Μετά τη σαρωτική νίκη της Ν.Δ. στις Αυτοδιοικητικές εκλογές…

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΧΙΣΕ!

- Η πανωλεθρία των κυβερνητικών υποψηφίων επιβεβαιώνει την επερχόμενη πολιτική αλλαγή

- Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Η Κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και για την παραίτησή της και για την επιλογή των Ανώτατων Δικαστών…

TSIPRAS PROBLHMATISMENOS

• Ο β’ γύρος των Αυτοδιοικητικών εκλογών που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και την αποδοκιμασία των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ στο παρελθόν, υποψήφιοι που είχαν υποστηριχθεί ή ανήκουν ιδεολογικά σε μια παράταξη δεν είχαν επικρατήσει σε 12 από τις 13 Περιφέρειες και ποτέ άλλοτε κυβερνητικό κόμμα δεν έχει συντριβεί στο σύνολο της Επικράτειας!
Τα αποτελέσματα στις Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους, δείχνουν κατά τον πλέον πειστικό τρόπο την επερχόμενη πολιτική αλλαγή που επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες.
Πριν δέκα ημέρες κανείς δεν περίμενε πως η Ν.Δ. θα σημείωνε μια τόσο μεγάλη σε έκταση νίκη. Νίκη που δεν είναι τυχαία, καθώς ήδη έχει προηγηθεί και η επικράτηση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις Ευρωεκλογές με διαφορά 9,3 μονάδων, που έχει «καθηλώσει» πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν ο λόγος που τον «έσπρωξε» σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Προς τη μεγάλη ανατροπή!
Μετά την πανωλεθρία που υπέστησαν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι στις εκλογές του β’ γύρου, έγινε πια σαφές ακόμη και στους πλέον δύσπιστους, πως από την Κυριακή το βράδυ η μεγάλη ανατροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε ήδη και θα ολοκληρωθεί – με τη λήξη της ψηφοφορίας- την Κυριακή 7 Ιουλίου.
Τα αποτελέσματα Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών δεν δίνουν καμία ελπίδα στο κυβερνητικό στρατόπεδο για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.
Κυριαρχεί η ηττοπάθεια
Όλα σχεδόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, μιλούν για αναπόφευκτη ήττα και ρίχνουν το βάρος τους, στη μικρότερη κατά το δυνατόν διαφορά με τη Ν.Δ. και στο να μη πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοδυναμία. Πρόκειται για μια απόλυτα ηττοπαθή τακτική, που αποσυσπειρώνει περαιτέρω τους ψηφοφόρους και το στελεχιακό του δυναμικό. Οι τελευταίες ημέρες παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, συνοδεύεται από μια πρωτοφανή επιχείρηση «τακτοποίησης» εκκρεμοτήτων, διορισμών, επιδομάτων, αποζημιώσεων κ.α. Η αποκορύφωση του κυνισμού που διακρίνει τον κ. Τσίπρα είναι το γεγονός πως αν και αναγνώρισε ότι υπάρχει αποδοκιμασία της Κυβέρνησής του, για αυτό και προσφεύγει σε εκλογές, δεν παραιτείται όπως προβλέπει το Σύνταγμα για να διοριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Κ. Τασούλας: Παραβιάζουν το Σύνταγμα
Το ζήτημα αυτό, αναδεικνύει με άρθρο του ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, που ήταν και ο Γενικός Εισηγητής της Ν.Δ. για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο κ. Τασούλας, επισημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «και τώρα που απομακρύνεται από την Κυβέρνηση, επιμένει να καταπατά και να παραβιάζει το Σύνταγμα».
«Η Βουλή – τονίζει μεταξύ άλλων- βασικά διαλύεται και πάμε σε εκλογές είτε λόγω παραίτησης της Κυβέρνησης, είτε προς αντιμετώπιση εθνικού θέματος εξαιρετικής σημασίας. Η επίκληση του εθνικού θέματος ομολογουμένως έχει γίνει στο παρελθόν καταχρηστικά, το ίδιο όμως ετοιμάζεται να γίνει και τώρα από αυτούς που προγραμματικά ψευδολογούσαν πως θα είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος!». Αξίζει να σημειωθεί πως η ΝΔ στην πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος είχε προτείνει την κατάργηση της δυνατότητας διάλυσης της Βουλής με πρόταση της Κυβέρνησης για εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. Επιδιώκαμε έτσι την καθιέρωση σταθερού εκλογικού κύκλου με δραστικό περιορισμό των λόγων πρόωρης διάλυσης της Βουλής για την άντληση ευκαιριακών πολιτικών ωφελημάτων, ώστε η οικονομία και η κοινωνία να πάψουν να λειτουργούν σε ένα καθεστώς διαρκούς πολιτικής εκκρεμότητας. Αποτέλεσμα: Η πρόταση αυτή απερρίφθη, πρωτοστατούντος του ΣΥΡΙΖΑ από 172 βουλευτές».
