Τα 153 «ναι» στη Συμφωνία, γίνονται «ταφόπλακα» για την Κυβέρνηση…

ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ…ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η απάντηση στις κάλπες θα είναι συντριπτική…

Τα κομματικά παζάρια επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος

Ο Αλ. Τσίπρας επιχειρεί τώρα να ρίξει τους τόνους λέγοντας πως… δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι

TSIPRAS KATROUGKALOS

• Η «Συμφωνία των Πρεσπών», όπως ήταν αναμενόμενο, ψηφίστηκε χθες το μεσημέρι από 153 βουλευτές: Τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ και τους οκτώ… πρόθυμους, ήτοι Στ. Θεοδωράκη, Γ. Μαυρωτά, Σπ. Λυκούδη, Σπ. Δανέλλη, Ελ. Κουντουρά, Κ. Παπακώστα, Αθ. Θεοχαρόπουλο και Αθ. Παπαχριστόπουλο. Κατά, ψήφισαν 146 βουλευτές και ένας (Ψαριανός) δήλωσε «παρών».
Οι «153», που συγκροτούν ετερόκλητη και πρόσκαιρη συμμαχία, αγνόησαν την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, έκλεισαν τα μάτια στις προκλήσεις (ακόμη και ενόσω συζητιόταν στη Βουλή η συμφωνία) των Σκοπιανών, αδιαφόρησαν για τη σπουδή της Ελληνικής Κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση τη συμφωνία, χωρίς η άλλη πλευρά να προχωρήσει ούτε καν στα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των Τσίπρα και Ζάεφ. Παρέδωσαν όνομα, εθνότητα, γλώσσα και μάλιστα… κατενθουσιάστηκαν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

«Ιστορική μέρα»!
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και μετά τα συγχαρητήρια που εισέπραξε από τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, μίλησε για «ιστορική μέρα»! Όντως πρόκειται για ιστορική μέρα, αλλά από την άλλη όψη που αυτός την εκτιμά: Οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι Μακεδόνες, βαθιά πληγωμένοι, προσβεβλημένοι και ταπεινωμένοι από τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις των κυβερνητικών βουλευτών και των πρόθυμων συνοδοιπόρων τους, ετοιμάζουν τη δική τους απάντηση: Και αυτή θα δοθεί στις προσεχείς εκλογές, στις οποίες τα 153 «ναι» στη συμφωνία, θα γίνουν και η πολιτική «ταφόπλακα» της Κυβέρνησης. Το δείχνουν άλλωστε όλες οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, οι οποίες αποτύπωναν την αντίθετη στη συμφωνία και στους χειρισμούς της Κυβέρνησης για το Σκοπιανό, των 2/3 και άνω των Ελλήνων πολιτών. Στον αντίποδα βέβαια, πρέπει να επισημανθούν οι διθυραμβικοί λόγοι ξένων μέσων ενημέρωσης, αλλά και τα σχόλια ευρωπαίων και αμερικανών αξιωματούχων. Αυτοί βέβαια δεν ψηφίζουν στις Ελληνικές εκλογές, αλλά οι εκδηλώσεις… χαράς, φανερώνουν και τους ποιους ικανοποίησαν με την απόφασή τους οι «153» βουλευτές που είπαν «ναι στη συμφωνία».
Να ποιους εξυπηρετεί
Άλλωστε, όπως αρκετοί εξ αυτών παραδέχονται, δεν θα μπορούσε καμία άλλη ελληνική κυβέρνηση- όπως άλλωστε απέδειξε η προϊστορία- να περάσει μια τέτοια συμφωνία σε βάρος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων και η οποία να ικανοποιεί το σύνολο σχεδόν των απαιτήσεων των Σκοπιανών. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, αποδείχτηκε όντως ο καλύτερος σύμμαχος Γερμανών, Αμερικανών, αλλά και τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αδημονούσε να λυθεί η εκκρεμότητα με την ονομασία των Σκοπίων, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν τα γεωπολιτικά και οικονομικά τους σχέδια.
Κ. Μητσοτάκης: Αρχή νέων δεινών!
Τις επιπτώσεις της συμφωνίας συνόψισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή:
«Σήμερα είναι μία δύσκολη, μια στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση με μία ευκαιριακή πλειοψηφία ψήφισε την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.
H κύρωση της σημαίνει την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από Ελληνική κυβέρνηση. Εγκαταλείπεται έτσι μια εθνική γραμμή δεκαετιών. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι προκάτοχοι του είπαν όχι. Τους λόγους τους γνωρίζει μόνο ο ίδιος.
Κι αυτό μπορεί να γίνει αρχή νέων δεινών. Δυστυχώς, τα κομματικά παζάρια και ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος. Πριν από 4 χρόνια ακριβώς, ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες. Για να μας πάει τελικά πολλά χρόνια πίσω κάνοντας χειρότερη τη ζωή των Ελληνων και ειδικά των πιο αδύναμων. Τώρα, ολοκληρώνει το καταστροφικό του πέρασμα και με μία εθνική υποχώρηση».
Ο κ. Μητσοτάκης, υποσχέθηκε να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αμβλύνει στο μέλλον τις αρνητικές συνέπειες που είναι βέβαιο πως θα προκύψουν από την προβληματική συμφωνία και κατέληξε με την πρόβλεψη, πως οι Έλληνες «σύντομα θα μιλήσουν και η απάντησή τους στις κάλπες θα είναι συντριπτική. Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγο πριν απ’ το ξημέρωμα. Και η στιγμή της ελπίδας και της προόδου πλησιάζει. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και πρέπει να πάμε μπροστά. Το μπορούμε».
Ο Αλέξης Τσίπρας
Περιχαρής υποδέχτηκε τα 153 «ναι» ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή και προέβη σε δηλώσεις κατά την αποχώρησή του από το Κοινοβούλιο:
«Σήμερα είναι μια μέρα ιστορική. Η Ελλάδα θωρακίζει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της, την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας.
Σήμερα γράφουμε μια νέα σελίδα για τα Βαλκάνια. Το μίσος των εθνικισμών, οι διενέξεις και οι συγκρούσεις δίνουν τη θέση τους στη φιλία, την ειρήνη και τη συνεργασία.
Οι επόμενες γενιές και στις δυο χώρες θα χρωστούν ευγνωμοσύνη στους βουλευτές που με θάρρος και τόλμη, έβαλαν τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρήνης, αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στους δυο λαούς.
Η Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε, θα είναι μια φίλη χώρα. Σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στη περιοχή».
Βέβαια πριν καλά- καλά ολοκληρωθούν οι «πανηγυρικές» δηλώσεις Τσίπρα, οι Σκοπιανοί φρόντισαν να του διαβιβάσουν το ευχαριστώ «ως Δημοκρατία της Μακεδονίας»!!!
Παρά τις «πανηγυρικές» δηλώσεις, ο Αλ. Τσίπρας, έχοντας αντιληφθεί τις επιπτώσεις που θα έχει για το ΣΥΡΙΖΑ η υπερψήφιση της συμφωνίας, επιχείρησε στη συνέχεια να ρίξει τους τόνους, λέγοντας πώς δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και πώς σέβεται και εκείνους που είχαν διαφορετική άποψη και τους οποίους βεβαίως μέχρι και την ψηφοφορία στη Βουλή τους καθύβριζε ως «εθνικιστές και ακραίους» και ο ίδιος και σύσσωμα τα κοινοβουλευτικά του στελέχη.
Ποιο άλλο θα ανοίξει;
Το ερώτημα που από χθες το απόγευμα διαχέεται, είναι για το επόμενο «χτύπημα» του Τσίπρα στα εθνικά μας θέματα. Αναλογιζόμενοι τον τρόπο με το οποίο έκλεισε το «Μακεδονικό», εφιάλτες προκαλούνται για το πώς μπορεί να ανοίξει και να κλείσει και τα άλλα εθνικά μας θέματα. «Τροφή» στα σχόλια έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, αμέσως μετά τη δήλωση για τις Πρέσπες, είπε τα εξής ανησυχητικά: «δεν είμαι λάτρης της πολιτικής της αδράνειας στην εξωτερική πολιτική. Αντιθέτως έχω αποδείξει ότι αγωνίζομαι για λύσεις, οι λύσεις όμως απαιτούν τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας». Οπότε αναζητείται το επόμενο εθνικό θέμα που Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρήσουν να το λύσουν, σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα: Είναι το Κυπριακό, είναι οι διαφορές με την Τουρκία, ή μήπως η συμφωνία με την Αλβανία που παραμένει μετέωρη; Ο Θεός (και ο λαός αν προκάνει στις κάλπες) να βάλει το χέρι του…