ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ

on . Posted in Αθλητικά Λόγια

ΠΑΣ...ες

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΛΕΚΚΟ

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ «ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ»...

• «Εγώ δεν είμαι Αλαφούζος και Βαρδινογιάννης, να κάθομαι να με γ...ε οι διαιτητές μέσα στο γήπεδο. Αυτό που έκαναν σήμερα (σ.σ. προχθές) θα το βρούνε μπροστά τους...».
Αυτό ήταν το «απαύγασμα» των δηλώσεων του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δ. Γιαννακόπουλου μετά τη λήξη του τρίτου τελικού της σειράς όπου βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με 64-69 και δυστυχώς για μια ακόμη φορά αποτυπώθηκε με τα «μελανότερα χρώματα» το επίπεδο του μέσου Έλληνα παράγοντα.
Ο αποκαλούμενος «Δημητράκης», προσπαθεί να... ενηλικιωθεί στις συνειδήσεις των «πράσινων» φιλάθλων, με τρόπο ιδιαιτέρως... άκομψο, αφού οι βαρειές «σκιές» του πατέρα του Παύλου και του θείου του Θανάση, τον συνοδεύουν σε ό,τι κι αν κάνει... Έτσι οι προσπάθειές του ν’ αποτινάξει τον τίτλο του «μπαμπάκια» που κληρονόμησε ένα «μεγαθήριο» για να διαχειριστεί και πασχίζει ν’ αποδείξει την αξία του, μπορούν να χαρακτηρισθούν κάλλιστα ακραίες και αναποτελεσματικές.
Τέτοια συμπεριφορά μόνο με του... Βαγγέλαρου του Πειραιά δύναται να συγκριθεί, όμως εκείνος είναι τυχερός γιατί στα ποδοσφαιρικά «χωράφια» ουσιαστικά παίζει χωρίς... αντίπαλο...
Στο μπάσκετ οι αφοί Αγγελόπουλοι μετά τα πρώτα χρόνια αμάθειας έχουν εξελιχθεί σε ισάξιο «δέος», οπότε αυτές οι κινήσεις του Γιαννακόπουλου, βλέποντας το πλεονέκτημα έδρας να χάνεται και την κούπα να κατευθύνεται ολοταχώς για το λιμάνι, παραπέμπουν στον... πνιγμένο που τραβιέται απ’ τα μαλλιά του για να σωθεί...
Το γεγονός της πρώτης νίκης του Ολυμπιακού μέσα στο ΟΑΚΑ μετά από 21 χρόνια σε τελικούς PLAY - OFF, σίγουρα ήταν «σοκαριστικό» για ολόκληρη την οικογένεια του «τριφυλλιού». Όμως με σπασμωδικές ενέργειες που καταδεικνύουν τον πανικό της «κεφαλής» της ομάδας, η κατάσταση για τους παίκτες αντί να ομαλοποιείται ενόψει του τέταρτου παιχνιδιού της σειράς που διεξάγεται αύριο στο ΣΕΦ, σίγουρα δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο τους μιας και θα κληθούν να κάνουν την σπουδαιότερη υπέρβαση της χρονιάς.
Οι απόπειρες του Γιαννακόπουλου να ρίξει την ευθύνη στη διαιτησία για την προχθεσινή ήττα είναι, το λιγότερο, αστείες αν σκεφτούμε ότι οι βολές στο δεύτερο ημίχρονο ήταν... 18-0 υπέρ του ΠΑΟ, μέχρι και 30’’ πριν το τέλος.
Ο Ολυμπιακός, συνολικά αν αξιολογήσουμε τα τρία πρώτα ματς, είναι καθαρά ανώτερος σε όλους τους τομείς, έχει μεγαλύτερο πλουραλισμό στο ρόστερ του και παίκτες εμφανώς πιο ξεκούραστους. Κυρίως όμως διαθέτει έναν ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ στις τάξεις του, παρά τα όποια «κουσούρια» που κουβαλάει.
Δυστυχώς για τον «Δημητράκη» η επιλογή του να διώξει τον Πεδουλάκη μεσούσης της περιόδου και να τον αντικαταστήσει με τον Αλβέρτη, αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη.
Μπορεί όλες οι ομάδες τα τελευταία χρόνια να ψάχνουν τον δικό τους... Γκουαρδιόλα που θα προέρχεται απ’ τα «σπλάχνα» τους, όμως στην περίπτωση του «άκαπνου» Φράγκι το «πείραμα»... τινάχθηκε μέσα στο μπουκαλάκι...
Είμαι σίγουρος ότι μετά από κάποια χρόνια και ο ίδιος ο Αλβέρτης θα μετανιώσει πικρά που είπε το «ναι» και ανέλαβε μια ομάδα - κολοσσό, χωρίς την παραμικρή προπονητική εμπειρία.
Αν χάσει το πρωτάθλημα με αβαντάζ έδρας, ουσιαστικά «καίγεται» σαν τεχνικός πριν καλά - καλά ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του.
Αυτή τη στιγμή και με όλα τα δεδομένα που υπάρχουν, ο Ολυμπιακός είναι μια «ανάσα» απ’ την κατάκτηση του τίτλου.
Με την ψυχολογία στα ύψη και μέσα στο «φλεγόμενο» ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» για ν’ απειληθούν απ’ αυτόν τον Παναθηναϊκό πρέπει να... βγάλουν μόνοι τα μάτια τους...
Πάντως ότι κι αν συμβεί, το «φαινόμενο» Γιαννακόπουλου καλό είναι να... συμμαζευτεί κάπως απ’ τους αρμόδιους του αθλήματος...
Εκτός όλων των άλλων, «ξεθωριάζει» άθελά του τον «μύθο» του «εξάστερου» καθώς μόνο... πυροβολημένα μυαλά συμφωνούν με τις αντιλήψεις του...
Η «τσάμπα» μαγκιά άλλωστε μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει στον εκάστοτε... κάτοχό της... Αποδεδειγμένα...