3.600 περισσότεροι φέτος οι εισακτέοι σε ΑΕΙ, αλλά μόνο 2(δύο!) στο Πανεπ. Ιωαννίνων

«ΡΟΥΣΦΕΤΙ» ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ…ΠΛΗΝ ΗΠΕΙΡΟΥ!

- Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός από τον ΣΥΡΙΖΑ των 2,5 εκατ. συνταξιούχων, που αφού τους άρπαξε 3,2 δισ. ευρώ, τους επιστρέφει τώρα 800 εκ. υπό μορφή… 13ης σύνταξης

- Επίκαιρη επιστολή του συνταξ. πρώην Δ/ντη Γεωργίας Βασ. Χαβέλα

PANEPISTHMIO IOANNINON

• Δύο 24ωρα πριν να ανοίξουν οι κάλπες, η επιχείρηση εξαγοράς ψήφων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -αυτή που κατά τα άλλα καταγγέλλει τις μεθόδους του παλαιού πολιτικού συστήματος- έχει ξεπεράσει και την πλέον νοσηρή φαντασία: Το «Αλέξη δώστα όλα» κυριαρχεί στην προεκλογική «αρένα», στην αγωνιώδη προσπάθειά του να μειώσει την ψαλίδα που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές της Κυριακής.
Ταυτόχρονα όμως, αποκαλύπτεται και ο εμπαιγμός που επιφυλάσσει σε πληθυσμιακές ομάδες, στους συνταξιούχους και στους φορολογούμενους στους οποίους υποτίθεται μοιράζει «δώρα» με χρήματα τα οποία έχει εισπράξει πολλαπλάσια τα προηγούμενα χρόνια.
Η πλέον εξοργιστική περίπτωση, είναι η «13η σύνταξη»: Ο Τσίπρας διαφημίζει την επιστροφή 800 εκ. ευρώ, «ξεχνά» όμως ότι συνολικά έχει υφαρπάξει μέχρι τώρα από τους συνταξιούχους 3,2 δισ. ευρώ.
Το χθεσινό «κεφάλαιο» της παροχολογίας, είχε αποδέκτες τους μαθητές και ιδίως τους «17αρηδες», για τους οποίους άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε και διαφημιστικό προεκλογικό σποτ!
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Υπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε την αύξηση των εισακτέων στα ΑΕΙ κατά 3.600, γεγονός που σχολιάζεται ευρύτατα, με την απόφαση να θεωρείται ότι δικαιωματικά πρέπει να της απονεμηθεί το «Νόμπελ ρουσφετιού». Κι από αυτό το «ρουσφέτι» όμως, η Ήπειρος είναι αδικημένη, αφού μόλις δύο (!) είναι οι επιπλέον εισακτέοι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Εισακτέοι και ανεργία
Η αύξηση των εισακτέων έχει όμως και άλλες σοβαρές προεκτάσεις, που δεν απασχολούν ιδιαίτερα την Κυβέρνηση και τον Υπουργό. Σταδιακά οδηγεί σε παράλληλη αύξηση των πτυχιούχων ανέργων, αφού η εργασία είναι είδος… προς εξαφάνιση! Εκείνο που στο τέλος θα πετύχει σίγουρα η Κυβέρνηση, είναι να αυξηθούν περαιτέρω οι «ουρές» στον ΟΑΕΔ, όταν ήδη σήμερα το ποσοστό των ανέργων πτυχιούχων έφτασε το 60%. Μπροστά στο αδιέξοδο που διαμορφώνεται οι πιο τολμηροί παίρνουν των ομματιών τους και φεύγουν, ψάχνοντας δουλειά στα ξένα. Όσοι παραμένουν στην Ελλάδα, εργάζονται για 200-300 ευρώ το μήνα και συνήθως σε εργασίες άσχετες με το αντικείμενο και την επιστήμη που σπούδασαν.
Μια δεύτερη παράμετρος αφορά το «ρίξιμο» της Ηπείρου. Από τις 3.600 περισσότερες θέσεις πρωτοετών, όπως προαναφέρθηκε, μόνο δύο (!) αφορούν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Όμως αν γινόταν αναλογικά η κατανομή σε όλα τα ΑΕΙ, στα Γιάννενα θα έπρεπε να είχαν δοθεί για τη νέα χρονιά περισσότερες από 300 θέσεις νέων φοιτητών. Οι πιθανότητες για τα Γιαννιωτόπουλα να καταλάβουν μια από τις επιπλέον θέσεις έτσι μηδενίστηκαν, ενώ η πόλη χάνει τη δυνατότητα φιλοξενίας 300 επιπλέον ατόμων, που θα ενίσχυαν την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.
Ίσως κάποιοι – τοπικοί και μη κομματικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ- επικαλεστούν ως δικαιολογία την έλλειψη υποδομών στο Πανεπιστήμιό μας. Ίσως να χρειάζονται όντως βελτίωση. Σε καμία όμως περίπτωση, δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση απ΄ ότι σε άλλες πόλεις και πανεπιστήμια, που ευνοούνται και με την πρόσφατη απόφαση του Υπ. Παιδείας. Σήμερα αυτό που είναι γεγονός και καταγράφεται, είναι πως ο κ. Γαβρόγλου, στέρησε από τα Γιάννενα, την Ήπειρο, 300 και πλέον φοιτητικές θέσεις στο Πανεπιστήμιο.

Ο εμπαιγμός των συνταξιούχων
Ο εμπαιγμός των συνταξιούχων, έχει μετατραπεί όμως και σε εκβιασμό από τον Αλέξη Τσίπρα, με την προκλητική και απαράδεκτη δήλωσή του, να συνδέσει το επίδομα- 13η σύνταξη με το ψηφοδέλτιο που θα ρίξουν μεθαύριο στην κάλπη. Τα «κόλπα» αυτά βέβαια δεν μπορούν να ρίξουν «στάχτη» στα μάτια των συνταξιούχων και αποκαλυπτική για το πως αντιμετωπίστηκαν και πως βλέπουν οι συνταξιούχοι τις «παροχές Τσίπρα», είναι η παρακάτω επιστολή του συνταξιούχου, πρώην Δ/ντη Γεωργίας - γεωπόνου του Δημοσίου Βασίλη Χαβέλα προς τον «Πρωινό Λόγο».
«Κύριε Διευθυντά.
Πέντε φορές (αριθμός 5) κλήθηκαν ανεπίσημα- ψιθυριστά οι Συνταξιούχοι όλων των φορέων να υποβάλουν: Προσφυγές, ενστάσεις, αιτήσεις ανακοπής, αγωγές προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα ενσωματωμένα στον ΕΦΚΑ ταμεία τους και στο Σ.Τ.Ε.. Οι απόμαχοι της ζωής έγιναν τελικά πελάτες των δικηγορικών γραφείων και των δικαστηρίων, με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τους κοροϊδεύει με διάφορες φτηνές δικαιολογίες της νεαράς υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των συνταξιούχων, δεν έχει τέλος, δεν έχει ντροπή από μέρος της αριστερής (!) Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως μετά την ψήφιση και εφαρμογή του περιβόητου «νόμου Κατρούγκαλου» όπου χάθηκε- εξανεμίσθηκε το (αν)«ηθικό πλεονέκτημα» της για πρώτη φορά Αριστερής (δήθεν) Κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ.
Αθέλητα έρχεται στο νου μας η ανάλογη συμπεριφορά του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν το 1981, ανέλαβε την Κυβέρνηση της χώρας. Στράφηκε επιλεκτικά εναντίον ορισμένων κλάδων εργαζομένων όπως: των πιλότων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, των «εναεριτών» της ΔΕΗ, των υψηλόμισθων υπαλλήλων Οργανισμών (ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ), υψηλόμισθων ιατρών του ΕΣΥ και όχι κατά πάντων των Συνταξιούχων. Αξίζει κανείς να κάνει την σύγκριση….
Τώρα, εν όψει εκλογών και αφού η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε από τα 2,5 εκατομμύρια Συνταξιούχων 3,2 δις ευρώ τους δίνει (καλωσύνη της!), για καθαρά προεκλογικούς λόγους 800 εκ. ευρώ, βαπτίζοντάς τα 13η σύνταξη και αφού τα φορολόγησε «στην πηγή», όταν τα πήρε, τώρα.. τα ξαναφορολογεί με 22% συν 6% για τον ΕΟΠΥ!!! Άλλα σχόλια είναι περιττά…
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ,  Συνταξιούχος Δημοσίου»