Ο προεκλογικός χορός προσλήψεων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί…

ΤΑΖΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΨΗΦΩΝ!

Με παλαιοκομματικές συνταγές κρατούν ομήρους χιλιάδες οικογένειες Ο Αλ. Τσίπρας δεν πείθει πια κανέναν και «βυθίζεται» στις δημοσκοπήσεις

KALPH EKLOGES

• Στη γνωστή συνταγή προηγούμενων Κυβερνήσεων, που βλέποντας το έδαφος να χάνεται από τα πόδια τους, έταζαν προσλήψεις στο Δημόσιο και εξαγόραζαν συνειδήσεις καταφεύγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο μεγαλώνει η κατρακύλα, τόσο πληθαίνουν και οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις για νέες προσλήψεις, σε μια απέλπιδα προσπάθεια της Κυβέρνησης να μειώσει όσο είναι δυνατόν τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία και να μετριάσει τις διαρροές ψηφοφόρων προς τα άλλα κόμματα της Κεντροαριστεράς.
Είναι τόση μάλιστα η «πρεμούρα» των υπουργών, που δεν αρκούνται μόνο σε ανακοινώσεις για προσλήψεις που δρομολογούνται για τους επόμενους μήνες, όταν ακόμη φυσιολογικά Κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για άλλες που «προγραμματίζονται» σε βάθος τετραετίας, όταν δηλαδή θα είναι άλλη Κυβέρνηση!
Το οξύμωρο είναι πως οι υποσχέσεις περί προσλήψεων γίνονται την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν στρέφεται κατά του παλαιού πολιτικού συστήματος που «χρεοκόπησε» τη χώρα, ενώ όχι μόνο εφαρμόζει όσα καταγγέλλει, αλλά αντιγράφει τις χειρότερες παλαιοκομματικές μεθόδους.
Οι ανακοινώσεις περί προσλήψεων, αλλά και όσες τελικά προλάβουν να γίνουν μέχρι και τις εκλογές, όπως έχει δείξει η ιστορία δεν είναι από μόνες τους ικανές να διασώσουν μια κυβέρνηση που είναι υπό κατάρρευση. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που ακόμη και «ευνοηθέντες» σε προεκλογική περίοδο, στις κάλπες γύρισαν την πλάτη σε εκείνους που τους διόρισαν, ενώ ασφαλώς πιο συνηθισμένο είναι το φαινόμενο, για κάθε έναν που διορίζεται να δυσαρεστούνται δεκάδες άλλοι που μένουν «εκτός νυμφώνος». Δεν παύει όμως με το δέλεαρ του διορισμού να κρατά σε «ομηρία» χιλιάδες οικογένειες που περιμένουν την προώθηση των διαδικασιών διορισμού.
Τσίπρας = ψεύτης!
Η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανατραπεί όμως με ταξίματα και διορισμούς για άγρα ψήφων. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων υφίσταται πρωτοφανή φορολογική αφαίμαξη και έχει φτάσει στα όριά της. Το χειρότερο όμως είναι πως έχει καεί το ισχυρό «χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Οι Έλληνες δεν τον εμπιστεύονται πλέον σε ο, τι κι αν υποσχεθεί και αυτό προκύπτει από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Η εικόνα του αλλάζει συνεχώς προς το χειρότερο και μάλιστα ανάμεσα στις αυθόρμητες απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες είναι και ο χαρακτηρισμός «ψεύτης» για τον Πρωθυπουργό.
