Όπου και να ταξιδέψει η Ελλάδα τον «πληγώνει» και τον ανταμείβει ανάλογα…

«ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΛΑΤΗ» Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

Από σήμερα περιοδεύει στην Ήπειρο επιχειρώντας ν’ αλλάξει το αρνητικό κλίμα, πουλώντας άκρατο λαϊκισμό, με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα…. Έντονα θορυβημένος μετά την προχθεσινή σαρωτική επίσκεψη Μητσοτάκη στα Γιάννενα...

TSIPRAS IOANNINA 2017

• Με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία κατά του πρώην Αν. Υπουργού Υγείας Α. Πολάκη, που μετατράπηκε σε πρόταση εμπιστοσύνης από τον ανασφαλή Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, που φοβήθηκε διαρροές από τους βουλευτές που συγκροτούν τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία, η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές μπήκε στην τελική ευθεία.
Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει, τόσο από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όσο και από τις δημοσκοπήσεις, είναι η συντριπτική ήττα που επίκειται για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των «πρόθυμων» βουλευτών που τη στηρίζουν.
Τα μηνύματα που φθάνουν στο Μαξίμου από κάθε γωνιά της χώρας είναι απογοητευτικά και αυτό αποτυπώνεται άλλωστε από τον εκνευρισμό και τον πανικό που έχει καταβάλλει τον Αλέξη Τσίπρα, στοιχεία που είναι εμφανή σε κάθε δημόσια τοποθέτηση ή ομιλία του.
Ο πανικός άλλωστε είναι εκείνος που τον οδήγησε σε εσπευσμένες ανακοινώσεις για μειώσεις ΦΠΑ, «μεταφορά» του επιδόματος των συνταξιούχων από τα Χριστούγεννα στην προεκλογική περίοδο, που εκτός των άλλων φανέρωσε πως ήταν απόφαση που πάρθηκε βιαστικά, καθώς δεν ήταν έτοιμοι να το δώσουν ούτε καν πριν το Πάσχα, ώστε να έχουν και μια οφθαλμοφανή δικαιολογία και να μην εκτίθενται για τον χονδροειδή τρόπο υφαρπαγής της ψήφου των συνταξιούχων.

Δεν πείθει…
Ο Αλέξης Τσίπρας τα παίζει πλέον όλα για όλα: Μετά τις παροχές και τις εξαγγελίες για χιλιάδες διορισμούς, οξύνει το πολιτικό κλίμα και καταφεύγει σε έναν άκρατο λαϊκισμό για να σώσει ό, τι σώζεται εκλογικά. Δυστυχώς για αυτόν και οι πρώτες δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά το πακέτο «παροχών» είναι απογοητευτικές. Η διαφορά με τη Ν.Δ. παραμένει μεγάλη και μη αναστρέψιμη.
Σε μεγάλη «πληγή» για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί η Ελληνική επαρχία. Και δεν είναι μόνο η Μακεδονία, στην οποία τα ποσοστά επανέρχονται στα προ μνημονίων επίπεδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια εικόνα υπάρχει σε όλες τις Περιφέρειες. Σε όποια και αν έχει ταξιδέψει κι έχει μιλήσει έως τώρα, η εικόνα είναι απογοητευτική και μόνο με μεταφερόμενα στελέχη καθίσταται δυνατή η πραγματοποίηση υποφερτών συγκεντρώσεων.

Κατάρρευση στην Ήπειρο
Το ίδιο συμβαίνει και στην Ήπειρο, οι κάτοικοι της οποίας εκτός όλων των άλλων, πιέζονται από την ανασφάλεια που υπάρχει εξαιτίας της γειτνίασης με την Αλβανία, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει έντονος προβληματισμός και για το περιεχόμενο της συμφωνίας που ήταν (και είναι;) έτοιμος να υπογράψει ο Αλ. Τσίπρας με τον Έντι Ράμα, έχοντας ως υπόδειγμα- κατά δήλωση του πρώην ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά- την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών.
Ωστόσο θρυαλλίδα της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο, φαίνεται πως είναι η προχθεσινή εντυπωσιακή συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννενα και τα πολιτικά μηνύματα που έστειλε προς την Ελληνική κοινωνία.
Τα στοιχεία που έχει στα «χέρια» του το Μαξίμου έχουν θορυβήσει ακόμη περισσότερο τον Πρωθυπουργό και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη, γεγονός που τα ανάγκασε να αλλάξουν το αρχικό πρόγραμμα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα.
Διήμερη η επίσκεψη!
Ενώ στο πρόγραμμα της προηγούμενης Τρίτης για την οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί η ομιλία, που τελικά ακυρώθηκε για να ανακοινωθούν εσπευσμένα τα μέτρα, περιλαμβάνονταν η Άρτα, τώρα η επίσκεψη έγινε διήμερη, έχουν προστεθεί και άλλοι σταθμοί, αλλά και επισκέψεις… σε έργα!
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας φτάνει σήμερα (10 π.μ.) στα Γιάννενα και θα «επιθεωρήσει» τα έργα στο Αεροδρόμιο, που ειρήσθω εν παρόδω, είχαν προγραμματιστεί και είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Θα επισκεφθεί την πόλη της Άρτας, στη συνέχεια την Πρέβεζα και την Κυριακή τη Λευκάδα, για να επιστρέψει το βράδυ στα Γιάννενα, όπου και θα μιλήσει στις 7 το βράδυ στο ξενοδοχείο Du lac.
Η αδιαφορία του κόσμου, ακόμη και αυτών που δηλώνουν ακόμη ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να παραστούν στην ομιλία Τσίπρα, έχει οδηγήσει τον κομματικό μηχανισμό σε μεγάλη κινητοποίηση, ώστε να υπάρξει τουλάχιστον μια ευπρόσωπη συγκέντρωση και ειδικά από τη στιγμή που η ομιλία θα γίνει στον ίδιο χώρο, στον οποίο μίλησε προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης οπότε η σύγκριση θα είναι αναπόφευκτη.

Τι θα εξαγγείλει;
Η ομιλία του κ. Τσίπρα δεν αναμένεται να έχει εκπλήξεις, παρά μόνο αναμένεται να επαναλάβει τις γνωστές ανακοινώσεις για τις παροχές, κάποιες από τις εξαγγελίες που είχε κάνει στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ηπείρου πριν δύο περίπου χρόνια- και οι οποίες έχουν μείνει στα «χαρτιά» - και βέβαια κατά τη συνήθη πρακτική του, να επιτεθεί κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη…