Απάντηση με αιχμές του Δήμου για το Πανεπιστήμιο…

Φταίνε όλοι οι άλλοι για τα αδέσποτα πλην... Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων!

Στο «κάδρο» των ευθυνών τοποθετεί Αστυνομία, πολίτες και Υπουργείο…

ADESPOTA1

 

• Με μια μακροσκελή ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, προσπάθησε χθες να μετριάσει τις εντυπώσεις από τις επισημάνσεις που έκαναν Πρύτανης και Αντιπρυτάνεις την Παρασκευή για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τα αδέσποτα ζώα στην Πανεπιστημιούπολη.
Στην ανακοίνωση που έχει (και) απολογητικό χαρακτήρα, κυριαρχούν οι διαπιστώσεις, καταλογίζονται ευθύνες σε όλους τους άλλους, πλην του Δήμου, αλλά δεν γίνεται αναφορά σε κάποιο νέο σχεδιασμό για περαιτέρω άμβλυνση των προβλημάτων και ειδικά στην Πανεπιστημιούπολη.
Η Δημοτική Αρχή αναφέρει πώς μέχρι σήμερα έχει διαχειρισθεί περισσότερα από 2.500 αδέσποτα ζώα, ωστόσο για τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν, επιρρίπτει κατά περίπτωση τις ευθύνες στην Αστυνομία, στο Πανεπιστήμιο, στους πολίτες, αλλά και στο αρμόδιο Υπουργείο.
Επιχειρεί μάλιστα να εμφανιστεί και η μόνη που ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση του

βλήματος, υποστηρίζοντας πως «ο Δήμος Ιωαννιτών από την πρώτη στιγμή παλεύει, πολλές φορές εντελώς μόνος», κάτι που όμως εγείρει πολλές ενστάσεις και μάλλον έχει και προεκλογικό «άρωμα»: Στο παρελθόν και εθελοντές έχουν εργαστεί, αλλά και η Περιφέρεια έχει συνδράμει με κτηνίατρο, την κ. Χρυσάνθη Καραπέτσου, στην οποία αναφέρεται κατά τα άλλα ο Δήμος.

Αιχμές κατά Πανεπιστημίου
Η Δημοτική Αρχή χαρακτηρίζει «υποδειγματική» τη λειτουργία του Καταφυγίου Αδέσποτων ζώων και αναφέρεται σε επιβράβευση του Δήμου από το αρμόδιο Υπουργείο. Ωστόσο για τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και ειδικά για όσα επισήμανε η Πρυτανική Αρχή, δεν φαίνεται η ίδια να έχει ένα επεξεργασμένο σχέδιο. Αντί αυτού αφήνει αιχμές κατά του Πανεπιστημίου, λέγοντας πως «δεν θα μείνουν στην καταγραφή του προβλήματος, αλλά θα προωθούν τη συνεργασία, ώστε να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα».
Η ενόχληση της Δημοτικής Αρχής, είναι φανερή και αποτυπώνεται και δια μέσω της ανακοίνωσης πρόσκληση που απευθύνει στον Πρύτανη να επισκεφθεί το Δημαρχείο για να υπάρξει «εποικοδομητική συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης».
Επικρίνει δε το Πανεπιστήμιο πως κινείται στη λογική «κοινοποιώ το περιστατικό και μετά νίπτω τας χείρας μου». Δικαιολογεί την αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων εντός της Πανεπιστημιούπολης, στο τάισμά τους ακόμα και μέσα στο φοιτητικό εστιατόριο, την βιβλιοθήκη και τις αίθουσες!
Στην ανακοίνωση επικαλείται επιστολή του Δημάρχου τον περασμένο Αύγουστο προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για να «ενώσουν τις δυνάμεις τους με το Δήμο για να διεκδικήσουν από κοινού λύση – κυρίως σε νομοθετικό επίπεδο, βάζοντας παράλληλα τέλος σε μονομερείς τακτικές και πρακτικές». Επιστολή ωστόσο που αν και δεν απέδωσε, δεν μπορεί να αποτελεί «άλλοθι» για το γεγονός πώς δεν κινήθηκαν διαδικασίες, ώστε να προστατευθούν φοιτητές, εργαζόμενοι, αλλά και οι επισκέπτες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου που επίσης αδέσποτα βρίσκουν καταφύγιο, μετακινούμενα από την Πανεπιστημιούπολη.
Μια από τις αναφορές της Δημοτικής Αρχής, αφορά και την Αστυνομία, η οποία όπως επισημαίνει, δεν έχει προμηθευτεί με ειδικά σκάνερ για να ελέγχει αν οι σκύλοι είναι τσιπαρισμένοι, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.