Κάνοντας το «μαύρο – άσπρο» σχετικά με ανθρωποκτονίες Αλβανών στην Ελλάδα

ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ...ΡΕΣΤΑ!

Απαράδεκτες οι γενικεύσεις, απαντά το Ελληνικό ΥΠΕΞ που καλεί την Αλβανία να εκδώσει επιτέλους το τελικό πόρισμα για το θάνατο του Κ. Κατσίφα…

ΕΛ.ΑΣ.: Στην Ελλάδα όλα τα εγκλήματα σε βάρος Αλβανών εξιχνιάστηκαν…

FYLAKES

• Μετά από είκοσι και πλέον χρόνια που οι Αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις «σαρώνουν» και σπέρνουν το φόβο και το θάνατο στην Ελλάδα, η Αλβανία με επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου Εξωτερικών «ζητά και τα ρέστα» για τις δολοφονίες Αλβανών πολιτών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και οι οποίες εντάσσονται στα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου.
Η Αλβανική Κυβέρνηση, εξέφρασε «βαθιά αγανάκτηση» για πρόσφατες ανθρωποκτονίες, οι οποίες συνίστανται στην δολοφονία 18χρονου Αλβανού, από επίσης Αλβανό φίλο του θύματος στην Καβάλα, στον θανάσιμο τραυματισμό του εμπόρου ναρκωτικών σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στη Βήσσανη Πωγωνίου και σε έγκλημα με θύμα 62χρονο Αλβανό εργάτη στην Κέρκυρα, που παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα, με το δράστη να φέρεται πως σχετίζεται με τη «Χρυσή Αυγή».
Η αντίδραση της Αλβανικής Κυβέρνησης προκαλεί την έντονη δυσφορία της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας, που ξεκαθαρίζουν ότι μέχρι σήμερα όλες οι επίμαχες περιπτώσεις έχουν εξιχνιαστεί και σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να συνδεθούν «με εκστρατεία μίσους και βίας» που υποστηρίζει το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο υπόσχεται να προσφέρει στις οικογένειές τους νομική και οικονομική υποστήριξη!
Αναξιόπιστοι σε όλα τους!
Οι ισχυρισμοί της Αλβανικής Κυβέρνησης, αιφνιδίασαν την Ελληνική Κυβέρνηση και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., που μην έχοντας διδαχθεί τίποτε από το παρελθόν, θεωρούσαν ότι έχουν αξιόπιστους συνομιλητές στις συναντήσεις και τις συζητήσεις που είχαν για την καταπολέμηση της διασυνοριακής εγκληματικότητας. Από τα συμβάντα των τελευταίων (τουλάχιστον) μηνών με θύματα Αλβανούς, μόνο τα δύο (στην Καβάλα και στην Κέρκυρα) δεν συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα και είναι απόρροια είτε λάθους (στην πρώτη περίπτωση), είτε λογομαχίας (στη δεύτερη). Τα υπόλοιπα έχουν την αφετηρία και την κατάληξή τους σε παράνομες συναλλαγές, κλοπές, διαρρήξεις, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.
Πλήττεται και η Ήπειρος
Η αύξησή της εγκληματικότητας, που είναι ιδιαίτερα αισθητή και στις ακριτικές περιοχές της Ηπείρου, στις οποίες - εκτός της αθρόας διέλευσης εμπόρων ναρκωτικών- έχουν καταγραφεί επίσης αρκετά εγκλήματα στο πρόσφατο παρελθόν, οφείλεται στην προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύουν οι Αλβανικές διωκτικές αρχές για την πρόληψη και την καταπολέμησή της. Μέχρι σήμερα για κανένα σχεδόν έγκλημα που έχει διαπραχθεί σε βάρος Ελ­λήνων από Αλβανούς κακοποιούς, η Αλβανία δεν έχει εκφράσει έστω ένα λόγο συμπάθειας προς τον ελληνικό λαό, ενώ υπάρχουν και υποθέσεις για τις οποίες αρνείται να συνεργαστεί και να εκδώσει στην Ελλάδα κακοποιούς που έχουν βρει καταφύγιο στην επικράτειά της.
Ο φόβος του… Κ. Κατσίφα!
