Από τους κυβερνώντες για να περιορίσουν την έκταση της επερχόμενης εκλογικής τους ήττας

ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ… ΑΒΕΡΤΑ ΠΑΝΤΟΥ!

Εφευρίσκουν νομότυπους τρόπους (μοριοδοτήσεις, συνεντεύξεις, προϋπηρεσίες κ.α.) ή και μέσω ΟΑΕΔ για πλήρη ή μερική απασχόληση κρατώντας «ομήρους» χιλιάδες ανέργους για δημιουργία κομματικού «στρατού»…

ANERGOI OAED

• «Να τελειώνουμε με το παλιό» ήταν και είναι το αγαπημένο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα σύνθημα που το χρησιμοποιεί με πολλές παραλλαγές, αλλά με στόχο πάντα τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στις οποίες η προπαγάνδα χρεώνει αποκλειστικά τα μνημόνια!
Το «παλιό», κατ΄ αυτόν, ευθύνεται για τη διεύρυνση των ελλειμμάτων και των χρεών εξαιτίας της σπατάλης, των διορισμών, του κομματικού κράτους, των προεκλογικών παροχών κ.ο.κ.!
Στο «παλιό» φυσικά δεν εντάσσονται πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ - που έχει άλλωστε το… ηθικό πλεονέκτημα- ο οποίος ως αντιπολίτευση κατέβαζε τον κόσμο στους δρόμους για αυξήσεις μισθών, νέους διορισμούς, ικανοποίηση κάθε συντεχνιακού λογικού ή και παραλόγου αιτήματος.
Σήμερα ως Κυβέρνηση, αυτό το «παλιό», όχι μόνο το αντιγράφει, αλλά εφαρμόζει και τη χειρότερη μορφή κομματικοποίησης του κράτους. Άλλωστε οι δηλώσεις του Αν. Υπουργού Υγείας Π. Πολλάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την Κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία είναι το δόγμα που επιχειρείται σιγά- σιγά να εφαρμοστεί σε όλο το επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης.
Παλαιοκομματικοί μέθοδοι!
Οι κραυγαλέες αποτυχίες της Κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, αλλά και στην οικονομία, την έχουν φέρει ενώπιον εκλογικής κατάρρευσης. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ήττα είναι μη αναστρέψιμη. Αυτό το έχουν εμπεδώσει οι του ΣΥΡΙΖΑ, που μπροστά στον κίνδυνο της συντριβής άρχισαν να εφαρμόζουν παλαιοκομματικές μεθόδους, αυτές που σιγά- σιγά είχαν εκλείψει τα τελευταία χρόνια. Αντιγράφουν δηλαδή τις χειρότερες εκδοχές του «παλιού». Επιδίωξή τους να περιορίσουν την έκταση της ήττας, προκειμένου να έχουν ρόλο στο μετεκλογικό τοπίο.
Εξυπηρετώντας αυτό το «σχέδιο» άνοιξαν νωρίς την προεκλογική περίοδο, με υποσχέσεις διορισμών, προαγωγές- τοποθετήσεις (ως και οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ έχουν κι αυτό το στοιχείο), διανομή «μερισμάτων», ανακοινώσεις χρηματοδοτήσεων κ.λπ.
Η «δεξαμενή» των ανέργων
Η πλέον ευάλωτη κοινωνική ομάδα, είναι οι άνεργοι: Στις πλάτες τους η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχουν εστιάσει τον προεκλογικό τους σχεδιασμό. Με την προσφιλή μέθοδο των διαρροών επιχειρούν να εγκλωβίσουν τους χιλιάδες ανέργους και ειδικά τους νέους που εναγωνίως ψάχνουν ένα μεροκάματο να επιβιώσουν.
Τις ημέρες αυτές, ένας σημαντικός αριθμός ανέργων αναλαμβάνει εργασία για οκτώ μήνες μέσω του ΟΑΕΔ. Η τοποθέτησή τους, μεθοδεύτηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι συμβάσεις να λήγουν ακριβώς μετά τις εκλογές του Μαΐου, οπότε σε όλους αυτούς θα μπορεί να καλλιεργηθεί η ελπίδα της δήθεν επέκτασης των συμβάσεών τους.
«Βρέχει» διορισμούς!
Το τελευταίο 24ωρο οι ανακοινώσεις και τα δημοσιεύματα για προσλήψεις – μονιμοποιήσεις είναι διαδοχικές. Αίφνης χθες ανακινήθηκε το θέμα της πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ των 3.000 περίπου εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Πρόκειται για εργαζόμενους/νες που εργάζονται για πολλά χρόνια στους δήμους και δικαιολογημένα επιδιώκουν τη μονιμοποίησή τους. Εκείνο όμως που προκαλεί είναι ο τρόπος και ο χρόνος που προωθεί τη διαδικασία η Κυβέρνηση, μέσω δηλαδή αυξημένης μοριοδότησης της προϋπηρεσίας. Σε άλλες περιπτώσεις και ειδικά σε τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης, χρησιμοποιείται η προφορική συνέντευξη, για την οποία όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, είχε κηρύξει «επανάσταση»! Νομότυπες ασφαλώς διαδικασίες, διάτρητες όμως με τον τρόπο που γίνονται, όπως π.χ. σε τοπικό επίπεδο έχουν καταγγείλει συνδικαλιστές – εκπαιδευτικοί.