Αυτή η αναφορά είναι κάτι που αποδομεί ακόμη περισσότερο το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», σε πρόσφατη κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας στο άκουσμα και μόνο της λέξης «ψεύτης» εξερράγη και ζήτησε από τους συνεργάτες του τρόπους για να αλλάξει την κατάσταση. Η ταύτισή του με το ψέμα, άλλωστε τον είχε οδηγήσει στο πρόσφατη ομιλία του, να αναφέρει πώς δεν είχε πει ψέματα στον ελληνικό λαό, αλλά όσα έλεγε ήταν αποτέλεσμα της αυταπάτης που είχε!
Πρωτιά σε λαϊκισμό
Οι προσλήψεις και οι παντός είδους υποσχέσεις Τσίπρα, εντάσσονται στο πλαίσιο του λαϊκισμού που εξέφρασε προεκλογικά και χάρη σε αυτόν αναρριχήθηκε στην εξουσία, αλλά και σε αυτόν που υπηρετεί ως Πρωθυπουργός. Στον τομέα αυτό, όντως έχει μεγάλη επιτυχία και την οποία «πιστοποιεί» η έγκυρη Βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν, τον οποίο κατατάσσει στην πρώτη θέση του λαϊκισμού μεταξύ διάφορων ηγετών, πάνω και από τον περιβόητο Μαδούρο της Βενεζουέλας!
Προσλήψεις για κάθε… γούστο
Το «γαϊτανάκι» των προσλήψεων έχει … θέσεις για κάθε γούστο και κάθε επιθυμία. Το μόνο που δεν λαμβάνεται υπόψη είναι το δημοσιονομικό κόστος που θα υπάρξει για τους υπόλοιπους πολίτες, αλλά και για τους ΟΤΑ, για λογαριασμό των οποίων αποφασίζει η Κυβέρνηση και αυτοί καλούνται να πληρώσουν τους μισθούς τους.
Η λίστα περιλαμβάνει αυξήσεις συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ, εξαγγελίες για 4.500 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών το τρέχον έτος, αλλά και άλλες 15.000 για τα επόμενα χρόνια. Κι αυτό βέβαια χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει αν υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι, παίζοντας με την αγωνία των εκπαιδευτικών και στην ουσία επιδεικνύει «μια ακάλυπτη επιταγή».
Η ίδια συνταγή ακολουθείται και στο Υπουργείο Υγείας, όπου επίσης εξαγγέλθηκαν 10.000 προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό, αλλά σε βάθος τετραετίας. «Πρόκειται για ψεύτικες εξαγγελίες» από την «ασόβαρη Κυβέρνηση που εξαγγέλλει προσλήψεις για την επόμενη τετραετία, ενώ μεσολαβούν σε λίγους μήνες εθνικές εκλογές», είναι η απάντηση της ΠΟΕΔΗΝ στις εν λόγω ανακοινώσεις.
Νέες προσλήψεις ανακοινώθηκαν επίσης για Υπουργεία, τη ΔΕΠΑ, τη νέα Ελληνική Αρχή Γεωλογίας και Μεταλλευτικών Ερευνών, τη ΡΑΕ κ.α.
Βόλεμα «ημετέρων»
Εκτός των προσλήψεων έχει στηθεί κι ένα παράλληλο δίκτυο προεκλογικών τακτοποιήσεων ημετέρων σε θέσεις ευθύνης, με κορυφαίο παράδειγμα τους επί θητεία γενικούς γραμματείς, θέσεις στις οποίες προωθούνται με φωτογραφικές προκηρύξεις στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Από το «τάξιμο» δεν εξαιρούνται ούτε και όσοι εργάζονται με επιχορηγούμενα προγράμματα, όπως αυτό της Κοινωφελούς Εργασίας. Παρά το γεγονός ότι αυτά έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, συνήθως οκτώ μήνες, διαρρέονται σκόπιμα πληροφορίες για παράταση, καλλιεργώντας ελπίδες στους απασχολούμενους. Με δεδομένο μάλιστα πως ένα από τα προγράμματα με χιλιάδες τέτοιους εργαζόμενους, λήγει σχεδόν ταυτόχρονα με τις εκλογές του Μαΐου, γίνεται αντιληπτό το «παζάρι» και οι υποσχέσεις που θα δοθούν μέχρι τότε.
Όλα αυτά τείνουν στο συμπέρασμα, όπως το περιγράφει από τη λαϊκή παροιμία: «Ο πνιγμένος, από τα μαλλιά του πιάνεται»…