Έναρξη σήμερα με 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα

- Στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων (10 π.μ.) η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

NTOYNTOYKA APERGIA

• Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων δίνουν ραντεβού σήμερα το πρωί (10 π.μ.) οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στους Δήμους, που αντιδρούν στην πολιτική της λιτότητας, της εξαθλίωσης και στην υποβάθμιση των υπηρεσιών. Αφορμή για ν’ αλλάξει ο τόπος συγκέντρωσης αυτή τη φορά είναι η δίκη που διεξάγεται σήμερα για την αξιολόγηση.
Η σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση για το Νοέμβριο, καθώς στις 28 του μήνα ακολουθεί η απεργία της ΓΣΕΕ, με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του προϋπολογισμού, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου ξεχωριστή δυναμική συγκέντρωση προετοιμάζουν οι συνταξιούχοι στην Θεσσαλονίκη, όπου βροντερό «παρών» αναμένεται να δώσουν και Σωματεία από την Ήπειρο.
Κατεβάζει ρολά το Δημόσιο
Στην σημερινή απεργία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝ­ΓΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Δικηγορικών Συλλόγων κ.α.
Κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση που θα γίνει ώρα 10:00 στο Δικαστικό Μέγαρο απευθύνει και η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Ιωαννίνων, η οποία κάνει λόγο για την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ώστε να μην περάσουν τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα.
Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ
Στο επίκεντρο της κινητοποίησης, που είναι η πρώτη μετά την «υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια», βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Η ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, διεκδικεί:
- Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
- Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
- Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).
- Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.
- Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής.
- Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.