Σε πόλεις και χωριά όλα τα στελέχη της για τη μεγάλη μάχη της 7ης Ιουλίου…

ΠΡΟΣ ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ Η Ν.Δ.!

- Μετά την περιοδεία Μητσοτάκη στην Ήπειρο και τα ανανεωμένα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, όλοι ρίχτηκαν στον αγώνα…

MHTSOTAKHS METSOBO 4 18 6 19

• Η επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. σήμανε ταυτόχρονα και την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων, η οποία θα διαρκέσει μόλις δυόμιση εβδομάδες. Μπορεί ανεπίσημα πολλοί που διεκδικούσαν μια θέση στα ψηφοδέλτια, να είχαν ξεκινήσει το κυνήγι του «σταυρού» εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, μένοντας εκτός γνωστά ονόματα τοπικών κοινωνιών.
Βέβαια, γρήγορα σχεδόν όλοι όσοι αποκλείστηκαν από τις λίστες άφησαν στην άκρη τις όποιες πικρίες και αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη ότι η χώρα πρέπει πάραυτα ν’ αλλάξει σελίδα, ενωμένοι ξεκίνησαν τον αγώνα ενόψει της πιο κρίσιμης εκλογικής μάχης των τελευταίων δεκαετιών.

Σε εγρήγορση…
Βέβαια το θετικό κλίμα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο και το μεγάλο κύμα αποδοχής -μετά και την θεματική επικράτηση της Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές- δεν εφησυχάζουν τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ζητά από τα στελέχη του να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς κανείς δεν θα πρέπει να προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Κατά την διάρκεια των περιοδειών του εμφανίζεται ενωτικός, αφήνοντας στην άκρη τις εποχές της ακραίας πόλωσης, που μόνο ζημιά προκαλούν στην ελληνική κοινωνία και στην προσπάθεια που γίνεται να βγει η χώρα από την μιζέρια και να μπει σταδιακά στον δρόμο της ανάπτυξης.
Αυτό τον δρόμο ακολουθούν οι υποψήφιοι βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ. στην Ήπειρο, τα οποία μετά την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στην περιοχή μας τις προηγούμενες μέρες, έχουν επιδοθεί σε… αγώνα δρόμου, πραγματοποιώντας ακόμη και επισκέψεις πόρτα - πόρτα, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν τις θέσεις του κόμματος σε όλους τους πολίτες. Καφενεία και καφετέριες σε πόλεις και χωριά έχουν την… τιμητική τους, καθώς είναι λίγες οι μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή της 7ης Ιουλίου.

Κινητικότητα στο Νομό…
Έντονη είναι από χθες η κινητικότητα στο Νομό Ιωαννίνων, με τους νέους κυρίως υποψήφιους να μπαίνουν δυναμικά στον σύντομης διάρκειας προεκλογικό αγώνα. Η άνοδος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και τοπικά δημιουργεί προσδοκίες για αύξηση των κερδισμένων εδρών στο Νομό Ιωαννίνων, οπότε αυτόματα το κίνητρο για τους υποψήφιους γίνεται και πιο ισχυρό.
Τα σενάρια για την κατανομή των εδρών (πέντε είναι συνολικά) πολλά, με τα επικρατέστερα να δίνουν στη Ν.Δ. από τρεις έως τέσσερις έδρες. Εκτός από την ισχυρή παρουσία του νυν βουλευτή Κώστα Τασούλα, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν δυναμικά ο Γιώργος Αμυράς (που για λίγες ψήφους δεν εκλέχθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο), ο πρ. βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης, αλλά και ο προερχόμενος από το Μητρώο Στελεχών Κ. Δαρδαμάνης, που σηματοδοτεί την ανανέωση την οποία ευαγγελίζεται ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Την δική τους δυναμική όμως έχουν και οι γυναικείες υποψηφιότητες, καθώς Μαρία Κεφάλα, Μαρία Τσολάκη και Σ. Τζαρούχη, διεκδικούν ισότιμα την παρουσία τους στα έδρανα της Βουλής, σε συνάρτηση φυσικά και με το πόσες τελικά έδρες θα κερδίσει η Ν.Δ. στα Γιάννενα.

Προς ισχυρή αυτοδυναμία…
Τόσο τα προγνωστικά, όσο και το «ρεύμα» που σχηματίζεται υπέρ του Κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ., φέρνουν όλο και πιο κοντά την περίπτωση της ισχυρής αυτοδυναμίας. Ο ίδιος εκπέμπει αισιοδοξία, ενώ επιμένει στην ομοψυχία των Ελλήνων, αλλά και την συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων για να μπορέσει η χώρα να ανακάμψει.
Και χθες κατά την περιοδεία του στην Πετρούπολη αναφέρθηκε στο ανανεωμένο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., τονίζοντας ότι «κατορθώσαμε να συνενώσουμε την εμπειρία των παλαιότερων με την ορμή των νέων»!
Επανέλαβε το μήνυμα ενότητας που στέλνει σε κάθε σταθμό της προεκλογικής του εκστρατείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εφόσον με εμπιστευθείτε στις 7 Ιουλίου, την επόμενη μέρα θα είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, και αυτών που δεν μας ψήφισαν».
Ζήτησε μάλιστα «ισχυρή πολιτική εντολή» καθώς, όπως τόνισε, μόνον έτσι «θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε γρήγορα και με αποτελεσματικότητα το σχέδιό μας για περισσότερες δουλειές, για λιγότερους φόρους, για ασφάλεια στις γειτονιές, για καλύτερη Παιδεία και καλύτερη Υγεία».

Για τα εθνικά θέματα…
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να κάνει μία έμμεση αλλά σαφή αναφορά στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα εθνικά μας θέματα, τονίζοντας ότι: «Αυτό είναι το διακύβευμα, αυτοδύναμη Ελλάδα που και σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία -βλέπετε πόσο τεταμένα είναι τα πράγματα στα εξωτερικά μας ζητήματα- κάποιος πρέπει να κρατήσει το τιμόνι της χώρας με στιβαρότητα, σοβαρότητα και αξιοπιστία. Να διαπραγματευθεί στην Ευρώπη, όχι πουλώντας τσαμπουκά, για να το πω πολύ απλά, αλλά με υπευθυνότητα και με πατριωτισμό. Αυτές τις αξίες υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία, αυτές υπηρετούσε πάντα, αυτές θα υπηρετήσει και τώρα».