Αν και η ελληνική κοινωνία, έφθασε στο «μη παρέκει» ακόμη αισιοδοξεί…

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ!

Ας πάψουν επιτέλους οι Κυβερνώντες να τάζουν στους πολίτες «λαγούς με πετραχήλια» κι ας τους εξασφαλίσουν -όχι επιδόματα- αλλά μόνιμη και σταθερή δουλειά

ANERGOI OAED

• Χριστούγεννα σήμερα κι από μόνη της η ημέρα, η γιορτή συνοδεύεται από αισιοδοξία, από την ελπίδα ότι όπως η Γέννηση του Χριστού άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητας, έτσι και ο εορτασμός της μπορεί να σημάνει την έναρξη μιας νέας ελπιδοφόρου πορείας, ατομικής και συλλογικής.
Το γενικότερο κλίμα που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, έχει φέρει τους Έλληνες στο ναδίρ της αισιοδοξίας. Αν και τα «μαύρα σύννεφα» δεν έχουν φύγει πάνω από την Ελληνική κοινωνία, αντίθετα, συσσωρεύονται και άλλα, ειδικά στα Εθνικά θέματα, με την ηττοπαθή πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης, σήμερα ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων, πιστεύει ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο προς «τα κάτω»! Έστω και με δυσκολία η Ελλάδα, η οικονομία, η κοινωνία θα ανακάμψει. Η πίστη αυτή, συνοδεύεται και με το γεγονός ότι τα φετινά Χριστούγεννα είναι τα τελευταία προ των βουλευτικών εκλογών, στις οποίες όλοι πλέον προσβλέπουν ότι θα «γεννηθεί» κάτι νέο, κάτι καινούργιο…
Σε κάθε περίπτωση όμως η σημερινή συγκυβέρνηση -που έχει ισοπεδώσει τα πάντα, που υποχωρεί κατά κράτος στις «κόκκινες γραμμές» των εθνικών μας συμφερόντων- θα αποτελέσει παρελθόν.
Τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκει έναν πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών- συμπατριωτών μας, να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, όντας άνεργοι, ή ακόμη και υποαπασχολούμενοι. Οι υποσχέσεις, οι εξαγγελίες των κυβερνώντων για δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, έχουν μείνει κενές περιεχομένου. Το μόνο που έγινε, είναι να αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των απασχολούμενων λίγες ώρες την ημέρα και με μεροκάματα πείνας!
Τη… λύση η Κυβέρνηση τη βρήκε: Μοιράζει επιδόματα και τρόφιμα! Θεωρεί προφανώς ότι με τον τρόπο αυτόν οι «ωφελούμενοι» θα μετατραπούν «αυτόματα» και σε ψηφοφόρους…
Την ίδια λογική εξυπηρετούν και οι υποσχέσεις για χιλιάδες διορισμούς, για εξυπηρετήσεις, για διευθετήσεις υποθέσεων. Σήμερα όμως οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι όλα αυτά, το τάξιμο «λαγών με πετραχήλια» κατά τη λαϊκή παροιμία, είναι ακραία έκφραση παλαιοκομματισμού και λαϊκισμού, που τις καταδικάζουν στα λόγια οι σημερινοί κυβερνώντες, τις εφαρμόζουν όμως με το παραπάνω και σε κάθε ευκαιρία στην πράξη.
Σήμερα Χριστούγεννα, χιλιάδες άνεργοι, χιλιάδες Έλληνες που ξενιτεύτηκαν, μέσα στις ευχές τους, σκέπτονται και ζητούν να επιστρέψει η Ελλάδα σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης. Να δημιουργηθούν πραγματικές θέσεις εργασίας μόνιμης και σταθερής δουλειάς για χιλιάδες ανέργους, που θα συμβάλλουν και στην επιστροφή του επιστημονικού και εργατικού δυναμικού που σήμερα ζει και εργάζεται σε χώρες του εξωτερικού.
Από τις σκέψεις των Ελλήνων, δεν λείπει σήμερα η έγνοια προς τους συμπατριώτες μας, τους ομογενείς που βιώνουν δύσκολες συνθήκες στις χώρες όπου ζουν. Ειδικά στην Αλβανία, όπου για μια ακόμη φορά, όσοι έχουν μείνει στις πατρογονικές τους εστίες, αισθάνονται την αφόρητη πίεση του Αλβανικού κράτους, που εντάθηκε με την εν ψυχρώ δολοφονία των Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος -δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς- έπεσε νεκρός, μην υποκύπτοντας στις απειλές και τις πιέσεις για την Ορθοδοξία και την Ελληνική σημαία, που κάποιοι εντός Ελλάδος προσβάλλουν κατά τον πλέον χυδαίο τρόπο.
Η Γέννηση του Χριστού, ας σημάνει φέτος την επανεκκίνηση, την αναγέννηση της πατρίδας μας σε όλα τα επίπεδα: Ας γεννηθεί ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης, που θα αντιμετωπίζει τους πολίτες, ως πολίτες και όχι ως ψηφοφόρους! Να σηματοδοτήσει μια νέα ελπιδοφόρα πορεία για όλους τους Έλληνες, μόνιμους κάτοικους της χώρας, αλλά και τους απόδημους. Ας φωτίσει τους πολιτικούς και τους κυβερνώντες, να αφήσουν τους πειραματισμούς και τις ιδεοληψίες με την Εκκλησία, τα Εθνικά μας θέματα. Να σμιλεύσουν την ομόνοια και την ενότητα και να μη τροφοδοτούν τη διχόνοια, τις αντιπαλότητες, το διχασμό.
***
Ας σκεφτούν όλοι σήμερα, έστω και λίγο, ποιο είναι το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων και ποια πρέπει να είναι η δική τους στάση. Μόνο έτσι η ελπίδα, η προσμονή των πολιτών για κάτι καλύτερο στη ζωή τους, θα έχει πιθανότητες να ευοδωθεί.
Χρόνια Πολλά - Καλά Χριστούγεννα.