Χθες βράδυ ανακοινώθηκε η «άμεση» πρόσληψη 1.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ σε πανηγυρικό τόνο ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, ανακοίνωσε την πρόσληψη δύο διοικητικών υπαλλήλων και ενός γιατρού στο Νοσοκομείο Φιλιατών! Επίσης χθες ανακοινώθηκαν 86 προσλήψεις καθαριστριών για τους σταθμούς του ΟΑΕΔ μεταξύ των οποίων και των Ιωαννίνων.
Υπηρεσία με μηδενικό έργο!
Υπάρχουν βέβαια και άλλες πιο κραυγαλέες περιπτώσεις εκμαυλισμού συνειδήσεων και δημιουργίας κομματικού στρατού: Σύμφωνα με αποκαλύψεις του καθηγητή Παναγιώτη Καρκατσούλη, υπάρχει υπηρεσία με μηδενικό έργο, η οποία παρα ταύτα έχει κάνει 345 προσλήψεις και μάλιστα με αποσπάσεις αόριστης διάρκειας. Πρόκειται για την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η οποία λειτουργεί ως Portal. Δίνει δηλαδή κάποιες πληροφορίες στους δανειολήπτες για τη διαχείριση των χρεών τους.
Αλματώδη είναι και η αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων, που από 1.888 τον Δεκέμβριο του 2014 (Κυβέρνηση Σαμαρά) έφτασαν πλέον τους 2.442, ενώ 109 προσλήψεις χωρίς προκήρυξη και χωρίς καμία αξιολόγηση έγιναν και στη Βουλή από το νυν Πρόεδρο Ν. Βούτση.
Θέσεις για κομματικά στελέχη
Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και όσοι τοποθετούνται σε θέσεις διοίκησης, (που καλύπτονται μόνο από υψηλά κομματικά στελέχη). Για την κάλυψη της… προσφοράς έχουν δημιουργηθεί νέες κρατικές δομές που αυξάνουν τις δαπάνες και τη γραφειοκρατία. Οι Πρόεδροι, τα μέλη Δ.Σ. και οργάνων διοίκησης αυξήθηκαν μέσα σε τρία χρόνια κατά 22%, ήτοι από 2.703 σε 3.294 άτομα και μάλιστα με γενναίες αποδοχές ή έξοδα παράστασης.
Αυξάνεται η φτώχεια
Μια άλλη πτυχή της Κυβερνητικής προπαγάνδας, είναι το δήθεν κοινωνικό της πρόσωπο, με τα πάσης φύσεως επιδόματα- ψίχουλα που μοιράζονται από τους δήμους σε πόλεις και χωριά. Το έργο της ουσιαστικά αρχίζει και τελειώνει στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και οι φιλανθρωπικές δομές της Εκκλησίας, που έχουν αναλάβει ένα τεράστιο έργο, χάρη στο οποίο αμβλύνονται τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας.
Τι δεν καταλαβαίνει η Υπουργός
Στο «επικοινωνιακό σώου» από τη Δευτέρα προστίθενται και η διανομή των σχολικών γευμάτων σε 831 σχολεία όλης της χώρας. Κατά την προσφιλή της τακτική η Κυβέρνηση δια της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανούς Φωτίου, επιχείρησε χθες να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα, θεωρώντας μάλιστα ως «επίτευγμα» την αυξημένη κατά 20% συμμετοχή των μαθητών σε σχέση με πέρυσι.
Η κ. Υπουργός, υποστηρίζει, ότι πρόκειται για «γεγονός που αποδεικνύει τη θετική αποδοχή (σ.σ. του προγράμματος) από τους μαθητές, τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα»! Εκείνο που προφανώς της διαφεύγει ή και σκόπιμα υποβαθμίζει για να μη «χαλάσει» το κυβερνητικό αφήγημα, είναι ότι υπάρχει και δεύτερη ανάγνωση, πολύ πιο οδυνηρή: Η αύξηση κατά 20% των μαθητών, οφείλεται και στην αύξηση της φτώχειας που διαπερνά το σύνολο σχεδόν της Ελληνικής κοινωνίας!
Είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να εξωραϊσθεί και δεν πρόκειται να βελτιωθεί προς το καλύτερο αν δεν δημιουργηθούν συνθήκες για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, που θα προσφέρει εισοδήματα κι όχι επιδόματα στις ελληνικές οικογένειες.