Αντί ο ίδιος να παραστεί ως πολιτικός ενάγων των ιερόσυλων

Εισαγγελέα και Πρωινό Λόγο «εγκαλεί» ο Μάξιμος… να κάνουν τη δουλειά τους!

- «… Ελπίζω δε εις την εκ μέρους των ως άνω αποκάλυψιν των ενόχων», καταλήγει σε χθεσινή επιστολή - «απάντησή» του προς την εφημερίδα μας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων για την πολύκροτη υπόθεση κλοπής ιερών κειμηλίων

MAKSIMOS

• Τη… σιωπή του έλυσε χθες ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος για την επικείμενη δίκη για τις κλοπές εικόνων και άλλων θρησκευτικών κειμηλίων, για την οποία με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται με βαρύ κατηγορητήριο ο πρώην Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων Φιλόθεος Δέδες και άλλα έξι άτομα. Κι ενώ θα περίμενε κανείς να τοποθετηθεί επί του μείζονος αυτού ζητήματος που απασχολεί την κοινή γνώμη επί μια δεκαετία, έστειλε μακροσκελή επιστολή προς τον «Πρωινό Λόγο», με οργισμένο ύφος, ενώ με προστακτικό τρόπο καλεί τους υπευθύνους του να προσέλθουν στη δίκη και να καταθέσουν τις πληροφορίες και τις αποδείξεις που έχουν για την υπόθεση!
Ο κ. Μάξιμος εγκαλεί μάλιστα δημόσια και τον Εισαγγελέα να καλέσει τους υπεύθυνους της εφημερίδας για να καταθέσουν στη δίκη, ωσάν δηλαδή να μην γνωρίζει εκείνος ποια είναι τα καθήκοντά του.
Αιτία είναι το ρεπορτάζ του «Πρωινού Λόγου» για την επικείμενη δίκη Φιλόθεου και των άλλων έξι ατόμων, που περιλάμβανε και αναδημοσιεύσεις από άλλα έγκαιρα εκκλησιαστικά μέσα ενημέρωσης και φυσικά από το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
«Ελπίζω δε εις την εκ μέρους των ως άνω αποκάλυψιν των ενόχων», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Μάξιμος, ο οποίος ωστόσο αποφεύγει να τοποθετηθεί επί του βασικού ερωτήματος που τον αφορά, αν δηλαδή θα δηλώσει πολιτικός ενάγων η Μητρόπολη Ιωαννίνων, η οποία έχει υποστεί αφαίμαξη κειμηλίων από την κατά καιρούς δράση ιερόσυλων.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

MAKSIMOS EPISTOLH 1 7 11 19

MAKSIMOS EPISTOLH 2 7 11 19

MAKSIMOS EPISTOLH 3 7 11 19