ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αποτελέσματα οικτρά

Είχε την τιμητική του ο οιηματίας πρωθυπουργός να υποστεί τα επίχειρα της αδιαφορίας του σ’ όλους τους τομείς και δη στην υγεία. Έχουμε και λέμε:
α) Το νοσοκομείο Άρτας υπολειτουργεί, αφού έβαλε λουκέτο στα μη επείγοντα χειρουργικά περιστατικά!
β) Το νοσοκομείο Ιω­αννίνων «Χατζηκώστα» βαδίζει στον ίδιο δρόμο μ’ αυτόν της Άρτας ελλείψει πιστώσεων για προμήθεια χειρουργικών αναλωσίμων! Και το χειρότερο:
γ) Το ιατρείο Βουλγαρελίου διαθέτει μεν ασθενοφόρο, δεν διαθέτει οδηγό! Αποτέλεσμα, άτομο που συμμετείχε σε πρόσφατο αγώνα δρόμου και αισθάνθηκε αδιαθεσία, δεν κατέστη δυνατό να μεταφερθεί από το Αθαμάνιο στο Νοσοκομείο Άρτας, όπου ίσως θα του προσφερόταν οι πρώτες βοήθειες και άφησε την τελευταία του πνοή στο Αθαμάνιο από ανακοπή καρδιάς! Αυτά έχουν τα πολλά λόγια τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σ. Παύλου Πολάκη!..
Κρυστάλλινη σκέψη...

Δεν μας καράφλιασε η σ. Ελένη Αυλωνίτου με την κρυστάλλινη σκέψη της, ότι όποιος δεν ήταν με το Σοβιετικό Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα (= σταλινισμό), έπρεπε να υποστεί τα επίχειρα της αφροσύνης του και να εκτοπισθεί στα γκούλαγκ της Σιβηρίας, όπου εκτοπίσθηκε και ο ταραξίας Νίκος Ζαχαριάδης!
Άρα, και η δική μας χούντα, που στο δημοψήφισμα της 29ης Ιουλίου 1973, που έλαβε, αν καλώς θυμάμαι 99,999% είχε δίκιο να εκτοπίζει, να φυλακίζει, να βασανίζει τους αντιφρονούντες, αφού δεν ήσαν του κόμματος, δεν χειροκροτούσαν, δεν ζητωκραύγαζαν κ.λπ.. Θυμάμαι στο δημοψήφισμα εκείνο ένας Κρητικός δεν έριξε το ΝΑΙ και έγινε σούσουρο. Μάλιστα, μία εφημερίδα, μάλλον τα ΝΕΑ τον χαρακτήρισαν καθήκι και ο τότε σκιτσογράφος των «Νέων» ΚΥΡ τον παρουσίασε όπως το δοχείο νυκτός...
Η κατήφεια του Σκουρλέτη...

Στην «οικογενειακή» φωτογραφία που δημοσίευσαν τα «Νέα» πρόσφατα, όλου του «ολιγομελούς» και «ευελίκτου» Υπουργικού Συμβουλίου, διακρίναμε τον σ. Πάνο Σκουρλέτη να είναι πολύ κατηφής. Βεβαίως, δεν ήταν ο μοναδικός, διακρίναμε και τον σ. Βίτσα, αλλά η κατήφεια του σ. Σκουρλέτη μας προκάλεσε εντύπωση ανεξήγητη. Ο πρώτος τη τάξει Υπουργός, μόλις μάλιστα είχε ανακοινώσει και το Πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, όπου είδαμε να καθιερώνεται και επίδομα μουσικής για τους μουσικούς, τι τρέλα κι αυτή, αντί να είναι εύχαρης να είναι μουτρωμένος. Άβυσσος η ψυχή του Σκουρλέτη!..

Προς τι η διαμαρτυρία;

 Διαμαρτύρεται ο σ. Στέφος, γιατί δεν του αναγνωρίζεται η αγωνιστική του προσπάθεια για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου! Από αυτή την στήλη είχαμε τονίσει, ότι τη σκυτάλη για την προβολή των προβλημάτων του Αεροδρομίου είχε πάρει ο βουλευτής του «Ποταμιού» Γεώργιος Αμυράς, όπως και για άλλα προβλήματα τόσο των Ιωαννίνων όσο και αλλαχού. Ουδείς τότε από την τετρακτύ (κατά τον Πυθαγόρα) των συμπολιτών μας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχε «σηκώσει το γάντι» και να προβάλλει τα επιχειρήματά του για την ανάδειξη των προβλημάτων του Αεροδρομίου! Προς τι λοιπόν η εκ των υστέρων διαμαρτυρία;