Αφού η Κυβέρνηση με την βαριά φορολογία την ξεζούμισε…

Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ «ΠΛΗΡΩΝΕΙ» ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!

Και στηρίζει τις ελπίδες της στον Κυριάκο Μητσοτάκη που συχνά τονίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα πειράματα, γι’ αυτό και ζητά ισχυρή λαϊκή εντολή…

BELOS ANODOS ANAPTYKSH

• Αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι η «μεσαία τάξη» στην Ελλάδα είναι αυτή που χτυπήθηκε περισσότερο από την πολυετή οικονομική κρίση και κυρίως από τις αποτυχημένες -όπως αποδείχθηκε- πολιτικές των τελευταίων χρόνων. Χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αυτοί που -υπό φυσιολογικές συνθήκες- κάποτε αποτελούσαν τη «ραχοκοκαλιά της οικονομίας», βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, μη μπορώντας όχι να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν, αλλά ούτε καν να επιβιώσουν!
Η βαριά φορολογία και οι εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, έχουν οδηγήσει πολλούς επαγγελματίες σε απόγνωση, καθώς τα χρέη προς Εφορία, Ταμεία και Τράπεζες ακολουθούσαν σταθερά αυξητική πορεία.
Αυτή τη «μεσαία τάξη» η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε αλύπητα, υιοθετώντας συνειδητά μια φορομπηχτική πολιτική, καταφέρνοντας να δημιουργήσει έτσι μια τάξη επιδοματούχων, που στηρίζεται σε κρατικά βοηθήματα και πολιτικές εξυπηρετήσεις…

Ελπίζουν…
Όσοι έμειναν με το… ζόρι όρθιοι, αφού έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες στα εισοδήματά τους, ελπίζουν στην αλλαγή αυτού του μοντέλου άμεσα από τη νέα Κυβέρνηση, καθώς η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ δεν υλοποίησε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να σωθεί η μεσαία τάξη. Αντίθετα, με την πολιτική της υπερφορολόγησης και της διόγκωσης του Κράτους, τσάκισε την επιχειρηματικότητα και κάθε επενδυτική πρωτοβουλία.
Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσα από τα οποία κάποιες επιχειρήσεις μπορούν να αντλήσουν μερικά κεφάλαια για να πάρουν μια μικρή παράταση ζωής, ελπίζοντας ότι σύντομα θα δοθεί από την Πολιτεία η απαιτούμενη προσοχή στην ιδιωτική πρωτοβουλία…
Γι’ αυτό εξάλλου και από την πρώτη στιγμή που προκηρύχθηκαν οι εθνικές εκλογές, παρατηρήθηκε αλλαγή κλίματος τόσο στις διεθνείς αγορές, όσο και στο εσωτερικό της χώρας. Κάτι που επιτακτικά ζητούν και οι πολίτες από τους υποψήφιους αυτές τις μέρες που «οργώνουν» πόλεις και χωριά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Γιαννιώτης βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Τασούλας από τις επαφές του με τους πολίτες, διαπιστώνει την έντονη αγωνία που υπάρχει στην κοινή γνώμη του Νομού μας για πολιτική αλλαγή, ώστε η χώρα επιτέλους να ξεφύγει από την μέγγενη της υπερφορολόγησης, της οικονομικής στασιμότητας και της ανυπαρξίας προσδοκιών!

Τώρα την επικαλούνται!
Κι ενώ λίγες μέρες απομένουν μέχρι τις εθνικές εκλογές, η Κυβέρνηση βλέποντας ότι έρχεται η οριστική καταδίκη της, επιχειρεί να πλησιάσει τη μεσαία τάξη, αυτή που ξεζούμισε με τις πολιτικές της τα προηγούμενα χρόνια και που γνωρίζει πολύ καλά ότι στις κάλπες της 7ης Ιουλίου θα την ανταμείψει ανάλογα!
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος στο ραδιοφωνικό σταθμό «News 24.7», ο οποίος τώρα μιλά για μείωση φόρων σε συνδυασμό μάλιστα με την ύπαρξη ενός αναπτυξιακού μοντέλου!
Θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές είναι αναστρέψιμο ο Υπουργός αντέκρουσε τις αιτιάσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη μεσαία τάξη, λέγοντας ότι η μεγάλη πτώση της μεσαίας τάξης έγινε την περίοδο μεταξύ 2010 και 2014. «Εμείς σταθεροποιήσαμε τη μεσαία τάξη, αλλά υπάρχουν μεσαία στρώματα που το εισόδημά τους δεν είναι ανάλογο με τις ανάγκες τους», σημείωσε.
Βέβαια, τα όσα τώρα λέει ο συνυπεύθυνος με τον Αλ. Τσίπρα αυτουργός θα τα… εκτιμήσουν οι Έλληνες πολίτες, τα εισοδήματα των οποίων έκαναν φτερά!

Ισχυρή Κυβέρνηση…
Με δεδομένο ότι το μοντέλο της σημερινής διακυβέρνησης της χώρας έχει αποτύχει παταγωδώς, η μεσαία τάξη αναπόφευκτα στηρίζει τις ελπίδες της στη νέα Κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απ’ ότι δείχνουν τόσο οι δημοσκοπήσεις, όσο και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στις περιοδείες των στελεχών της Ν.Δ.
Ο ίδιος εξάλλου στο πρόγραμμά του έχει ξεκάθαρες θέσεις για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, η οποία τα τελευταία χρόνια βάλλεται πανταχόθεν.
Μιλώντας πρόσφατα στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, ο Πρόεδρος της Ν.Δ επεσήμανε ότι «η χώρα δεν έχει πλέον περιθώρια ούτε για πειράματα, ούτε για αστάθεια, ούτε για περιπέτειες», γι’ αυτό και ζήτησε ισχυρή λαϊκή εντολή.
«Στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με καθαρή εντολή που θα πάρει γρήγορες αποφάσεις και θα κριθεί φυσικά για αυτές», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως υπογράμμισε, θεωρεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα το στόχο της ισχυρής ανάπτυξης. «Καρδιά της ανάπτυξης είναι οι επενδύσεις. Κλειδιά των επενδύσεων είναι οι μικρότεροι φόροι, η λιγότερη γραφειοκρατία και η ρευστότητα», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης. Και σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη σημείωσε: «αυτοί που επέβαλαν 29 νέους φόρους, ανακάλυψαν την ανάπτυξη, θυμήθηκαν εκ των υστέρων τη μεσαία τάξη, την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις».