Στο έσχατο μέσο, την άκρατη παροχολογία καταφεύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΝ!

- Εξαγγέλλουν προσλήψεις και μοιράζουν επιδόματα - ασπιρίνες κατά της φτώχειας

- Την ώρα που μισό εκατομμύριο Έλληνες δεν πλήρωσαν ούτε την πρώτη δόση στην Εφορία, πρωθυπουργός και υπουργοί καυχώνται για το… ματωμένο υπερπλεόνασμα

SHMAIES SYRIZA

• Σε μια περίοδο που οι φορολογούμενοι ξεπέρασαν και τα όριά τους, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μισό εκατομμύριο Έλληνες δεν μπόρεσαν να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου άρχισε να καταφεύγει στην άκρατη παροχολογία, αυτή που κατά τα άλλα καταδίκαζε, κάνοντάς την σημαία κατά του παλαιού πολιτικού συστήματος κο.κ..
Με το «παλιό, το ρουσφετολογικό κλπ» σύστημα, υπάρχει μια διαφορά: Εκείνο τουλάχιστον κρατούσε τα προσχήματα: Οι σημερινοί κυβερνώντες – με τον αυτοπροσδιορισμό τους ως ηθικά ανώτεροι- δεν διστάζουν να τάζουν τα πάντα στους πάντες, να τα δίνουν όλα για να διασωθούν από την επερχόμενη εκλογική συντριβή.
Αν και τα στοιχεία δεν δείχνουν πάντα την αλήθεια- που στην προκειμένη περίπτωση είναι ακόμη χειρότερη- όσα αποκαλύπτονται από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής και σύμφωνα με την πορεία εσόδων της ΑΑΔΕ δείχνουν την τραγική κατάσταση της πραγματικής οικονομίας.
Μισό εκατομμύριο νέοι οφειλέτες
Οι οφειλέτες μέσα σε ένα μήνα, τον Σεπτέμβριο, αυξήθηκαν κατά 510.428 άτομα. Από 3.801.967 που ήταν στο τέλος Αυγούστου εκτοξεύτηκαν στα 4.312.395 άτομα στα τέλη Σεπτέμβρη, ενώ αν η σύγκριση γίνει με το τέλος Ιουνίου τότε ο αριθμός των οφειλετών είναι αυξημένος κατά 584.979 άτομα. Τον ίδιο μήνα οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 500 ευρώ αυξήθηκαν κατά 312.812 σε σχέση με το τέλος Σεπτεμβρίου του 2017.
Τα… φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη εκτινάχθηκαν στο 9μηνο στα 7,84 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) να καταρρίπτει ένα ακόμη ρεκόρ για να διαμορφωθεί στα 103,09 δισ. ευρώ ή στο 57,2% του ΑΕΠ!
«Βόμβα» οι οφειλές
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι μια «βόμβα» στα θεμέλια της Ελληνικής Οικονομίας, που όμως κάθε άλλο παρά προβληματίζει τους Τσίπρα και Καμμένο, που στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να κρατήσουν την εξουσία, παραποιούν την πραγματικότητα, ετοιμάζονται και εξαγγέλλουν κάθε είδους παροχές, «βαφτίζουν» ως κυβερνητική… δωρεά ακόμη και αυτά τα ευρωπαϊκά κονδύλια κατά της φτώχειας κ.ο.κ.
Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει μάλιστα γιατί στο τέλος του χρόνου θα έχει υπερπλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018, το οποίο σχεδιάζει να το μοιράσει σε παροχές, μην τυχόν και καταφέρει να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους της. Ένα υπερπλεόνασμα, όμως που δεν στηρίζεται στην οικονομική ανάκαμψη, αλλά στη φορομπηχτική πολιτική της. Αναρωτώμενος δε κάποιος πως είναι δυνατόν να υπάρχει υπερπλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ, με 7.84 δισ. ευρώ επιπλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές, που έχουν βεβαιωθεί μόνο στο α’ εννεάμηνο και έπεται συνέχεια, τότε μπορεί να αντιληφθεί ποιοι και πόσο «πληρώνουν το μάρμαρο». Εκτός από τους συνεπείς φορολογούμενους οι οποίοι έχουν εξουθενωθεί, υπάρχει και ένα δεύτερο «θύμα», που είναι το πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων που εμφανίζει υστέρηση 1,321 δισ. ευρώ, χρήματα που θα έπρεπε να είχαν διατεθεί για αναπτυξιακά έργα ή σε άλλα που θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας.
Επιδόματα για όλους!
Η Κυβέρνηση απτόητη ανακοινώνει συνεχώς επιδόματα και άλλες παροχές: Ήδη τις τελευταίες ημέρες άρχισε να γίνεται λόγος για τη διάθεση του κοινωνικού μερίσματος, αλλά και για επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης»! Στα «σκαριά» είναι και το επίδομα στέγασης, ενώ ακόμη και η υποχρεωτική εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς, επιχειρήθηκε να «πιστωθεί» στη… μεγαλοθυμία του Αλέξη Τσίπρα.
Στο «γαϊτανάκι» των παροχών και της δημιουργίας …κοινωνικού προσώπου συμμετέχουν λίγο- πολύ όλοι οι Υπουργοί. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θεώρησε καλό να προβάλλει τη διανομή φρούτων και γάλακτος σε επιλεγμένα σχολεία της χώρας, που όμως αφορά πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, την ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία διασυρόταν από τον ξυλοδαρμό αστυνομικών μαρτύρων σε υπόθεση τρομοκρατίας, μέσα στα δικαστήρια της Αθήνας, έσπευσε να διαφημίσει την ελεύθερη διακίνηση των ενστόλων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με τη διαφορά, ότι αυτό ισχύει εδώ και πολλά χρόνια και όπως εξήγησαν χθες συνδικαλιστές της Αστυνομίας, εκείνο που έγινε, ήταν η ανανέωση της σχετικής απόφασης.
Παιχνίδι με τις προσλήψεις
Εξίσου μεγάλο «πανηγύρι» γίνεται με τις υποσχέσεις για νέες προσλήψεις. Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, όπως ανερυθρίαστα αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην πραγματικότητα στοχεύει στην τυπική «απελευθέρωση» 10.000 θέσεων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ούτως ώστε να τις καλύψει με προσλήψεις ημετέρων. Και μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, να μπορούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να «εγκλωβίσουν» πολλαπλάσιους άνεργους με υποσχέσεις διορισμού.
Στο «παιχνίδι» έχουν μπει για τα καλά και οι κυβερνητικοί βουλευτές, οι οποίοι σπεύδουν να ανακοινώσουν- ως εκπρόσωποι των υπουργών- και να… πανηγυρίσουν κάθε τυχόν ευνοϊκή απόφαση ή μέτρο για την εκλογική τους περιφέρεια, ακόμη και ελάχιστης δαπάνης!
Η λίστα δεν έχει τελειωμό και μεγαλώνει μέρα με την ημέρα ενόσω οι πολίτες συνεχίζουν να μην εμπιστεύονται και να αποδοκιμάζουν τον Αλέξη Τσίπρα. Γνωρίζουν άλλωστε καλά ότι όσα επιδόματα κι αν δοθούν, το πρόβλημα επιβίωσης, η καταπολέμηση της φτώχειας δεν αντιμετωπίζεται χωρίς πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας και δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Μια τρύπα στο νερό…
Η επιβεβαίωση της αναποτελεσματικότητας των παροχών έρχεται από την Eurostat, που με επιστημονικά κριτήρια αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στην μείωση των ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια, μέσω κοινωνικών μεταβιβάσεων, έχοντας πετύχει ποσοστό 15,8% έναντι 56,9% της πρώτης που είναι η Φινλανδία. Όλα αυτά που ανακοινώνει και μοιράζει η Κυβέρνηση, είναι «μια τρύπα στο νερό», αμβλύνουν για λίγο ένα πρόβλημα, που οξύνεται αμέσως και μετά την εξάντληση του επιδόματος.