Η εξήγηση για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, είναι οφθαλμοφανής: Σε περίπτωση παραίτησης και ορισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, παύει κάθε δυνατότητα μικροεξυπηρετήσεων και άντλησης πολιτικού οφέλους από πληθυσμιακές ομάδες που θεωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ πως τις ελέγχουν, όπως π.χ. οι «επιδοματούχοι», οι Ρομά κ.α. Παράλληλα δεν θα έχουν καν τη δυνατότητα να κόβουν «κορδέλες» και να εγκαινιάζουν ακόμη και… στάσιμα βαγόνια μετρό, όπως έκαναν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη. Κινήσεις πανικού, σε μια ύστατη προσπάθεια να περιορίσουν την έκταση της συντριβής.
Φοβούνται διάλυση…
Ήδη – σύμφωνα με δημοσιεύματα- στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, εκφράζονται ανοικτά φόβοι ότι έχουν αναπτυχθεί ανεξέλεγκτες φυγόκεντρες δυνάμεις που μπορεί να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ και κάτω από το 20%. Δεν είναι δε τυχαίο ότι στο παρασκήνιο άρχισαν οι συζητήσεις και για την επόμενη ημέρα και ακούγονται τα πρώτα ονόματα που θα μπορούσαν να διαδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα, στην περίπτωση που ο ίδιος οδηγήσει το κόμμα σε μη αναμενόμενη ως προς την έκταση συντριβή.
Η εσωστρέφεια και η γκρίνια έχει απλωθεί και στις περιφερειακές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, στην Ήπειρο αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, άρχισε να εντοπίζεται αποσυσπείρωση και εκείνων που παρέμειναν μέχρι τότε «πιστοί» στο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας τον κρατήσει σε καλύτερο σχετικά ποσοστό (ειδικά στην Άρτα) σε σύγκριση με άλλους νομούς.
Αυτή ήταν και η βασική αιτία, που εσπευσμένα διοργανώθηκε εκδήλωση στα Γιάννενα με ομιλητή τον Γιαννιώτη στην καταγωγή Υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Παρασκευή- στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα για τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών- αλλά τελικά λόγω των αλλαγών στην Ηγεσία του Αρείου Πάγου, μεταφέρθηκε για χθες βράδυ. Ούτε ο κ. Καλογήρου, ούτε κανένας άλλος Υπουργός της Κυβέρνησης Τσίπρα, μπορεί πια να προσφέρει ελπίδα στους «επιβάτες» ενός πλοίου που βυθίζεται αύτανδρο…
Ο έλεγχος της Δικαιοσύνης
Η απώλεια της κυβερνητικής εξουσίας, είναι το ένα σκέλος το οποίο απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Το δεύτερο αφορά την μετεκλογική περίοδο και τις ανοικτές υποθέσεις που υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν με τη Δικαιοσύνη. Εκεί βρίσκεται και η βαθύτερη αιτία για την οποία ο Αλ. Τσίπρας, προχώρησε τις εσπευσμένες αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, παρά την κατακραυγή που υπάρχει από τα κόμματα και τους κορυφαίους συνταγματολόγους.
Παράνομες οι αποφάσεις!
Ιδιαίτερα κατατοπιστικές για τις πραγματικές προθέσεις των ΣΥΡΙΖΑιων είναι και οι αναφορές του Κώστα Τασούλα για τη θέση της Κυβέρνησης στην Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Η επιλογή της Κυβέρνησης- τονίζει- «δεν είναι μόνο ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, είναι και επιπλέον συνταγματικά δυσεβής και ανεπίτρεπτη, είναι ευθέως αντισυνταγματική και παράνομη! Και ως παράνομη συμπαρασύρει τη νομιμότητα των αποφάσεων που θα εκδοθούν από τα ανώτατα δικαστήρια. Με λίγα λόγια: Η μόνη συνταγματικά επιτρεπτή προαγωγή Ανώτατου Δικαστή τώρα είναι στη θέση του Πρωθυπουργού και όχι του Προέδρου του Αρείου Πάγου!
Υπενθυμίζω πως η ΝΔ πρότεινε την Αναθεώρηση του άρθρου 90 Συντ., ώστε οι προαγωγές στις θέσεις των ανωτάτων δικαστών να γίνονται όχι από την Κυβέρνηση, αλλά από ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή μεταξύ των αρχαιοτέρων δικαστών. Η πρόταση αυτή, πρωτοστατούντος του ΣΥΡΙΖΑ, καταψηφίστηκε από 174 βουλευτές».