Η μακρόχρονη σιωπή και ανοχή της Κυβέρνησης Ράμα, μετατράπηκε σε … καταγγελία κατά της χώρας μας και αυτό βεβαίως κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι: Η Κυβέρνηση Ράμα, επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να προκαλέσει κλίμα έντασης, ενόψει του αυριανού μνημόσυνου για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες, προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε αντιαλβανικό συλλαλητήριο και να επισύρει για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον της Διεθνούς Κοινότητας.
Το γεγονός μάλιστα πώς σαράντα μέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Βορειοηπειρώτη αγωνιστή, η Αλβανική Κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει το αποτέλεσμα της έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε από την επίλεκτη αστυνομία ο Κ. Κατσίφας, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα των μεθοδεύσεών της.
ΥΠΕΞ: τι έγινε το πόρισμα;
Την… εκκρεμότητα αυτή επεσήμανε και ο Εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς, ο οποίος απαντώντας στο Αλβανικό ΥΠΕΞ, ανέφερε πως: «Αναμένοντας το τελικό πόρισμα για το θάνατο του Έλληνα πολίτη, Κωνσταντίνου Κατσίφα, από πυρά των αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας, καλούμε το Υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος χώρας να επιδείξει υπευθυνότητα καθώς και την απαιτούμενη από τις περιστάσεις ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση».
Αντιστρέφουν την πραγματικότητα!
Στην ανακοίνωσή του το Αλβανικό ΥΠΕΞ καταδίκαζε «το υπόβαθρο του εξτρεμισμού και της ρητορικής μίσους που συνοδεύει αυτά τα γεγονότα στη γειτονική χώρα και καλεί τις ελληνικές αρχές να καταδικάσουν και να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα της Χρυσής Αυγής και άλλων εξτρεμιστικών ομάδων να παραβιάσουν την ασφάλεια και αξιοπρέπεια των Αλβανών που εργάζονται και συνεισφέρουν στη γειτονική χώρα».
Πρόκειται για μια ακόμη απόπειρα παραποίησης της πραγματικότητας, καθώς αν σε κάποια χώρα εκτρέφεται με κυβερνητικές μάλιστα «ευλογίες» ο εξτρεμισμός και η ρητορική μίσους, είναι στην Αλβανία, με στόχο είτε τους Έλληνες ομογενείς, είτε με τις ανιστόρητες διεκδικήσεις τους «εν ονόματι» των Τσάμηδων κλπ.
Η ελληνική απάντηση
Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού ΥΠΕΞ, στην απάντησή του, ήταν σαφής και κατηγορηματικός:
«Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, όπου το Κράτος Δικαίου λειτουργεί αποτελεσματικά. Οι αρμόδιες Αρχές επιλήφθηκαν άμεσα των υποθέσεων που αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, οι οποίες διερευνήθηκαν και ήδη εξιχνιάστηκαν, ως αναφέρεται άλλωστε και σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η αποφασιστικότητα των Ελληνικών Αρχών να πατάξουν το έγκλημα σε κάθε μορφή του είναι δεδομένη. {..}. Οι γενικεύσεις που επιχειρεί το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών συνδέοντας διαφορετικές ποινικές υποθέσεις και αποδίδοντάς αυτές σε "ακήρυκτη εκστρατεία μίσους και βίας", δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι απαράδεκτες».
ΕΛ.ΑΣ: Έχουν εξιχνιαστεί οι υποθέσεις
Ανακοίνωση όμως εξέδωσε και η Ελληνική Αστυνομία. Σε σχέση με τις πρόσφατες υποθέσεις ανθρωποκτονιών Αλβανών υπηκόων, αναφέρει:
«Σε όλες τις συναφείς περιπτώσεις, η Ελληνική Αστυνομία έχει επιληφθεί άμεσα προανάκρισης και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες δικονομικές και προανακριτικές ενέργειες –σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές– με σκοπό τη διαλεύκανση των υποθέσεων, τη θεμελίωση των κατηγοριών, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».
Σημειώνεται δε, ότι όλες οι σχετικές περιπτώσεις έχουν εξιχνιασθεί.