέρνησης, την απέδωσε με δηκτική δήλωση χθες από τη Λευκάδα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες – είπε- δεν πιστεύουν τον κ. Τσίπρα. Κανείς δεν τον πιστεύει ότι θα βγούμε από τα μνημόνια και βλέπουμε αυτόν τον τραγέλαφο, το πρωί ο κ. Καμμένος να λέει δεν υπογράφουμε και το βράδυ ότι θα πάει μαζί με τον κ. Τσίπρα ως το τέλος. Είναι συνυπεύθυνοι. Μαζί στήριξαν στη Βουλή την κυβέρνηση να παραδώσει τη “μακεδονική” γλώσσα και την εθνότητα»!
Κόστισαν οι πειραματισμοί Τσίπρα
Εκτός από τα εθνικά -μετά το Σκοπιανό, έρχεται και το Αλβανικό- οι αποφάσεις και οι δεσμεύσεις που έχει λάβει η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, στην οικονομία έχουν «τσακίσει» νοικοκυριά και επιχειρηματίες.
Οι Έλληνες πληρώνουν ακριβό τίμημα και με ένα σκληρό μνημόνιο, που περιλαμβάνει δεσμεύσεις για πολλές ακόμη δεκαετίες, τους πειραματισμούς και τις αυταπάτες- που κατά ομολογία του – είχε ο Τσίπρας.  Σήμερα μάλιστα όλα αυτά είναι άκρως επίκαιρα, καθώς το 2015 (5 Ιουλίου) είχε οδηγήσει  τους Έλληνες σε δημοψήφισμα, προτάσσοντας το «ΟΧΙ» σε συμφωνία που πρότειναν οι Ευρωπαίοι εταίροι, για να το μετατρέψει σε «ΝΑΙ» μόλις έκλεισαν οι κάλπες,  φορτώνοντας δυσβάσταχτα και αχρείαστα βάρη στον Ελληνικό λαό.
Τους κάνει τη… δουλειά τους!
Η εν γένει πολιτεία και η μετάλλαξη του Αλ. Τσίπρα και των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται να επιβεβαιώσουν τους ανένταχτους πολίτες που κινούνται στην Αριστερά, που έλεγαν και λένε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι ο «δούρειος ίππος» των πολυεθνικών και των ισχυρών δυνάμεων. Απόδειξη προς τούτο, είναι η στήριξη που του παρέχουν Γερμανοί,    Αμερικανοί, καθώς και στελέχη της Ε.Ε. όπως ο Επίτροπος Μοσκοβισί,  καθώς διαπιστώνουν ότι με Κυβέρνηση Τσίπρα στην Ελλάδα, μπορούν και  κάνουν τη δουλειά τους  για ζητήματα  που τους ενδιαφέρουν άμεσα.
Κλυδωνίζεται η συγκυβέρνηση
Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών και τις παραχωρήσεις που η Ελλάδα έκανε προς τους Σκοπιανούς, η  Κυβέρνηση υφίσταται ισχυρότατους κλυδωνισμούς. Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, βλέποντας να εξαϋλώνεται η εκλογική επιρροή του κόμματός του, αυτοδιαψεύδεται συνεχώς και  προβαίνει σε κινήσεις πανικού, υποστηρίζοντας άλλα το πρωί, άλλα το βράδυ, άλλα σε μια συνέντευξη και άλλα σε άλλη. Από δήλωση για καταψήφιση της συμφωνίας (αυτή που έχει υπογραφεί με την ανοχή του πλέον), με την ίδια άνεση δηλώνει ότι θα στηρίξει μέχρι τέλος τον Αλέξη Τσίπρα.
Αμφισβητούν τον Πρωθυπουργό!
Δεν είναι όμως ο μόνος από τους εναπομείναντες υπουργούς και στελέχη των ΑΝΕΛ, που εκ των υστέρων αποδοκιμάζουν τον Αλ. Τσίπρα, γινόμενοι καταγέλαστοι. Χαρακτηριστική περίπτωση του Υφυπουργού (από τους ΑΝΕΛ) Μεταφορών Νίκου  Μαυραγάνη, ο οποίος δήλωσε χθες ότι η υπογραφή του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών είναι «ανίσχυρη», τουλάχιστον μέχρι να κυρωθεί η συμφωνία, που σημειωτέον ότι ήδη παράγει αποτελέσματα.
Η Φώφη Γεννηματά
«Χθες (σ.σ. προχθές) με τις δηλώσεις Καμμένου, αναρωτήθηκα αν υπάρχει Κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα (σ.σ. χθες) οι συγκυβερνήτες κτύπησαν ξανά. Αμφισβητούν τον Πρωθυπουργό, λένε ότι η υπογραφή του δεν έχει αξία. Ο ίδιος εξακολουθεί να μην αντιδρά. Η γελοιοποίηση κορυφώνεται. Δυστυχώς όμως και η ζημιά για τη χώρα», σχολίασε χθες η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.
Ανιστόρητος ο Αν. ΥΠΕΞ
Δεν είναι όμως μόνο στελέχη των ΑΝΕΛ, που επιχειρούν να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» των Ελλήνων. Το έπραξε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, δηλώνοντας  ότι τη συμφωνία των Πρεσπών δεν την έχει υπογράψει ο πρωθυπουργός κι εν πάση περιπτώσει αν δεν κυρωθεί από τη Βουλή δεν ισχύει και δεν δημιουργεί τετελεσμένα!
Σε κλοιό αστυνομικών ο Τσίπρας
Οι συνεχείς αποδοκιμασίες υπουργών έχουν διαμορφώσει ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα. Χθες μάλιστα για να μπορέσει να πάει ανενόχλητος ο Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, η πόλη αστυνομοκρατήθηκε και το ξενοδοχείο στο οποίο έγινε η συνάντηση με τους Βαλκάνιους ηγέτες είχε μετατραπεί σε φρούριο.
Η Κυβέρνηση άρχισε να καταστρώνει σχέδια σε πρώτη φάση που θα της επιτρέψουν την παραμονή στην εξουσία για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα, και σε δεύτερη, για το πώς θα παραπλανήσει και θα εγκλωβίσει και πάλι τους Έλληνες ψηφοφόρους.
Αναζητούνται «πρόθυμοι»  
Η παραμονή όμως στην εξουσία, χωρίς «καρδιοχτύπι» σε κάθε δύσκολη απόφαση, περνά και από την εξασφάλιση της στήριξης  ανεξάρτητων και «πρόθυμων» βουλευτών, με ιδιαίτερη προτίμηση στο «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, προς τον οποίο έκανε και χθες «άνοιγμα» ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
Προσυμφωνημένο «διαζύγιο»;
Εκείνο όμως που ενδιαφέρει περισσότερο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι η εκλογική τους επιβίωση στις εκλογές, είτε αυτές γίνουν το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο. Γνωρίζουν πλέον καλά, ότι με τα σημερινά δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταποντιστεί και οι ΑΝΕΛ θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη. Η εκτίμηση αυτή τους οδηγεί σε σκέψεις σε ένα προσυμφωνημένο «βελούδινο»- όπως χαρακτηρίζεται – «διαζύγιο» Τσίπρα και Καμμένου, με σκοπό να θολώσει τα νερά γύρω από τη συμφωνία και η κάθε πλευρά να εξασφαλίσει κέρδη.  
Ο… μεταρρυθμιστής και ο «Μακεδονομάχος»
Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να εμφανίζεται ως μεταρρυθμιστής, τολμηρός ηγέτης που λύνει εθνικά θέματα δεκαετιών και φιλοευρωπαϊστής που κάνει στροφή στη σοσιαλδημοκρατία, ξεχνώντας τα «αριστερά» λάθη και τις αυταπάτες του παρελθόντος.
 Έτσι  θα πάει μέχρι τέλους, όταν δε αποφασίσει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές θα φέρει τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή καταγγέλλοντας όσους αντιδρούν και δεν επιθυμούν την ειρήνευση στα Βαλκάνια κ.λπ.  Ο  Καμμένος από τη δική του πλευρά θα μπορεί να ισχυρίζεται ότι έριξε την Κυβέρνηση για το «Μακεδονικό», μένοντας πιστός στις... αρχές του!
Ρυθμιστής τα Σκόπια
Το σενάριο αυτό προς το παρόν δεν έχει … επίλογο: Για το ποιος δηλαδή θα κάνει το τελευταίο βήμα για να χρεωθεί την πτώση της Συγκυβέρνησης. Κι αν ακόμη συμφωνηθεί κι αυτή η λεπτομέρεια, η ενεργοποίησή του θα γίνει, μόνο αν τα Σκόπια επιταχύνουν τις εξελίξεις και το δημοψήφισμα, ώστε να πιεστεί και η Ελληνική Κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία προς έγκριση στη Βουλή προ των εκλογών.
Μέχρι τότε τα Κυβερνητικά στελέχη, παίζουν με τους «180» βουλευτές για την ψήφιση της συμφωνίας. Ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς λέει ότι χρειάζονται μόνο 151, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για ψήφισή της με 180 βουλευτές.
Ο εμπαιγμός συνεχίζεται, όμως ο κόσμος έμαθε καλά πια τα τερτίπια τους…