ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ

on . Posted in Αθλητικά Λόγια

«ΠΡΑΣΙΝΟΣ» ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ…

• «Σκόνη και θρύψαλα» έκανε ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ, στον Σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου και πανάξια επέστρεψε στους τίτλους, τέσσερα χρόνια μετά το «νταμπλ» της περιόδου 2009-10.
Ο καταπληκτικός Σουηδός φορ Μάρκους Μπέργκ, ήταν πραγματικά απολαυστικός, «εκτελώντας» τρεις φορές τον Γλύκο, ενώ στον πίνακα των σκόρερς τ' όνομά του πρόσθεσε και ο Νίκος Καρέλης.
Δεν έχουν καθόλου άδικο όσοι υποστηρίζουν ότι ο Μπέργκ μετέτρεψε τον θρυλικό Τζιμπρίλ Σισέ σε «ανάμνηση» για τους φίλους του «τριφυλλιού», μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί τη φετινή χρονιά.
Θα τολμούσα να χαρακτηρίσω τον άσσο του ΠΑΟ σαν «Ιμπραΐμοβιτς των φτωχών», αφού το αγωνιστικό του στυλ θυμίζει κατά πολύ τον σπουδαίο συμπατριώτη του με την αξιοθαύμαστη πορεία σε πολλά πρωτοκλασάτα Ευρωπαϊκά κλαμπ.
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι αν οι τραυματισμοί δεν είχαν ταλαιπωρήσει αφάνταστα τον Μπέργκ τα προηγούμενα χρόνια, στην Ελλάδα θα τον βλέπαμε μόνο σε… αυτοκόλλητα των άλμπουμ PANINΙ…
Η κίνηση του Αναστασίου όμως να του εμπιστευθεί το «βάρος» της επιθετικής γραμμής των «πρασίνων», αποδείχθηκε ευεργετική τόσο για τον σύλλογο όσο και για τον ίδιο τον παίκτη.
Αν συνεχίσει σε τέτοιους «δαιμονισμένους» ρυθμούς είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του σε κάποιο κορυφαίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και νομίζω το δικαιούται 100%.
Η συντριπτική παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό αποτέλεσε ιδανικό επιστέγασμα των προσπαθειών που έχουν κάνει οι άνθρωποί του απ' την αρχή της σεζόν.
Τα εύσημα πρέπει ν' αποδοθούν κυρίως στην «τριπλέτα» Αναστασίου - Νταμπίζα - Σαραβάκου που έχτισαν αυτή την ομάδα απ' το… τίποτα, με «σφιχτό» μπάτζετ και παρά τις αντιρρήσεις μεγάλης μερίδας του κόσμου του ΠΑΟ, οι κόποι τους ανταμείφθηκαν με το παραπάνω.
Όλοι οι επικριτές τους… κατάπιαν τη γλώσσα τους μετά τις «αποστομωτικές» απαντήσεις που έλαβαν το τελευταίο διάστημα, όπου το «τριφύλλι» κυριολεκτικά «δεσπόζει» με το ανεβασμένο παιχνίδι του. Φυσικά πήρε… πόντους και ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έσπευσε να ζητήσει απ' τους φιλάθλους να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το «μοντέλο» της λαϊκής βάσης, προσφέροντας τον… οβολό τους για τη νέα περίοδο.
Πάντως υπάρχει για την ώρα η «μάχη» των PLAY-OFF που ξεκινάνε αύριο και ασφαλώς οι «πράσινοι» θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης που δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.
Απ' την άλλη ο ΠΑΟΚ… ξεφούσκωσε με κρότο, βγάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τις τεράστιες αδυναμίες του.
Χωρίς Νάτχο και Αθανασιάδη, απ' τη μέση και μπροστά ο «δικέφαλος» ήταν… ξεχαρβαλωμένος, ενώ η απουσία ενός «κανονικού» προπονητή ήταν πασιφανέστατη…
Δυστυχώς για τον Ιβάν Σαββίδη, έπρεπε να το καταλάβει αυτό με πολύ «σκληρό» τρόπο και αν δεν αποφασίσει να επενδύσει ουσιαστικά στην αποκατάσταση του «τσαλακωμένου» προφίλ της ομάδας του, τότε ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει αιώνιος «καρπαζοεισπράχτορας», μόλις περνάει τα… Τέμπη…
Φάνηκε επίσης πόσο κακό έκανε στους Θεσσαλονικείς ο τρόπος που διαχειρίστηκαν τον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα μετά την επίτευξη της πρόκρισης.
Μπορεί οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να χαρακτήρισαν την εκδρομή τους στην Αθήνα σαν «τη μεγαλύτερη μετακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα», όμως η επιστροφή τους στη συμπρωτεύουσα μετά την «τεσσάρα» μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί η «μεγαλύτερη περιφορά Επιταφίου» που έγινε ποτέ…
Κι επειδή πολύς λόγος γίνεται για τις μαζικές μετακινήσεις φιλάθλων στην Ελληνική επικράτεια, το ρεκόρ κατέχει… χωρίς αντίπαλο ο ΠΑΣ Γιάννινα για το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό στη Λεωφόρο, το 1974, όταν περίπου 30.000 Ηπειρώτες φίλαθλοι «κατέλαβαν» μέσα κι έξω το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης»…