Μια «γροθιά» Μητσοτάκης, Σαμαράς, Καραμανλής σφυροκόπησαν χθες το ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Η ΧΩΡΑ!

H διάτρητη συμφωνία των Πρεσπών, κάνει «δώρο» στους Σκοπιανούς όνομα, γλώσσα και εθνότητα

Σήμερα ψηφίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητους βουλευτές

SAMARAS ANTONHS BOYLH

 

• «Η μάχη των μαχών» για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, συνεχίστηκε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε χθες όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με την επίσημη εξήγηση, ο λόγος ήταν ο μεγάλος αριθμός ομιλητών, που ωστόσο έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά την αδικαιολόγητη σπουδή της Κυβέρνησης να ψηφίσει με συνοπτικές διαδικασίες τη συμφωνία, που στην καλύτερη των περιπτώσεων δείχνει και έναν απίστευτο ερασιτεχνισμό. Όμως πίσω από την απόφαση (που πάρθηκε τυπικά από το Προεδρείο της Βουλής) κρύβεται και σκοπιμότητα, που έχει να κάνει με την αποδυνάμωση του συλλαλητηρίου που είχε προγραμματιστεί για χθες βράδυ.

«Σφυροκόπημα»!
Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ήταν ένα συνεχές σφυροκόπημα της Κυβέρνησης και των πρόθυμων βουλευτών της, καθώς κατατέθηκαν και αναλύθηκαν αναρίθμητα επιχειρήματα που κατέρριψαν τις αιτιάσεις, τις προφάσεις και τις δικαιολογίες της Κυβέρνησης. Καταλυτικές ήταν οι παρεμβάσεις των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, αλλά και κυρίως του νυν Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη που κινήθηκαν στην ίδια γραμμή, καταγγέλλοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπερασπιζόμενοι την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων στο εθνικό αυτό θέμα. Από τις ομιλίες όλων προκύπτει μια ανησυχία για το τι θα ακολουθήσει μετά την ψήφιση της συμφωνίας, καθώς δεν αντιμετωπίζεται ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών και επιπλέον τους «παραχωρούνται» εθνότητα και γλώσσα.
Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ υποθετικά τα Σκόπια είναι αυτά που πιέζονται για ένταξη στο ΝΑΤΟ, τελικά η Ελλάδα βιάζεται να περάσει άρον - άρον τη συμφωνία. Οι Σκοπιανοί έκαναν περίπου έξι μήνες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, οι Έλληνες πέντε ημέρες!
Το πλέον σημαντικό είναι ότι από τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών αλλά και από αυτήν στη Βουλή, αποκαλύπτεται πως οι Σκοπιανοί ουδόλως τροποποίησαν το Σύνταγμά τους. Αυτό που έκαναν ήταν να ψηφίσουν μεν την αλλαγή, αλλά να θέσουν ως προαπαιτούμενο για την υλοποίησή της, την ψήφιση της Συμφωνίας από την Ελληνική Βουλή. Κάτι που δεν περιέχεται στη Συμφωνία των Πρεσπών...
Το εξοργιστικό και υποτιμητικό για την Ελλάδα, είναι η χθεσινή συνάντηση -και ενώ στην Ελληνική Βουλή συζητιόταν η συμφωνία- του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζάεφ με τον μεγαλοεπενδυτή Σόρος στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, κάνοντας αναφορά και πάλι σε «Μακεδονία» κλπ.

Σφοδρή επίθεση Κ. Μητσοτάκη
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες βράδυ από βήματος της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έκανε λόγο για παιχνίδια που είχαν στόχο να μείνει στην κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας και εξαπέλυσε πυρά για τον Πάνο Καμμένο γιατί, όπως είπε, δεν έριξε την κυβέρνηση το καλοκαίρι όταν μπορούσε.
Χαρακτήρισε «εθνική ήττα» τη συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε μια σταθερή εξωτερική πολιτική δεκαετιών και για να πετύχει το στόχο εξαγοράζει συνειδήσεις βουλευτών. Κουρελιάζεται η πολιτική ζωή με παζάρια και μεθοδεύσεις, τόνισε.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε υπογραφεί και, βέβαια, δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε φτάσει στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση. Γιατί αποτελεί εθνική ήττα, που έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση του λαού. Και εθνικό λάθος, που προσβάλλει την αλήθεια και την Ιστορία της χώρας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που καταρρέει, επιμένει στην καταστροφική του αποστολή. Και μετά το οικονομικό ναυάγιο και την κοινωνική διάλυση, οδηγεί την Ελλάδα και σε μία εθνική περιπέτεια διαρκείας. Αγνοεί τις πατριωτικές ευαισθησίες εκατομμυρίων Ελλήνων. Εγκαταλείπει μια σταθερή εξωτερική πολιτική δεκαετιών. Χρησιμοποιεί το εθνικό θέμα ως εργαλείο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων Και, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, εξαγοράζει ακόμη και συνειδήσεις βουλευτών» είπε χαρακτηριστικά.

Η παρέμβαση Κ. Καραμανλή
Είχε προηγηθεί το πρωί παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με γραπτή του δήλωση, στην οποία απέδωσε βιασύνη στην Κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για διευθέτηση του θέματος και όχι η Ελλάδα. Επίσης τόνισε πώς η Κυβέρνηση «όφειλε να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».

