ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ «ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ» ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!

- Εκτός από τα… κατ’ επάγγελμα κυκλώματα εισαγωγής και διακίνησης από Αλβανία,πυκνώνουν και οι καλλιέργειες -χασισόδεντρων, ακόμη και κοντά στα Γιάννενα

- Πολλά και τα κρούσματα μικροεγκληματικότητας στην περιοχή μας…

FOTO2

Πραγματική μάχη με τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών δίνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση οι αστυνομικές αρχές της Ηπείρου, επιχειρώντας να βάλουν φρένο στις αθρόες εισαγωγές χασίς από την Αλβανία προς το εσωτερικό της Ελλάδας, αλλά και να περιορίσουν την δράση ημεδαπών που εμπλέκονται στην διοχέτευση ουσιών στην τοπικές «πιάτσες»!
Δεν είναι μόνο τα τεράστια φορτία με χασίς που φτάνουν στο ελληνικό έδαφος με κάθε τρόπο (από ξηράς και θαλάσσης), με εμπλεκόμενους κυρίως αλλοδαπούς, αλλά η ΕΛ.ΑΣ. καλείται να σταματήσει και την δράση των τοπικών «καλλιεργητών», αφού αρκετοί πλέον προτιμούν να καλλιεργούν κάνναβη σε χωράφια εντός του ελληνικού εδάφους, για να ελαχιστοποιούν τις περιπτώσεις τα ναρκωτικά να εντοπιστούν από τις Αρχές κατά την μεταφορά τους από την Αλβανία.
Την ίδια ώρα, αυξητική τάση έχουν και οι συλλήψεις Ελλήνων για κατοχή μικροποσοτήτων χασίς, μια πραγματικότητα ιδιαίτερα ανησυχητική σε επίπεδο κοινωνίας.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι αστυνομικοί της Ηπείρου, κατάφεραν να κατασχέσουν πάνω από 210 κιλά χασίς, αλλά και να εντοπίσουν φυτεία που καλλιεργούσαν δυο ημεδαποί σε δύσβατη και κρημνώδη περιοχή μεταξύ Πετροβουνίου και Χαροκοπίου!
Δραπέτης με 125 κιλά χασίς!
Η τελευταία χρονικά επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο έγινε χθες τα ξημερώματα, σε δασική περιοχή στην Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, όπου συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί 34 και 24 ετών αντίστοχα, γιατί εντοπίστηκαν να μεταφέρουν προς το εσωτερικό της χώρας 125 κιλά χασίς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο άνδρες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν 77 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 124 κιλών και 620 γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, ο 34χρονος αναζητούνταν ως δραπέτης από τον Μάρτιο του 2013, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Κατάστημα Κράτησης Πατρών, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης έντεκα ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Σε ειδικές κρύπτες…
Μια ακόμη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε στην Ηγουμενίτσα, η οποία οδήγησε στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 34χρονος, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο πάτωμα του οχήματος, κάτω από τα καθίσματα του οδηγού και συνοδηγού καθώς και κάτω από τις εμπρόσθιες πόρτες 84 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 86 κιλών και 230 γραμμαρίων.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης επτά μηνών και χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ, για χρήση πλαστού εγγράφου και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Και μια φυτεία…
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. όμως έπεσαν και δυο ημεδαποί, ηλικίας 44 και 40 ετών, οι οποίοι καλλιεργούσαν την δική τους φυτεία για να διοχετεύουν ναρκωτικά στις τοπικές «πιάτσες».
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 44χρονος διακινεί ποσότητες κάνναβης στην πόλη των Ιωαννίνων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων τις οποίες καλλιεργεί ο ίδιος, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δύσβατη και κρημνώδη περιοχή μεταξύ Πετροβουνίου και Χαροκοπίου Ιωαννίνων, κρυμμένη σε πυκνή βλάστηση και περιφραγμένη με πλαστική περίφραξη και σκίαση, φυτεία αποτελούμενη από οκτώ δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,50 έως 3,10 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες μετέβησαν με δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας του 40χρονου, στην παραπάνω περιοχή, όπου ο 44χρονος περιποιούνταν τα δενδρύλλια, ενώ ο 40χρονος επιτηρούσε το χώρο ως τσιλιαδόρος.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δύο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2,50 και 2,80 μέτρων, τα οποία καλλιεργούσε ο 40χρονος,
• ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους 57,5 γραμμαρίων.
Η μικροεγκληματικότητα καλά κρατεί…
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
• Στα Γιάννενα ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι εισήλθε σε σπίτι 55χρονου ημεδαπού και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 21 και 19 ετών, διότι από κοινού με τον 22χρονο συλληφθέντα την 21 και 22-08-2018 αφαίρεσαν από το ίδιο σπίτι χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα.
• Στα Γιάννενα ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δέκα μηνών, για κλοπή.
• Και πάλι στα Γιάννενα ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,4 γραμμαρίων.
• Στην Άρτα μία 50χρονη ημεδαπή, διότι νωρίτερα μαζί με μία ακόμη συνεργό της που αναζητείται, εισήλθαν με τη μέθοδο της απασχόλησης σε σπίτι 53χρονου ημεδαπού και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν κοσμήματα.
• Στα Γιάννενα μία 51χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και δέκα ημερών, για παραβάσεις υγειονομικών και αστυνομικών διατάξεων.
• Στην Πρέβεζα ένας 58χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για παράβαση του ΚΟΚ.
• Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 36χρονος εισήλθε σε σπίτι στην πόλη της Άρτας, με σκοπό την κλοπή, έγινε όμως αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια και τράπηκε σε φυγή.