ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ε, όχι και Σοβιετία!

Δεν το φανταζόμασταν αυτό να μας συμβεί επί των ημερών του αυταπατωμένου και οιηματία πρωθυπουργού μας να καθιερώσει Σοβιετία στο Τσιπριστάν, καθώς το έπος αυτό εξήλθε του έρκους των οδόντων του αμετροεπούς και θρασύτατου σ. Π. Πολάκη: - «Δεν θα σας κάνουμε Κολομβία αλλά σοβιετία»! Βεβαίως, δεν μας είχε συνηθίσει να πραγματοποιεί τις δεσμεύσεις του και κάπου-κάπου μας αιφνιδίαζε με αδέσμευτες πρωτοβουλίες αλλά και να ξαμολύσει τον αμετροεπή Πολάκη να μας απειλήσει με σοβιετία, αυτό είναι άνω ποταμών, διότι δεν έζησε τα καλούδια της σοβιετίας του πατερούλη Στάλιν, του Νικολάι Τσαουσέσκου, του Ανατολικογερμανού Χονεκέρ, του σ. Πολ Ποτ των Καμποτζιανών, του Γιάνος Καντάρ και άλλων αδίστακτων, τύπου Μαδούρου, ηγετών σοβιετικών δημοκρατιών, που άφησαν εποχή αλήστου μνήμης!..

Αχάριστοι κι αγνώμονες!

Διαβάζοντας το βιβλίο του Σ. Καργάκου «Η Αυτοκρατορία της Κωνσταντινουπόλεως» έπεσα επάνω στην περίπτωση που ο στρατηγός Στιλίχων εν έτει 408 μ.Χ. έσωσε την Φλωρεντία από τις ορδές του Αλαρίχου, ο οποίος θα την μετέτρεπε σε σωρό ερειπίων. Και όμως οι σημερινοί Φλωρεντινοί, απόγονοι των διασωθέντων από τον Στιλίχωνα, δεν δίστασαν να σουφρώσουν 20.000 ευρώ για την μελέτη που ζήτησε ο σ. Νίκος Παππάς, ώστε να αποφανθούν ότι το φάσμα μπορεί να καλύψει μόνον τέσσερις τηλεοπτικές εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας!..
Αυτή τους η απόφανσις απορρίφθηκε από το Σ.τ.Ε. και το Ε.Ρ.Σ. που αποφαίνεται ότι μπορούν να εκπέμπουν επτά σταθμοί για την ώρα πανελλαδικής εμβέλειας και έχει ο Θεός για μετέπειτα και όμως για το σφάλμα τους δεν σκέφθηκαν να επιστρέψουν τις 20.000 ευρώ, αφού αυτή τους η απόφανσις σίγουρα ήταν επιτακτική θέληση του σ. Παππά!..

Υπόδειγμα εκδήλωσης...

Στη γνωστή μας Δράμα, την πολύπαθη, διοργανώθηκαν από τους οινοπαραγωγούς τα γνωστά «Δραμοίνεια», μία πρωτότυπη και πρωτόγνωρη εκδήλωση για την προβολή του δραμινού Οίνου. Σ’ αυτήν την εκδήλωση που προσήλκυσε πλήθος κοσμού όχι μόνον από την πέριξ περιοχή αλλά και από πολλές πόλεις της Ελλάδος και των γειτονικών χωρών, οι παραγωγοί οίνου όπως και οι Συνεταιρισμοί διέθεσαν περισσότερο από δύο τόνους κρασιού για τους επισκέπτες, το οποίο έρρευσε προς τέρψιν τους!
Και τα Γιάννινα έχουν οινοπαραγωγούς και μάλιστα με κρασί αρίστης ποιότητος, που θα άφηνε εποχή μία τέτοια εκδήλωση, αλλά λείπει το πνεύμα της οργανώσεως παρομοίων εκδηλώσεων. Θυμάμαι, όταν υπηρετούσα στις Σάππες της Ροδόπης, είχα προσφέρει δύο μπουκάλια κρασί από τον Κ. Αυδή στον Δήμαρχο, ο οποίος αν και Ακανράν το χαρακτήρισε ιλιάτς (τουρκικά) δηλαδή φάρμακο. Τόσο του άρεσε!

Παρθενογέννηση...

Αν δεν το πληροφορηθήκατε, διαβάστε το για να το μάθετε!..
Η σ. Ελένη Αυλωνίτου με δηλώσεις της λίαν σοβαρές και καθόλου αστείες, πληροφόρησε το αδημονούντα κοινόν, ότι: Έκανα την κόρη μου χωρίς να παντρευτώ!..
Πού σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι η σ. Αυλωνίτου απέκτησε κόρη από παρθενογέννηση! Διότι πως αλλιώς να εξηγήσουμε αυτό το γεγονός και να το δηλώνει μετά παρρησίας; Αυτό που ισχυρίζονται μερικοί, ότι δεν νοείται παρθενογέννηση είναι λόγια του αέρα, αφού μας το δηλώνει η σ. Ελένη, πρέπει να πιστεύσουμε χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις!