ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ισοδύναμα υπάρχουν!

Περικοπές απ’ εδώ, περικοπές απ’ εκεί, από παντού περικοπές! Άλλες οριζόντιες, άλλες κάθετες, άλλες και οριζόντιες και κάθετες μαζί, την στιγμή που υπάρχουν ισοδύναμα, αλλά ποιος βασανίζει το μυαλουδάκι του να τα βρει!
Ισοδύναμο είναι ο ΦουΠουΑ που δεν πλήρωσε η εταιρία που εκμεταλλευόταν το αεροδρόμο «Ελ. Βενιζέλος», περίπου 500.000.000 ευρώ, τότε που το πούλησε στην Καναδική και δεν το κατέβαλε!
Ισούναμο μπορεί να προκύψει από την εκποίηση των οχημάτων που κατασχεμένα λιμνάζουν στις μάντρες του Ο.Δ.Δ.Υ. και σαπίζουν από την υγρασία ή καταστρέφονται τα πλαστικά τους από τον ήλιο (φωτό)!
Ισοδύναμα προκύπτουν εδώ και τώρα με την μη αποδοχή των κληρονομιών και αυτά τα ακίνητα ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες και σε λίγο θα αραχνιάζουν και θα καταστούν ενδιαιτήματα για κουκουβάγιες και άλλα νυκτόβια. Ιδού πεδίον λαμπρόν για τους ΣΥΡΙΖΑίους βουλευτές και όχι επισκέψεις σε γιορτές και πανηγύρια. Ο κόσμος πεινάει από τις φοροκαταιγίδες που έχουν ενσκήψει!

Ενός κακού μύρια έπονται!..

Είχαμε αφουγκρασθεί τον θεατρίνο (άλλο ηθοποιός), Βασίλειο Διαμαντόπουλο, να μας καραφλιάζει ότι «σημαία είναι ένα κομμάτι πανί που το έραψε μια ράφτρια»!
Το ακολούθησε ο βουλευτής της ΝουΔου Μιλτιάδης (ντρόπιασε και το όνομα του ήρωος Μιλτιάδη) Βαρβιτσιώτης, που κι αυτός στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε λέγοντας ότι «τη σημαία μπορεί ο καθένας να την κάνει ό,τι θέλει»! Αυτή του η θεώρηση τον προήγαγε σε Υπουργό και μάλιστα Ναυτιλίας, όπου η σημαία αναδεικνύει την Ελλάδα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα!
Και έρχεται η περίπτωση του δημοσιογράφου της «Αυγής» σ. Πετρόπουλου, που κι αυτός στα ίδια χνάρια βαδίζοντας μας κούφανε, λέγοντας «ότι η σημαία είναι ένα πανί και αναλόγως ποιος την κρατά έχει αξία! Τι αξία έχει αν την σχίσει ένα παιδί! Ένα πανί είναι! Και όμως δεν κινήθηκε ένας εισαγγελέας, για προσβολή εθνικού συμβόλου. Θα μου πείτε. Ανδρέας είναι και συγχωρείται!

Παππάς εδώ; Παππάς εκεί...

Ο σ. Νίκος Παππάς φαίνεται, ότι δεν έχει γνώση του αποφθέγματος ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο»!.. Ή ηθελημένως το ξεχνά! Αυτό διαπιστώνει ο κάθε καλόπιστος πολίτης αυτής της έρμης χώρας, βλέποντας να έρχονται στο φως της δημοσιότητος πράγματα και θαύματα, όπως η σύσταση του γνωστού «portal.gr» με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο κ. Δαβαράκη, που σκοπό είχε την προβολή του ΣΥΡΙΖΑ, του σ. Παππά, αυτού του ιδίου του σ. Αλεξάκη και αμειβόταν τόσο αυτός με το ποσό των 1.000 ευρώ μηνιαίως όσο και ο βοηθός του με 500 ευρώ! Αυτό το «τροπάριο» άρχισε από το Σεπτέμβριο του 2013 και συνεχίστηκε ως το δημοψήφισμα του ‘15, οπότε και διεκόπη για λόγους που δεν διευκρίνισε ο σ. Δαβαράκης. Αυτός, λοιπόν, ο αδαμάντινος χαρακτήρας σ. Παππάς, που ήθελε άψογη λειτουργία των βοθροκάναλων, είχε επινοήσει με τη συνεργασία και του άλλου σ. Χρ. Βερναρδάκη αυτό το όχι και πολύ απέχον βοθροκάναλο!

Διαχρονικό το έγκλημα…

Μας καράφλιασε ο τέως υπουργός Παιδείας κλπ. σ. Φίλης, ότι το Πιλοτικό Σχέδιο για την αναμόρφωση του Μαθήματος των Θρησκευτικών ετέθη σε διαβούλευση και τώρα ως πιλοτικό εφαρμόζεται! Αλλά πότε και σε ποιους έγινε η διαβούλευση; Αυτό το ΠΣ για τα θρησκευτικά έχει τις ρίζες του στον ΓΑΠ εν έτει 2011 επί υπουργίας ποιας άλλης αν δεν είχε την πρωτοβουλία η υπουργός των φωτοαντιγράφων σ. Αννούλα Διαμαντοπούλου, που παρέδωσε τη σκυτάλη στον Μπαμπινιώτη και αυτός στον ΝουΔουίτη Αρβανιτόπουλο το 2013 για να παραδώσει αυτή στον επικριτή της αριστείας σ. Μπαλτά!.. Άρα το μάθημα των Θρησκευτικών από κατηχητικό, γιατί να το κρύψωμεν έπρεπε να γίνει θρησκειολογικό, ώστε να αισθάνονται άνετα και τα αλλόθρησκα, ετερόθρησκα και αλλόδοξα, ασχέτως, αν το Σύνταγμα επιτάσσει την τόνωση της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως (αρ. 16). Δεν γνώριζαν όλοι οι παραπάνω ότι ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον; Και ρίχναμε το βάρος στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες!..