Αποκαλυπτικός ο Αντ. Σαμαράς
Λίγες ώρες αργότερα ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιούσε μια συγκλονιστική ομιλία στη Βουλή, με ιστορικές αναφορές και ντοκουμέντα που κατέρριπτε τη προπαγάνδα των Σκοπίων, τεκμηρίωνε την «μία και μοναδική Μακεδονία την Ελληνική» και κατήγγειλε τον εθνομηδενισμό και την υποχωρητικότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρώην πρωθυπουργός, αποδόμησε τις ιστορικές ανακρίβειες που ακούστηκαν στη Βουλή για τα περί «τριών Μακεδονιών», αναφέροντας στοιχεία από τις Συνθήκες του Λονδίνου και του Βουκουρεστίου.
«Στις δύο αυτές ιστορικές συνθήκες», όπως επεσήμανε, «υπάρχουν χάρτες που αναφέρουν τι ακριβώς μοιράστηκε», κάνοντας λόγο και για τον όρο «γεωγραφική Μακεδονία» τον οποίο αποκάλεσε ως όρο «επινόησης».
Αναφερόμενος στη Συμφωνία ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: «Στην συμφωνία των Πρεσπών, είναι η Ελλάδα που υποχωρεί σε όλα, ακόμη και στον αλυτρωτισμό τους. Αυτό δεν λέγετε ρεαλισμός, αυτό λέγεται εξωτερική πολιτική «ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Είναι ο πλήρης ενδοτισμός σε όλους και σε όλα».

Μια «Παρέα» για όλα
Ιδιαίτερα επικριτικός ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε και με την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, αποκαλώντας τους ως «παρέα» που εδώ και καιρό λειτουργούσε προς λάθος κατεύθυνση απέναντι τα συμφέροντα της χώρας. «Έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια μια ομάδα, μια παρέα στην Ελλάδα που λέει αυτά ακριβώς. Το ίδια είχε γίνει και με το σχέδιο Ανάν. Η ίδια παρέα μας έλεγε ότι στη Σμύρνη είχαμε συνωστισμό. Τώρα η ίδια παρέα μας λένε ότι τα Σκόπια πρέπει να μπουν στο ΝΑΤΟ. Να μπουν. Αλλά χωρίς τα αλυτρωτικά τους στοιχεία».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε και στις σε βάρος του επιθέσεις: «Με λέτε μακεδονομάχο και το θεωρώ υπερβολικό να με συγκρίνετε με ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα. Και το θεωρώ τιμή μου να μου απευθύνουν την μομφή αυτοί που πήγαιναν στα Σκόπια και διαδήλωναν και χόρευαν με τον Γκρουέφσκι».

Εθνικές υποχωρήσεις…
«Αναγνωρίσατε και την εθνότητα και την ιθαγένεια στους Σκοπιανούς. Τους αναγνωρίσατε ως Μακεδόνες. Ο Ζάεφ το έχει αναφέρει πολλές φορές ότι οι Έλληνες αναγνώρισαν ταυτότητα και εθνότητα. Ποιόν κοροϊδεύετε» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, θυμίζοντας ότι όλα αυτά οι γείτονες είχαν αποφασίσει να τα εξαλείψουν εδώ και καιρό. «Δεν έχουμε -επεσήμανε- καν το Σύνταγμά τους εδώ στην τελική του μορφή. Δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε. Τι τους δίνουμε; Λευκή επιταγή...».

Εθνομηδενιστές!..
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, τόνισε και τα εξής: «Πήγατε να διασπάσετε τη ΝΔ και δε σας βγήκε,. Μετά στην Κεντροαριστερά, με τον Δανέλλη και την Ρεπούση, βγάζοντας όλους εμάς ακροδεξιούς. Βγάζοντας όλους εμάς τους υπόλοιπους… εθνικιστές και ακροδεξιούς! Μάταιος ο κόπος σας. Πέφτετε πάνω σε ατράνταχτες και φοβερές παρακαταθήκες μεγάλων προσωπικοτήτων από όλους τους πολιτικούς χώρους”, είπε, αναφέροντας δηλώσεις των Αλεξ. Παπαναστασίου, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Οδυσσέα Ελύτη, του Δημήτρη Τσάτσο, της Μελίνας Μερκούρη, της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, του Αριστόβουλου Μάνεση, του Μίκη Θεοδωράκη. Και αφού θύμισε και τη δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης το 1992, που δήλωσε πώς "Δεν υπάρχει παρά μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική", αναρωτήθηκε: «Τι είναι, λοιπόν, όλοι αυτοί; Είναι Έλληνες, παλαιότεροι και πιο πρόσφατοι και σύγχρονοι, με τις διαφορές τους, με τις διαφορετικές ιστορικές διαδρομές τους, με τα σφάλματα και τις αρετές τους. Αλλά είναι όλοι τους Έλληνες, που εσείς δεν αγαπήσατε… Γιατί δεν είναι εθνομηδενιστές! Είναι όμως Έλληνες, που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας τους σέβεται, τους αγαπά και τους τιμά! Γιατί όλοι τους άφησαν στο λαό μας την ίδια παρακαταθήκη».
«Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ.