«Σφάζονται» οι πρώην κυβερνητικοί εταίροι για να κρατηθούν στις καρέκλες τους…

ΤΡΙΖΕΙ ΣΥΘΕΜΕΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλ. Τσίπρας σχεδιάζει εκλογές - παρωδία. Παιχνίδια με την ψήφο των Ομογενών Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τι φοβάται ο Πρωθυπουργός ότι θα αποκαλύψει ο Καμμένος;

YPOYRGIKO SYMBOYLIO 2018

• Κάθε μέρα και μια δυσάρεστη έκπληξη επιφυλάσσουν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο μέχρι πρότινος εταίρος της Πάνος Καμμένος.
Με αποκορύφωμα τη συμφωνία των Πρεσπών, η πολιτική κατάσταση, με απόλυτη ευθύνη και σχεδιασμό του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η μία μεθόδευση ακολουθεί την άλλη, η εφευρετικότητα των κυβερνώντων είναι αστείρευτη και οι Έλληνες πολίτες γίνονται μάρτυρες πρωτοφανών και απίθανων καταστάσεων.
Όλα έχουν ένα και μοναδικό στόχο: Το πώς οι σημερινοί Κυβερνώντες, θα διατηρήσουν όσο χρόνο περισσότερο μπορούν τις υπουργικές και τις άλλες κρατικές «χρυσοφόρες» θέσεις τους.
Μπροστά στην επιδίωξη αυτή, δεν διστάζουν να εφαρμόσουν θεμιτά και αθέμιτα μέσα, να αλληλοεκβιάζονται δημόσια οι πρώην εταίροι και να προωθούν ρυθμίσεις, που αν τις τολμούσε άλλη κυβέρνηση (μια από αυτές που κατά τον Αλέξη Τσίπρα εκπροσωπούσε το… παλιό), θα είχε καταρρεύσει άμεσα.
«Νευρική κρίση…»
Η δημοσκοπική κατάρρευση της Κυβέρνησης και η επικείμενη βαριά εκλογική ήττα έχει προκαλέσει «νευρική κρίση» στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο μέλημά τους είναι το πώς θα διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία. Το δεύτερο το πώς θα μετριάσουν την έκτασή της, ούτως ώστε να μπορέσει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να κηδεμονεύσει το χώρο της Κεντροαριστεράς και το τρίτο να αποκαταστήσει όσο πιο πολλά στελέχη μπορεί σε καλά αμειβόμενες θέσεις.
Κουνάει και το δάχτυλο!
Ως αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του, με το που «έσκαγε μύτη» αρνητική δημοσκόπηση για την τότε κυβέρνηση, έβγαιναν «στα κεραμίδια» και ζητούσαν άμεσα την παραίτησή της, επειδή ήταν σε… δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα. Τώρα, αν και η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία ξεπερνά τις δέκα μονάδες, κάνει ότι μπορεί για να κρατηθεί στην εξουσία, κουνώντας μάλιστα «το δάχτυλο» στους Έλληνες πολίτες, πότε διασύροντάς τους στο εξωτερικό ως «ακραίους και εθνικιστές» επειδή διαδήλωσαν για τη Μακεδονία και πότε πώς τις εκλογές θα τις κάνει τον Οκτώβριο!
Αν αυτό βέβαια συνοδεύονταν και από μια πολιτική που δίνει ελπίδα και προοπτική στον Ελληνικό λαό, θα μπορούσε να το δει κάποιος «τρίτος» με θετικό μάτι.
Όμως η κατάσταση χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. Κι ενώ Τσίπρας και Καμμένος «σφάζονται» για το πώς θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους, ο πρώτος ως Πρωθυπουργός και ο δεύτερος ως Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας η φτώχεια έχει χτυπήσει «κόκκινο»: Ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν έχει επαρκή θέρμανση σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Οικογένειες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με αποκορύφωμα τη μαθήτρια που αναγκαζόταν να διαβάζει στο δρόμο, επειδή το σπίτι της ήταν βυθισμένο στο σκοτάδι.
Λεφτά μόνο για ημέτερους!
Λεφτά για αυτούς δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως για τα κομματικά στελέχη που ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να τα αποκαταστήσει και για μετά τις εκλογές. Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τριάντα τρεις (!) νέες γενικές γραμματείες υπουργείων ιδρύθηκαν επί διακυβέρνησης της χώρας από τον Τσίπρα, ενώ παράλληλα τοποθετούνται με φωτογραφικές διατάξεις νέοι γραμματείς με θητεία, δεσμεύοντας (και βάζοντας τρικλοποδιές) και τη νέα Κυβέρνηση.
Η πολυδιαφημισμένη έξοδος στις αγορές, την οποία επίσης «πανηγύρισε» ο Υπουργός Οικονομικών, έγινε τελικά με πολλαπλάσιο επιτόκιο σε σχέση με αυτό που εξασφαλίζει η επίσης μεταμνημονιακή Πορτογαλία.
Όλα για τις … καρέκλες
Όλα αυτά όμως είναι λεπτομέρειες μπροστά στο διακύβευμα παράτασης της Κυβερνητικής θητείας. «Τρίζει» συθέμελα το πολιτικό σύστημα το τελευταίο 24ωρο από την πρωτοφανή μεθόδευση της Κυβέρνησης να περάσει με συνοπτικές διαδικασίες τον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να διατηρήσει τα προνόμια του Αρχηγού Κόμματος ο Π. Καμμένος, που έμμεσα, αλλά σαφέστατα εκβιάζει τον Αλέξη Τσίπρα. Ωφελημένος από την ρύθμιση που τη Δευτέρα σχεδιάζεται να περάσει στη Βουλή και ο άλλος «συμπαραστάτης» του Αλ. Τσίπρα, στην «επίλυση του Μακεδονικού» ο Σταύρος Θεοδωράκης, που έμεινε με έναν βουλευτή.
