ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Μείωση» της ανεργίας!

•  Δεν είναι υπερβολή ή σχήμα λόγου, ότι «μειώνεται» η ανεργία στη Χώρα της «Φαιδράς Πορτοκαλέας», αλλά γεγονός. Στις 20 Μαΐου ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και λοιπών σ. Στρατούλης, διώρισε τέσσερις, ναι τέσσερις, προφανώς του στενού του κύκλου, δύο δικηγόρους και δύο μετακλητούς υπαλλήλους στο γραφείο του. Ο πρωθυπουργός μας, αν κάποιος διαμαρτυρηθεί θα απαντήσει στερεοτύπως: - Έτσι τα βρήκαμε!.. Υπονοώντας, προφανώς, τον τότε αντιπρόεδρο της Βουλής Τραγάκη, που κι αυτός είχε διορίσει στη Βουλή τέσσερις, ναι τέσσερις, δικούς του, όλο του το σόι! Αυτή, λοιπόν, είναι η προοδευτικότητα της Αριστεράς, με την οποία μας χαϊδεύουν τα ωτία;

Επαγγελματίες θεσιθήρες!..

•  Έτσι τους απεκάλεσε η «Δ.» όσους επιδιώκουν να βολευθούν σε δημόσιες θέσεις και το επιτυγχάνουν, διότι «ο επιμένων νικά»! Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι και ο σ. Λάμπης Ταγματάρχης, που παρά την βασανιστική ανάκριση, όπως χαρακτήρισε τις ερωτήσεις των βουλευτών ο σ. Αλ. Μητρόπουλος προς τον φέρελπι διευθύνοντα σύμβουλο για την ΕΡΤ, αυτός αποδεχόταν τις αιχμές και νύξεις ατάραχος, ακόμη και την άρνηση της προέδρου της Βουλής, που του πέταξε «στα μούτρα», ότι θα ψηφίσει «παρών» ή και «παρούσα». Αυτός σκούπιζε τον εμπτυσμό θεωρώντάς τον για «δρόσο», όπως και την άρνηση της Ραχήλ Μακρή να αποδεχθεί τον διορισμό του!.. Κάπως έτσι κατέλαβε τελικά το πόστο στην ΕΡΤ!

«Θα γίνουμε Βουλγαρία...»

•  Αφουγκράσθηκα, το εύπορο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ σ. Μητρόπουλο να μας κουνάει το δάχτυλο και να μας τονίζει, ότι «θα γίνουμε Βουλγαρία»!.. Μα, σ. Μητρόπουλε, αν αυτό είναι για το καλό μας, το καλό της χώρας, να γίνουμε. Καμία αντίρρηση. Όπως με πληροφορεί φοιτητής συμπολίτης μας που σπουδάζει στη Σόφια, η αλυσίδα πολυκαταστημάτων «Billa» έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής 100 λαχανοκήπους στους οποίους καλλιεργεί διάφορα κηπευτικά και όχι μόνον, τα οποία στη συνέχεια προωθεί από τα καταστήματά της. Έτσι και βουλγαρικά προϊόντα προβάλλει και μεγάλο αριθμό Βουλγάρων απασχολεί. Αν πρόκειται να εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα και στη χώρα μας οι εδώ αλυσίδες πολυκαταστημάτων, τότε και η ανεργία θα μειωθεί και η εξαγωγή συναλλάγματος για εισαγωγή προϊόντων θα μειωθεί και ελληνικά προϊόντα θα καταναλώνουμε. Αν αυτό εννοούσε ο σ. Μητρόπουλος, αυτός ο εύπορος σύντροφος, τότε να γίνουμε!

Τα «εύπορα παιδιά»...

•  Σε αθηναϊκή συνάδελφο είδαμε αρκετούς ΣΥΡΙΖΑίους να διαθέτουν σημαντικά ποσά και σε μετρητά και σε καταθέσεις και σε χρεώγραφα, αλλά και σε ακίνητα. Αυτούς τους συντρόφους ο σ. Νταβανέλλος τους αποκάλεσε «εύπορα παιδιά ή συντρόφους»! Το ερώτημα που ανακύπτει αδήριτο είναι τις καταθέσεις τις έχουν σε τράπεζες του εξωτερικού ή σε τράπεζες ελληνικές και μάλιστα σε καταστήματα που εδρεύουν εντός της χώρας και όχι σ’ αυτά του εξωτερικού; Γιατί, αν οι ΣΥΡΙΖΑίοι προτιμούν και εμπιστεύονται ξένες τράπεζες, τότε γιατί να μην τις εμπιστεύονται και οι απλοί πολίτες; Σε άλλο σημείωμα προσεχώς θα αναγράψουμε και τα ονόματα των ευπόρων συντρόφων και τα ποσά που διαθέτουν!..