Έντονο και από πολλούς το ενδιαφέρον για το Δημαρχείο των Ιωαννίνων

«ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ!

«Τάραξε τα νερά» και πάλι χθεσινή γραπτή δήλωση του Νικ. Γκόντα ότι η τυχόν υποψηφιότητά του θ’ ανακοινωθεί στο «σωστό χρόνο» Τελικά η Τατιάνα Καλογιάννη θα διεκδικήσει τη Δημαρχία;

DHMARXEIO IOANNINON1

• «Η τυχόν υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου στις επερχόμενες εκλογές, θα ανακοινωθεί στο σωστό χρόνο χωρίς να εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες», υπογράμμισε χθες σε γραπτή δήλωσή του ο πρ. Δήμαρχος και επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας, τονίζοντας με έμφαση, αλλά και… υπονοούμενα ότι η παράταξή του ουδέποτε εξάρτησε την πορεία της από ξένα προς την πόλη κέντρα!
Ας σημειωθεί ότι η δήλωση Γκόντα έρχεται σε μια περίοδο που έντονες τελευταία είναι οι φήμες πως η Νέα Δημοκρατία φέρεται ότι έχει αποφασίσει να στηρίξει για υποψήφιο Δήμαρχο την σημερινή Αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήδη βολιδοσκοπεί στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους γνωστούς συμπολίτες, κυρίως τεχνοκράτες.
Γίνονται διεργασίες…
Αν και ο πρ. δήμαρχος Ν. Γκόντας σαφώς αναφέρει ότι «ουδέποτε δήλωσα ότι αποσύρομαι», όμως η παράταση της τελικής απόφασής του δεν φαίνεται ότι θα «φρενάρει» τις διεργασίες της κ. Καλογιάννη, το όνομα της οποίας ακούγεται όλο και πιο έντονα στα πολιτικά «πηγαδάκια» της πόλης. Βέβαια, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και κλείσουν οριστικά οι υποψηφιότητες, πολλά θα γράφονται και ακόμη περισσότερα θα λέγονται.
Σημειώνεται ότι ήδη εκτός του δημάρχου Θ. Μπέγκα που δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει ξανά το Δημαρχείο, ήδη επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα του γιατρού Μ. Ελισάφ, ενώ και η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα φαίνεται πως θα κατέβει με δικό της ψηφοδέλτιο. Διεργασίες γίνονται και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως όλα δείχνουν θα στηρίξει ξανά τον Λάζαρο Νάτση, ενώ το «παρών» στις εκλογές αναμένεται να δώσουν και πάλι «Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά και «ΔΡΑΣΥ».
Μετρούν δυνάμεις…
Γεγονός είναι ότι εκτός από αυτούς που έχουν δηλώσει δημόσια την συμμετοχή τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αρκετοί υποψήφιοι «μνηστήρες» έχουν ξεκινήσει επαφές, έτσι ώστε πριν καταλήξουν στην τελική απόφαση, να μετρήσουν την δυναμική τους.
Οι περισσότερες πάντως εκπλήξεις αναμένονται στο Δήμο Ιωαννιτών και κυρίως στο χώρο της κεντροδεξιάς, η οποία φαίνεται πως έχει πολλούς εκφραστές και μέχρι στιγμής όχι διατεθειμένους να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
Η πλήρης δήλωση Γκόντα
Πάντως, σ’ αυτό το γενικότερο πλαίσιο, η χθεσινή τοποθέτηση του Ν. Γκόντα, με πολλούς αποδέκτες τόσο εντός, όσο κι εκτός Ιωαννίνων έχει το δικό της ενδιαφέρον. Η πλήρης δήλωση έχει ως εξής: «η παράταξή μας συνεπής στις αρχές και αξίες που υπηρετεί από την ίδρυσή της, ουδέποτε εξάρτησε την πορεία της από ξένα προς την πόλη κέντρα.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία γεννήθηκε στα Γιάννενα από Γιαννιώτες με αποκλειστικό και μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συμπολιτών μας και υπήρξε επί δεκαετίες έμπρακτα και όχι στα λόγια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, πέρα από κόμματα και άλλου είδους εξαρτήσεις.
»Βεβαίως τα κόμματα είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας και χωρίς αυτά δεν νοείται Δημοκρατία, ωστόσο θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση για να επιτύχει την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλειά της θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη από κομματικές εξαρτήσεις. Έτσι και μόνο έτσι θα είναι ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη, όπως υποστηρίζουν στις αρχές τους σχεδόν όλα τα κόμματα.
»Ως επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ, της παράταξης που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, συνεχίζω να υπηρετώ τους σκοπούς και το ρόλο που επιφύλαξε η λαϊκή ετυμηγορία.
»Ουδέποτε δήλωσα ότι αποσύρομαι.
»Όσον αφορά την τυχόν υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου στις επερχόμενες εκλογές, θα ανακοινωθεί στο σωστό χρόνο χωρίς να εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες.
»Παραμένω στη διάθεση του Γιαννιώτικου λαού τον οποίο υπηρέτησα επί σειρά ετών με ήθος αξίες και ανιδιοτέλεια».
Ο Μ. Ελισάφ…
Στο μεταξύ, ο υποψήφιος δήμαρχος Μ. Ελισάφ με την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», έχει μπει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο και με κάθε ευκαιρία προχωρά σε παρεμβάσεις που αφορούν την πόλη. Χθες ασχολήθηκε με την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτοντας και σχετικές προτάσεις, με σκοπό την αναβάθμισή του. Μεταξύ άλλων προτείνει:
-Τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. δυο φορές το μήνα για να μειωθεί ο αριθμός των θεμάτων ημερήσιας διάταξης και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για ένα ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο,
- Η μέγιστη χρονική διάρκεια των συνεδριάσεων δεν θα υπερβαίνει τις 6 ώρες.
- Η ουσιαστική λειτουργία του διαπαραταξιακού προεδρείου του συμβουλίου που έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ημερήσια διάταξη και την απρόσκοπτη λειτουργία του.
- Η ελαχιστοποίηση των θεμάτων συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης που γίνεται τις περισσότερες φορές για λόγους εντυπωσιασμού…