Κομματάρχης Βούτσης!
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ευτέλισε σε απόλυτο βαθμό το αξίωμα και το ρόλο του, καθώς σύμφωνα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Παπαχριστόπουλο, δεν τον άφησε – φερόμενος ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ- να παραιτηθεί της έδρας του, όπως είχε υποσχεθεί, προκειμένου να ψηφιστεί το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η «επίσημη» εκδοχή. Ο πραγματικός λόγος δεν είναι άλλος, παρά η ρύθμιση για να παραμείνει ο Π. Καμμένος μέχρι τη Δευτέρα Πρόεδρος αναγνωρισμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Φοβούνται και τους ομογενείς!
Το τελευταίο 24ωρο αποκαλύφθηκε μια ακόμη μεθόδευση του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στα σκαριά: Αφορά την ψήφο των αποδήμων. Παρά τα όσα έλεγε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας, τώρα προωθείται ρύθμιση- σκάνδαλο, που εξυπηρετεί τα σχέδια της Κυβέρνησης. Έχοντας αντιληφθεί πώς οι διαμένοντες εκτός Ελλάδος ψηφοφόροι, δεν επηρεάζονται από υποσχέσεις, διορισμούς κλπ, έχουν αυξημένα τα πατριωτικά αισθήματα και είναι έτοιμοι να «μαυρίσουν» τους εθνομηδενιστές κυβερνώντες, κατέληξαν σε μια άλλη «εφεύρεση»: Οι Έλληνες του εξωτερικού, όσοι και αν ψηφίσουν, θα εκλέγουν μόνο τρεις βουλευτές!
Παραβιάζουν το Σύνταγμα
Οι ενστάσεις – εκτός της πολιτικής αγυρτείας- επικεντρώνονται και στην αντισυνταγματικότητά της, καθώς παραβιάζεται η αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας της ψήφου. Να μη διανοηθεί να φέρει στη Βουλή τέτοιο νομοσχέδιο διαμήνυσε χθες η Νέα Δημοκρατία, ενώ ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και για άλλα θέματα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι επιχειρεί την λειτουργική υποβάθμιση του Κοινοβουλίου και φέρνει τον πολιτικό ευτελισμό στη χώρα, εμφανίζοντας υπουργούς και βουλευτές να πατάνε σε δύο βάρκες και να αλλάζουν κόμματα με αντάλλαγμα μια καρέκλα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στον ίδιο τόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος μετέτρεψαν την Ελλάδα σε «μια βαλκανική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Βουλευτές ανταλλάσσουν την ψήφο τους με υπουργικές καρέκλες» είπε και συνέχισε λέγοντας πώς είναι εμφανές ότι «ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα ότι αν του διαλύσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, η κυβέρνηση δεν θα κάνει παρέλαση την 25η Μαρτίου».
«Και ο κ. Τσίπρας σπεύδει να ενδώσει στον εκβιασμό», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και διερωτήθηκε: «Ο κ. Τσίπρας τι ακριβώς φοβάται; Τι είναι αυτό που ξέρει ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας τρέμει μήπως αποκαλυφθεί; Τι είναι αυτό που έχει κάνει τον πρωθυπουργό να σκέφτεται μέχρι και την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να εξαγοράσει τη σιωπή του πρώην συνεταίρου του;» «Δεν ξέρω τι υπάρχει καταγεγραμμένο στα τεφτέρια του συνεταιρισμού. Ξέρω όμως ότι ο εκβιαστής δεν σταματά ποτέ όταν τον ικανοποιείς. Ζητάει και άλλα».
Πρότυπο… η Βενεζουέλα!
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πτοείται, αλλά και δεν διστάζει να εκφράσει τη δημόσια στήριξή της στο καθεστώς Μαδούρο της Βενεζουέλας, ίσως ως ένα πρότυπο … δημοκρατικού ηγέτη που επίσης δεν θέλει να παραδώσει την εξουσία. Τη στάση αυτή, η οποία προκαλεί πολλές απορίες και σε διεθνές επίπεδο, σχολίασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Νέα Δημοκρατία – είπε- υποστηρίζει πλήρως το αίτημα της ΕΕ για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές… Τα περισσότερα δημοκρατικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλαν πρόσφατα ένα ισχυρό μήνυμα κατά του καθεστώτος Μαδούρο, με θλιβερή εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε κάποτε ότι το καθεστώς Μαδούρο ήταν ένα πρότυπο, το οποίο και ονόμαζε «μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί στην Ευρώπη». Δικαίως, λοιπόν, θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί τι μπορεί να συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;»