ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Μείωση «αποζημιώσεων»!

• Την μεγάλη απόφαση πήρε ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων σ. Αλέξης να μειώσει τα προνόμια βουλευτών, υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, αναπληρωτών των αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών και αναπληρωτών υφυπουργών όπως και γ.γ. υπουργείων, προέδρων ΔΕΚΟ και Οργανισμών!
Δηλαδή, θα φορολογούνται όπως και οι λοιποί κοινοί θνητοί οι πατρίκιοι της πολιτικής κάστας και όχι φοροαπαλλαγές όπως συμβαίνει την σήμερον ημέρα!
Όμως, αφουγκρασθήκαμε από την TV ότι ο νόμος αυτός δε θα έχει αναδρομική ισχύ, όπως συνήθως για τα γνωστά υποζύγια, αλλά θα εφαρμοσθεί από το μήνα Οκτώβριο ή Οκτώβρη ή και Οχτώβρη, προφανώς, για να το συνειδητοποιήσουν, ότι εξομοιώνονται με τους λοιπούς πολίτες, ίσως για να μην υποστούν και εγκεφαλικό!..

Στοχοπροσήλωση της Αριστεράς...

• Μας… κούφανε ο σακκιδιοφόρος πρ. υπουργός των Οικονομικών με την αφοπλιστική του δήλωση, ότι βαδίζουν με ταχύ ρυθμό, ώστε να πετύχουν την στοxoπροσήλωση, όπως θα έλεγαν και οι παλαιοί Αριστεροί!
Βρε τον αφελή Ευκλείδη, νομίζει, ότι και εμείς οι λοιποί θνητοί έχουμε τον ίδιο βαθμό αφελείας, γιατί, μας κούφανε ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του, ότι «είχε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερη αντίδραση από το Ευρωποϊερατείο από ό,τι υπολόγιζε»! Μα αυτό είναι φυσικό, εμείς ζητούσαμε την συνδρομή τους και την κατανόησή τους και αποφεύγαμε σοβαρή συζήτηση με την δημιουργική ασάφεια, του Γιάνη η οποία, τελικώς, γύρισε μπούμερανγκ και μας χτύπησε κατακούτελα! Ο θυμόσοφος λαός λέγει: «Χέρι που δεν μπορείς να το δαγκάσεις, φίλησέ το!». Ο δικός μας ο νταουλέρης, αντί να αναγκάσει τους εταίρους μας να χορέψουν στο ταψί, τον έσυραν στον ρυθμό των τοκογλύφων, σε σημείο που τον ζάλισαν και υπόγραψε ό,τι του πρότειναν!

Τα κλιματιστικά...

• Πολύς θόρυβος γίνεται για την τοποθέτηση των κλιματιστικών στα λυόμενα των μεταναστών και προσφύγων. Καλώς και να τοποθετηθούν, όταν συμπολίτες μας και συμπατριώτες μας αναζητούν κάτι φαγώσιμο στους κάδους απορριμμάτων και κοιμούνται σε υπόστεγα ή και στις εισόδους καταστημάτων που έχουν κλείσει λόγω κρίσεως…
Να τοποθετηθούν τα κλιματιστικά, αλλά να σταθεροποιηθούν σε κάποια θερμοκρασία, έστω στους 25-26οC και να μην έχουν ανά χείρας οι «ένοικοι» τα χειριστήρια και παίζουν με αυτά. Αφού και στη Βουλή των Ελλήνων που έπαιζαν με τα χειριστήρια προ δύο περίπου ετών ανεφλέγησαν οι κουρτίνες δωματίου βουλευτού. Ας το έχουν αυτό υπόψη οι ανευθυνοϋπεύθυνοι και αρμοδιοαναρμόδιοι. Ο προ Ραχόι πρωθυπουργός της Ισπανίας, Θαπατέρο (Παπουτσής στα ελληνικά) είχε προτείνει για όλους τους Ισπανούς τους 25οC, αλλά δεν εισακούσθηκε, αφού είναι γνωστό, ότι η Ισπανία δεν έχει αυτάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος.
Τέλη Ιουλίου παρατηρήθηκε στη «Χώρα» μας υπερκατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, προφανώς επειδή λόγω του καύσωνος «δούλευαν» τα κλιματιστικά στο φουλ! Ελέγχθηκαν άραγε τα κλιματιστικά, στις δημόσιες υπηρεσίες έχουν ρυθμισθεί σε κάποια ανεκτή θερμοκρασία, αυτή των  25 βαθμών ή όπου τα έχει ρυθμίσει ο κάθε υπάλληλος;
Ας το προσέξουν αυτό οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών ή με κοινή απόφαση των αρμοδιοαναρμόδιων υπουργείων να αποφασισθεί μια λογική θερμοκρασία και όχι ασυδοσία.