Καμιά αλλαγή για Παιδεία, Περιβάλλον, Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη

Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε λειψή Συνταγματική Αναθεώρηση

- Το βάρος της συζήτησης είχε ο Γιαννιώτης βουλευτής Κ. Τασούλας που ήταν ο Γενικός Εισηγητής της Ν.Δ.

TASOULAS VOULI 25 1 2019

 

• Στη Κυβέρνηση που θα προκύψει στις επόμενες εκλογές πέφτει το βάρος για τις αλλαγές που θα γίνουν τελικά στο Σύνταγμα.
Αυτές όμως αφορούν μόνο τα άρθρα τα οποία υπερψηφίστηκαν στη δεύτερη και τελική ψηφοφορία που έγινε την περασμένη Πέμπτη και τα οποία απέχουν κατά πολύ από τις απαιτήσεις της Ελληνικής Κοινωνίας.
Ο Γιαννιώτης βουλευτής και Γενικός Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, που «σήκωσε» όλο το βάρος της συζήτησης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε μάλιστα πώς δεν γίνεται καμία αλλαγή για Παιδεία, Περιβάλλον, Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη και αυτό με απόλυτη ευθύνη της Κυβερνητικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τις περιέλαβε στις αναθεωρητέες διατάξεις.
«Έχουμε λοιπόν μια αναθεώρηση η οποία ουσιαστικά θα στείλει στην επόμενη Βουλή, τα απομεινάρια μιας ουσιαστικής συζήτησης, τα απομεινάρια μιας πραγματικής ανάγκης και θα κληθεί να τα σταθμίσει η επόμενη πλειοψηφία, η οποία είναι σαφής για εσάς ποια θα είναι και προσπαθείτε μάταια να αποτρέψετε όχι την έκβαση του επόμενου αποτελέσματος, αλλά την έκταση του επόμενου εκλογικού αποτελέσματος. Την έκταση της ήττας σας προσπαθείτε να διαχειριστείτε με ο, τι κάνετε από δω και πέρα. Δεν κυβερνάτε τη χώρα, διαχειρίζεστε την ήττα σας», τόνισε ο Κ. Τασούλας.
Τι χρειάζεται η χώρα!
Αναφερόμενος στα άρθρα που τελικά περιλαμβάνονται στα αναθεωρητέα, ο Κώστας Τασούλας, τόνισε συγκεκριμένα:
«Ουσιαστικά και από την αναθεώρηση δεν έχετε καταλάβει τι χρειάζεται η χώρα. Εκμεταλλευτήκατε και αξιοποιήσατε τον θυμό του ελληνικού λαού για την οικονομική κακουχία των τελευταίων ετών, αλλά το προνόμιο της διακυβερνήσεως που δημοκρατικά σας ανετέθη -γιατί είτε ανετέθη με θυμό, είτε ανετέθη με αγανάκτηση, η ψήφος ανετέθη δημοκρατικά στον ΣΥΡΙΖΑ- δεν το ασκήσατε, λοιπόν, αυτό το προνόμιο της διακυβερνήσεως για όφελος της χώρας. Σήμερα, επειδή δεν έχετε επιτεύγματα να προτείνετε και θα ήταν επίτευγμα μία σωστή αναθεώρηση, καταλήγετε πάλι σε αντιθέσεις, περιχαρακώσεις και διαιρέσεις.
Αποτρέπετε, λοιπόν, την κυβερνητική σταθερότητα. Αποτρέπετε βελτιώσεις, γιατί απορρίψατε ό,τι αφορά στο περιβάλλον, ό,τι αφορά στην ανώτατη εκπαίδευση, ό,τι αφορά στη Δικαιοσύνη, ό,τι αφορά στη δημοσιονομική σταθερότητα, ό,τι αφορά στην αποφυγή αναδρομικής φορολογίας, ό,τι αφορά στη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης. Λες και όλοι αυτοί οι τομείς είναι τέλειοι και δεν χρειάζονται ριζική βελτίωση, αρχής γενομένης από τη λεκτική διατύπωση του Συντάγματος. Δεν παριστάνω ότι θεωρώ το Σύνταγμα σωσίβιο, αλλά το Σύνταγμα θα μπορούσε να είναι το θεσμικό έναυσμα όλων εκείνων των βελτιώσεων που ο ελληνικός λαός ζητά και η χώρα στερείται εξαιτίας της προ μηνός ψήφου σας και στα θέματα της παιδείας και στα θέματα της διοίκησης και της Δικαιοσύνης και της οικονομίας και του περιβάλλοντος».
Από την αρχή μετά τις εκλογές
Ο Κ. Τασούλας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και τι πρόκειται να γίνει μετά τις εκλογές, όταν θα αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η επόμενη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και Κ. Μητσοτάκη, θα κληθεί να σταθμίσει κατά πόσον τα απομεινάρια αυτής της αναθεωρητικής προσπάθειας αξίζουν τον κόπο να μετατραπούν σε αναθεώρηση ή να προχωρήσουμε σε μια εξ υπαρχής διαδικασία, η οποία θα δώσει και την πραγματική βαρύτητα με την πρόταση για αναθεώρηση όλων εκείνων των άρθρων που εσείς δεν τολμήσατε να προτείνετε εν ονόματι μιας δήθεν εχθροπάθειας σας προς τον νεοφιλελευθερισμό και τα λοιπά».
Για την αναθεώρηση του άρθρου για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Γενικός Εισηγητής της Ν.Δ, τόνισε πώς αυτό «θα λυθεί από την επόμενη Βουλή, χωρίς το καταχρηστικό υπερόπλο της προσφυγής στις κάλπες και της διαλύσεως της Βουλής εις το οποίο καταφύγατε».