ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!

- «Μαγνήτης» τα Χριστουγεννιάτικα Γιάννενα για χιλιάδες επισκέπτες, με κορυφαίους προορισμούς Ζαγόρι και Μέτσοβο

-  Σήμερα τα τελευταία ψώνια από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

PLATEIA KOSMOS XRISTOYGENNA

• Σε ρυθμούς... Χριστουγέννων κινείται ολόκληρη η Ήπειρος, στην οποία ήδη έχουν φτάσει χιλιάδες επισκέπτες για τις ημέρες των εορτών, ενώ έως το βράδυ φτάνουν και όσοι σήμερα εργαζόταν. Τα στολισμένα Γιάννενα και οι δημοφιλείς ορεινοί προορισμοί Ζαγόρι και Μέτσοβο αποτελούν «μαγνήτη» για ταξιδιώτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μιας και η περιοχή μας τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχυ, κερδίζοντας το στοίχημα των χειμερινών διακοπών!
Όλοι οι δρόμοι λοιπόν οδηγούν στην Ήπειρο αυτή την περίοδο και σ’ αυτό έχουν συμβάλλει τα μέγιστα οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι (Εγνατία – Ιόνια), που κάνουν το ταξίδι γρήγορο και ασφαλές!
Τελευταία ψώνια
Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και οι καταναλωτές έχουν μια ακόμη ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα τελευταία ψώνια, κυρίως για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τα καταστήματα στα Γιάννενα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωι μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν χθες στην αγορά, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της κυριακάτικης λειτουργίας, συνδυάζοντας και μια βόλτα στο κέντρο. Μπορεί η κίνηση να είναι αυξημένη τα τελευταία 24ωρα, χθες επικρατούσε το αδιαχώρητο, ωστόσο οι αγορές πραγματοποιούνται με σύνεση και ιεράρχηση των αναγκών, καθώς μέχρι τέλος του έτους, οι πολίτες καλούνται να τακτοποιήσουν μια σειρά φορολογικών υποχρεώσεων που δεν χωρούν αναβολή!
Εορταστική ατμόσφαιρα
Εκτός από την αγορά, σήμερα την... τιμητική τους θα έχουν καφετέριες και καταστήματα εστίασης, μιας και τα τελευταία χρόνια... παραδοσιακά τόσο Παραμονή Χριστουγέννων, όσο και Πρωτοχρονιάς, ντόπιοι και επισκέπτες τις μεσημεριανές ώρες, κατακλύζουν την πόλη, δημιουργώντας μια παρεϊστικη ατμόσφαιρα, λίγες ώρες πριν το οικογενειακό δείπνο... Ολόκληρη η πόλη κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς, με τον φετινό χριστουγεννιάτικο διάκοσμο να δίνει μια ξεχωριστή χαρούμενη νότα που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών και η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα ψάλλει χριστουγεννιάτικα κάλαντα στους δρόμους της πόλης, ενώ στην κεντρική πλατεία (από τις 12 μ. έως τις 2 μ.μ.) τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών με τη Μαρία Μαχαίρα και τον Αντώνη Καρασταμάτη. Το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων για το απόγευμα (στις 6 μ.μ.) διοργανώνει σε συνεργασία με τον «Τρυποκάρυδο», στις οδούς Τσιριγώτη και Ανεξαρτησίας μια μοναδική συναυλία με την μπάντα «Κόζα Μόστρα».
Καιρός με... σκαμπανεβάσματα!
Όσον αφορά τον καιρό των ημερών, αυτός φαίνεται πως ανήμερα Χριστουγέννων και δεύτερη μέρα θα μας... τα χαλάσει! Μέχρι και σήμερα σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων κινείται στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών, με την πυκνή ομίχλη αλά Λονδίνο τις πρωινές ώρες στα Γιάννενα, να είναι κι ένα ακόμη στοιχείο που εντυπωσιάζει, κυρίως τους επισκέπτες.
Ωστόσο, αύριο, ανήμερα Χριστουγέννων και μεθαύριο, αναμένεται αλλαγή σκηνικού, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πρόσκαιρες βροχοπτώσεις και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου στα Γιάννενα (τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων μπορεί ο υδράργυρος να πέσει και κάτω από το μηδέν) και ακόμη χαμηλότερα στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο. Βέβαια, όσοι έχουν επιλέξει τους ορεινούς προορισμούς ελπίζουν σε «λευκά» Χριστούγεννα, ωστόσο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ο παγετός κρύβει και πολλές παγίδες.