ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Δίκαια ανάπτυξη»!..

Μας έχουν κουφάνει με τις πομπώδεις διακηρύξεις για «δίκαιη ανάπτυξη», αλλά δεν μας εξηγούν πώς θα την εφαρμόσουν και πώς θα την επιτύχουν. Δρομολογούνται π.χ. μόνο δύο επενδυτικά προγράμματα: α) Αυτό του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» στη Χαλκιδική που το βάρος όλο της επενδύσεως θα το υποστούν οι κάτοικοι του Δήμου Σταγείρων με όλες τις δυσμενείς επιτπώσεις, άρα πρέπει να επωφεληθούν από αυτή την επένδυση και β) Η εκμετάλλευση του ζεολίθου στα Πετρωτά του Έβρου, από τον οποίο η Κοινότητα Πετρωτών, μετά από επίπονες και μακροχρόνιες συζητήσεις με την ανάδοχο εταιρία αναμένουν οικονομικά οφέλη.
Δηλαδή, κατά τους Συριζαίους τα οφέλη από τις δύο αυτές επενδύσεις θα διαχυθούν σ’ όλη την επικράτεια; Αλλά δεν διαχέονται τα προβλήματα σ’ όλη την Ελλάδα από τους καταυλισμούς των λαθρομεταναστών και των προσφύγων!..

Ευκλείδης ο Παραβάτης!..

Η Ιστορία μας κληροδότησε ένα Παραβάτη, τον γνωστό αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιουλιανό, που επανέφερε την ειδωλολατρική θρησκεία του 12θέου, καταργώντας τον Χριστιανισμό και του αποδόθηκε το συγκεκριμένο παρατσούκλι!..
Στις ημέρες μας για να μην υστερούμε πληθαίνουν οι παραβάτες με πρωτοπόρο τον ΥΠΟΙΚ σ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, που μας καράφλιασε λέγοντας εις επήκοον πάντων και πασών, ότι: -Εγώ πολλές φορές ενεργώ ενάντια στα πιστεύω μου, αφού είμαι κομμουνιστής αλλά ενεργώ ως φιλελεύθερος!..
Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί, ή κατά το αρχαιοπρεπές ανάλογο και με το όνομά του, οι καιροί ου μενετοί ή όπως μας άφησαν παρακαταθήκη οι Ρωμαίοι O TEMPORA O MORES!.. Και δεν είναι ο μόνος και ο ψαλιδοχέρης ο σ. Κατρούγκαλος έθεσε στο αρχείο του τις κομμουνιστικές του ιδέες και συμπορεύεται με τον νεοφιλελευθερισμό!..

Αμετροέπεια ή μπαρουφολογία!

Ασχετοσύνη, άγνοια, αδιαφορία για το αποτέλεσμα… βγαίνουν οι Συριζαίοι στα «βοθροκάναλα» και αιθεροβατούν περί ανέμων και υδάτων. Η συζήτηση στον «Ε» όπου καλεσμένοι ήταν ο Δ. Μαρκόπουλος και ο Ανδρέας Πετρόπουλος από την ΑΥΓΗ. Και η ομιλία περιεστράφη για την ανάρτηση πανό στον αγώνα Ελλάδος – Βοσνίας Εργζεγοβίνης στο «Γ. Καραϊσκάκης», πράγμα ανεπίτρεπτο…
Επεμβαίνοντας στη συζήτηση ο σ. Πετρόπουλος αναφέρεται στη «γενοκτονία» όπως την αποκάλεσε των 8.000 Βοσνίων εν έτει 1999 από τους Σέρβους. Διαφεύγει του καλού συντρόφου ότι τα γεγονότα αυτά έλαβαν χώρα μετά την επέμβαση του ΝΑΤΟ από την σοσιαλιστική Ιταλία προκειμένου να εξολοθρευτεί η Σερβία και ότι επί Τίτο και Μιλόσεβιτς ουδεμία εχθροπραξία είχε προκληθεί από την πλευρά των Σέρβων αν και οι Βόσνιοι (Κροάτες) στη διάρκεια του Β’ Παγκ. Πολέμου παρακινούμενοι από τον Κροάτη Άντε Πάβελ οργανωτή των Ουστάσι είχαν εξολοθρεύσει όχι 8.000 Σέρβους Χριστιανούς Ορθοδόξους, όντας Καθολικοί αλλά περί το 1.000.000! Και όμως τις 8.000 θυμήθηκε ο καλός σοσιαλιστής σ. Πετρόπουλος και όχι το 1.000.000. Μνήμη χρυσόψαρου 24 καρατίων!..

Πού έκανε δηλώσεις…

Ο σ. Σπίρτζης, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προέβη σε δηλώσεις και αυτές τις έκανε στην εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ, της οποίας η κυκλοφορία μετριέται σε μερικές εκατοντάδες φύλλα!..
Μα πού ζει αυτός ο άνθρωπος; Και, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, όποιος διαβάζει ή κρατεί στα χέρια του την ΒΡΑΔΥΝΗ θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιφρονών και είναι αποδιοπομπαίος! Χάθηκε μια άλλη εφημερίδα όπως ας πούμε, αυτή που εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΥΓΗ, ώστε οι αναγνώστες να θεωρούνται και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και να αυξηθεί η κυκλοφορία της που κι αυτή βρίσκεται μεταξύ θανής και επιβιώσεως;