ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Χαρούλες η σ. Τασούλα!..

•  Αφουγκράσθηκα την συντρόφισσα Τασούλα, να μας καραφλιάζει, ότι περί τις 100.000 παιδιά λαθρομεταναστών, δηλαδή, δεύτερης γενιάς εμιγκραντών, θα αποκτήσουν την Ελληνική Ιθαγένεια, αφού, άκουσον-άκουσον, φοίτησαν σε σχολεία ελληνικά και φυσικά γεννήθηκαν στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας!
Και γεννιούνται δύο ερωτήματα:
- Αυτές οι 100.000 παιδιά πόσων λαθρομεταναστών τέκνα είναι και πόσοι ακόμη λαθρομετανάστες ευρίσκονται στη χώρα μας;
- Αφουγκράσθηκα παράπονα κατοίκων της Κριμαίας και δη της Συμφεροπόλεως, Ελλήνων εκ καταγωγής, ότι για να αποκτήσουν την Ελληνική Ιθαγένεια απαιτούνται περί τα 5 έτη πήγαινε – έλα από το ένα γραφείο στο άλλο, και ξαναπήγαινε – έλα και στήσιμο σε ουρές και ελάτε αύριο, γιατί λείπει ο προϊστάμενος αλλά και έξοδα, εκτός από τα εισιτήρια και απώλεια ημερομισθίων ή αιτήσεις για άδειες αν είναι υπάλληλοι και περί τα 1.500 ευρώ έξοδα για παράβολα και λοιπά!
Έλληνες εξ αλογενών γίνονται αυτομάτως, γιατί φοίτησαν σε ελληνικό σχολείο! Έλληνες εξ Ελλήνων απαιτούνται τρεχάματα και έξοδα ων ουκ έστιν αριθμός! Μπράβο μας! Και μπράβο σ. Τασούλα!..

Σουλουπώθηκε ο Βαρουφάκης!..

•  Απέβαλε το μπουφάν ο σύντροφος Βαρουφάκης, όπως απέβαλε και τα ετερόκλητα και ετερόχρωμα περιλαίμια, προσέρχεται στις συζητήσεις και στις συναντήσεις με αμφίεση όχι κοσμία, αλλά τουλάχιστον ανεκτή. Όπως αποφεύγει και τις εκρήξεις του τύπου «ουάου» ή στις δηλώσεις τους γρίφους σαν κι αυτούς με την δημιουργική ασάφεια!.. Προσαρμόσθηκε, λοιπόν στα standards τόσο των Βρυξελλών όσο και αυτών του Βερολίνου. Όταν παρουσιάζεται με τα γνωστά ουάου και τις ανεκδιήγητες δημιουργικές ασάφειες, επόμενο είναι να τον πάρουν στο σουρουλόπ οι εταίροι μας, οι και θεσμοί αποκαλούμενοι και να μην του δίνουν σημασία!..

«Με τον ήλιο τα βάζουν...»

•  Με τον ήλιο τα βάζουν, τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν»!..
Λαϊκή παροιμία που σκιαγραφεί πεντακάθαρα τα όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση. Ιδού: Τη μία εβδομάδα κλειστά τα σχολεία μία ημέρα, γιατί ο σχολικός σύμβουλος θα νουθετήσει τους δασκάλους, άρα τα παιδιά, τα μαθητούδια δεν πάνε σχολείο και περιφέρονται άσκοπα δώθε-κείθε!..
Την άλλη εβδομάδα πάλι μία ημέρα κλειστά τα σχολεία, γιατί, άκουσον-άκουσον, έχουν αρχαιρεσίες οι εκπαιδευτικοί για εκλογή συνδικαλιστικού οργάνου! Και πάλι οι μαθητές εκτός σχολείου να περιφέρονται ασκόπως πέρα-δώθε!.. Χάθηκαν οι αργίες να πραγματοποιούνται όλα αυτά, όπως το Σάββατο; Θα έκλειναν επαγγελματίες ιδιώτες τα καταστήματά τους για να προβούν σε αρχαιρεσίες συνδικαλιστικού οργάνου; Αστεία πράγματα αυτά, γι’ αυτό άλλωστε και ανακοινώθηκε εν τυμπάνω και χορώ, ότι η αξιολόγηση μπαίνει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας! Αλλά, για ποια αξιολόγηση γίνεται λόγος; Αυτή καταργήθηκε από τη μεταπολίτευση και δώθε!..

«Αριστερό πολιτικό πείραμα»!

•  Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτο από σοβαρά εννοείται χείλη, όπως αυτά του σ. Παναγιώτη Λαφαζάνη! Δηλαδή, σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή πολιτική κατάσταση, κατά την άποψή σας αποτελεί Αριστερό Πολιτικό Πείραμα; Δεν μας έφθανε το τροϊκανό λιτοδίαιτο πείραμα, το οποίο μας κατέστησε πειραματόζωο σε παγκόσμιο επίπεδο και παρά την διαπίστωση ακόμη και από τους τροϊκανούς, ότι το πείραμα αυτό απέτυχε παταγωδώς, το συνεχίζουν το πείραμά τους, προφανώς προς γνώσιν και συμμόρφωση άλλων υποψηφίων για ένταξη στις διαδικασίες διάσωσης, στις οποίες ενέταξαν εμάς τους προθύμους να μεταβληθούμε σε ινδικά χοιρίδια, δηλαδή αυτά τα άκακα όντα, τα οποία υφίστανται τα πάνδεινα, προκειμένου να εφαρμοσθούν νέες επιστημονικές μέθοδοι φαρμακευτικής αγωγής. Κάτι παρόμοιο εφαρμόζεται και σ’ εμάς με την ανοχή των πολιτικών μας!