Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ενωμένοι να δούμε οραματικά τις προοπτικές του τόπου μας…

ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ «ΜΟΝΤΕΛΟ» ΜΕΤΣΟΒΟΥ!

- Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κατά την περιοδεία του στην Ήπειρο έδωσε έμφαση σε Περιβάλλον, Παράδοση, Τέχνες, Κτηνοτροφία…

- ΚΩΝ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Οι Ηπειρώτες θα σταθούν στο πλευρό σας…

MHTSOTAKHS METSOBO 1 18 6 19

• Αισιόδοξος ότι η χώρα θα μπει σύντομα στο δρόμο της ανάπτυξης, ύστερα από μια επίπονη δεκαετία οικονομικής κρίσης, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κατά την περιοδεία του στην Ήπειρο, λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η επιλογή του Μετσόβου ως η πρώτη στάση της περιοδείας του, απ’ όπου ο Κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μοντέλο ανάπτυξης του Μετσόβου και την καθοριστική συμβολή του εθνικού ευεργέτη Ευάγγελου Αβέρωφ - Τοσίτσα σε αυτό. «Ο Ευ. Αβέρωφ είχε το δικό του όραμα για το πώς πρέπει να αναπτυχθεί αυτός ο ευλογημένος τόπος», τόνισε, και πρόσθεσε: «αυτό το μοντέλο του Μετσόβου, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από την τόνωση και υποστήριξη των φυσικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων αυτού του τόπου -κτηνοτροφία, προστασία του περιβάλλοντος, πολιτιστική παράδοση, οι τέχνες, στις οποίες τόσο πολλοί Μετσοβίτες διακρίθηκαν εδώ στα βουνά της Ηπείρου- αυτό το ξεχωριστό μοντέλο το οποίο κατάφερε και δρομολόγησε εν πολλοίς ένας άνθρωπος, διότι έβλεπε πιο μπροστά από την εποχή του, καλούμαστε να το κάνουμε κανόνα και όχι μια φωτεινή εξαίρεση».

Με ισχυρή λαϊκή εντολή…
Τον Πρόεδρο της Ν.Δ. υποδέχθηκε με θερμά λόγια στην κεντρική πλατεία ο πρ. Υπουργός, βουλευτής του Νομού και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Τασούλας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εδώ στο Μέτσοβο στην κοιτίδα του βλαχόφωνου ελληνισμού συνεχίζεται η προεκλογική σας πορεία προς τον λαό που συντομότατα, στις 7 Ιουλίου, θα σας οδηγήσει στην πρωθυπουργία με ισχυρή λαϊκή εντολή. Και δεν μπορεί, το μήνυμα αυτού του Ηπειρωτικού τόπου, παρά να είναι πως αυτή η πρωθυπουργία θα πρέπει να χαρακτηρισθεί από το πάθος της δημιουργίας και τη γοητεία της ευθύνης. Αυτή την παράδοση δημιουργίας και ευθύνης μας κληροδότησε και ο Ευάγγελος Αβέρωφ Τόσιτσας, αυτή την παράδοση καλείσθε να συνεχίσετε, προσφέροντας στον ελληνικό λαό μια σταθερή κυβέρνηση, μια ισχυρή οικονομία, μια εσωτερική ασφάλεια και μια αποτρεπτική ισχύ έναντι κάθε εξωτερικής απειλής…».
Παράλληλα, ο Γιαννιώτης βουλευτής εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «οι πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου θα σταθούν στο πλευρό σας ώστε μετά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ που χρειάζεται ο τόπος μας, της 7ης Ιουλίου, η χώρα να επιτύχει με αποφασιστικά βήματα την έξοδό της από την κρίση, την οικονομική της ανάπτυξη και την προκοπή επιτέλους του ελληνικού λαού που τόσο δοκιμάσθηκε από την παρατεταμένη περιπέτεια της τελευταίας δεκαετίας».

Ενωτικός ο Κ. Μητσοτάκης
Όπως σε κάθε παρουσία του, έτσι και στο Μέτσοβο ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ενωτικός, επιμένοντας στην ομοψυχία και την συνεργασία των Ελλήνων, έτσι ώστε η χώρα να βγει οριστικά από την κρίση.
«Αισθάνομαι ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει επιτέλους ενωμένη και μακριά από τους διχασμούς του παρελθόντος να προχωρήσει μπροστά», τόνισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Μετά από τόσα χρόνια κρίσης αφήνουμε στην άκρη πολλά από αυτά που μας πλήγωσαν, τον διχασμό, την τοξικότητα, την ψεύτικη πόλωση, για να ανακαλύψουμε πάλι την ουσία της πολιτικής. Αυτή την οποία υπηρέτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής διαδρομής του ο Ευ. Αβέρωφ. Και η ουσία της πολιτικής δεν είναι άλλη από το να αγωνιζόμαστε για να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες. Αυτή την παρακαταθήκη του Ευ. Αβέρωφ, αυτήν την έμφαση στο αποτέλεσμα, στον ρεαλισμό της πολιτικής καλούμαστε όλες και όλοι εμείς, και εγώ ως Πρόεδρος της Ν.Δ., τιμώντας έναν προηγούμενο πρόεδρο της Ν.Δ., να υπηρετήσουμε».
Αναφερόμενος στους Ηπειρώτες Ευεργέτες ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «στο ίδιο πνεύμα και στο ίδιο κλίμα πρέπει και εμείς να κοιτάξουμε πέρα από τα προβλήματα της καθημερινής διαχείρισης και να δούμε οραματικά και φιλόδοξα τις προοπτικές του τόπου μας. Και να σταθούμε επίσης με σεβασμό σε αυτή τη γενιά των μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών, οι οποίοι σε πολύ δύσκολες εποχές για τον τόπο μας με τόσο μεγάλη γενναιοδωρία προσέφεραν την περιουσία τους για το κοινό καλό. Αυτή η γενιά των Ηπειρωτών ευεργετών αποτελούν φάρο για το πώς μια νέα γενιά ευεργετών οι νέοι εύποροι, οι πλούσιοι του 21ου αιώνα πρέπει να αντιλαμβάνονται τις δικές τους υποχρεώσεις συνολικά απέναντι στην κοινωνία».

Το δίλημμα των εκλογών
Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε εκ νέου από το Μέτσοβο το δίλημμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, περιγράφοντας το όραμά του για μια φωτεινή Ελλάδα. «Οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ σαφείς» είπε, εξηγώντας: «Ή θα συνεχίσουμε στη στασιμότητα, στη μιζέρια, στη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, όπως αυτή δρομολογήθηκε με συνειδητές κυβερνητικές επιλογές τα τελευταία 4 χρόνια ή θα κάνουμε ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον με μία νέα πολιτική που θα μειώνει φόρους, θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε ελληνικής περιφέρειας».

Στην Πινακοθήκη και το οινοποιείο
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μέτσοβο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Κώστα Τασούλα, τον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη και στελέχη του κόμματος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, που του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία. Επίσης επισκέφθηκε την Πινακοθήκη Αβέρωφ καθώς και το οινοποιείο «κατώγι Αβέρωφ».
Μετά το Μέτσοβο ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στα Γιάννενα, όπου και συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Μωυσή Ελισάφ, και τον συνεχάρη για την εκλογική επιτυχία του.

Και στην Άρτα
Στη συνέχεια ο Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Άρτα, όπου μιλώντας σε άλλη μία θεματική εκδήλωση που διοργανώθηκε ενόψει των εκλογών, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες για τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα.
Παράλληλα, υπογράμμισε και τη σημασία που έχει η σωστή κατάρτιση για την ανάπτυξη του κλάδου και η αξιοποίηση των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία που θα φέρει η σύνδεση των ελληνικών προϊόντων με τον ελληνικό πολιτισμό: «Πρέπει να υποστηρίξουμε το brand Ελλάδα και την ελληνική σημαία και στον πρωτογενή τομέα. Και να το συνδέσουμε με την ποιότητα…».
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφθηκε ακόμη φυτείες ακτινιδίου όπου συνομίλησε με παραγωγούς, οι οποίοι του ανέφεραν, ότι τα δέντρα τους έχουν πάθει σοβαρή ζημιά λόγω του καιρού, με αποτέλεσμα να έχει επηρεαστεί το 20% της συνολικής παραγωγής τους. Επ’ αυτού ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «θα φροντίσουμε οι αποζημιώσεις σας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα να είναι αναλογικές με την ζημιά που έχετε πάθει».
Τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε τη Λευκάδα, όπου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου Παναγίας Φανερωμένης.