ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Το παραλήρημα Ερντογάν...

Συνεχίζεται το παραλήρημα του Ερντογάν για τουρκικά-οθωμανικά εδάφη ως την Θεσσαλονίκη, γιατί όχι και ως τα Γιάννινα, αφού οι Γιαννιώτες κάλεσαν τους Τούρκους εν έτει σωτηρίω 1430 μ.Χ. να επεκτείνουν την κατάκτησή τους ως αυτά, ώστε να αποκατασταθεί η Οθωμανοκρατία!
Αυτό το παραλήρημα μας έφερε στο νου την αποστομωτική απάντηση του Ταξίν πασά, που τόνισε με στόμφο: -Εμείς από τους Έλληνες πήραμε την Θεσσαλονίκη, στους Έλληνες θα την παραδώσουμε! Όπως και έγινε. Για ποια Θεσσαλονίκη παραληρεί, λοιπόν, ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας; Κανονικά εμείς έπρεπε να ζητήσουμε την Κων/πολη, όπως άλλωστε έγραψε και συντάκτης της «Χουριέτ», άποψη την οποία δέχεται, στηρίζει και προβάλλει και η γνωστή Βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ!

«Ισοπολιτεία» στους Νησιώτες!

Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό από τον ΠΑΣΟΚάρα υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής σ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, μόλις ανέλαβε το νέο του λειτούργημα, ότι οι Νησιώτες θα τύχουν ισοπολιτείας!
Πώς την γραδάρει την ισοπολιτεία ο σ. Παναγιώτης; Σ’ όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που έχουν νησιά, απολαμβάνουν μια κάποια προνομιακή πολιτική λόγω της ιδιαιτερότητος που αντιμετωπίζουν στην συγκοινωνία με τις άλλες επαρχίες και με τις υψηλότερες τιμές των καταναλωτικών αγαθών λόγω του κόστους μεταφοράς αυτών, όπως επίσης και με τις αντιξοότητες λόγω των καιρικών συνθηκών. Παράγοντες που στην Α’-Β’ φορά ΑριστεροΔεξιάς Κυβέρνησης δεν ελήφθησαν υπόψιν και ο ΦουΠουΑ πέτυχε ρεκόρ στην αναρρίχηση!

Ανικανοποίητος...

Ως νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Τ.Χ.Σ. επελέγη ο Βασίλειος Κατσικιώτης, για τον οποίο καθορίσθηκε και η ετήσια αμοιβή του στο ποσό των 220.000 ευρώ! Για τον δεύτερο τη τάξει Eric Tourret αυτό των 180.000 ευρώ και για τον τρίτο 150.000 ευρώ...
Όμως, για την ώρα ο κ. Κατσικιώτης στύλωσε τα πόδια και δεν αποδέχεται την ανάληψη αυτής της θέσεως, γιατί θεωρεί τις 220.000 ευρώ ανάξια αμοιβή για το πρόσωπό του! Ήλπιζεν, ο τάλας σε κάτι παραπάνω, για να θυμηθούμε και την σ. Εύη Καρακώστα, διότι αυτό το ποσόν για την αφεντιά του θεωρείται ευτελές, όταν ο σ. Κατρούγκαλος υπέδειξε και υποκατώτατο μισθο για τους νεοεισερχομένους στην αγορά εργασίας!

Καλύτερα να τα «φάει» η φωτιά...

Παρά να τα φάνε τα γίδια! Με την στρεβλή τακτική που εφαρμόζουν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι και οι αναρμοδιοαρμόδιοι στην διατήρηση του δασικού πλούτου με τις συνεχείς και αυστηρές απαγορεύσεις της βόσκησης των αιγοπροβάτων πλησίον και εντός των δασών, έχουμε κάθε χρόνο συνεχείς καταστροφικές πυρκαϊές, είτε από αυτανάφλεξη είτε από εμπρησμούς. Η βόσκηση των ποιμνίων των αιγοπροβάτων και εντός των δασών θα περιόριζε την άναρχη βλάστηση καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και η οποία όσο πλησιάζει το θέρος αποξηραίνεται μεταβαλλόμενη σε λίαν εύφλεκτο υλικό, που όχι μόνον αυτοαναφλέγεται, αλλά συντελεί και στην μετάδοση των πυρκαϊών εντός των δασών! Η ελεύθερη βοσκή θα περιόριζε την καταστροφική μανία των πυρκαϊών, η οποία εκτός από την αποψήλωση συντελεί και στην καταστροφή των εδαφών, σε ανεξέλεγκτες πλημμύρες, οι οποίες προκαλούν τεράστιες ζημίες και στις καλλιέργειες και σε κατοικημένες περιοχές. Και όμως αρνούμαστε να επιτραπεί η βόσκηση εντός των δασών, πολλά από τα οποία έχουν γίνει αδιάβατα από την πυκνή βλάστηση!