ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Δύο απώλειες!..

Όταν στρατεύεται κάποιος η υπηρεσία τον εφοδιάζει με ορισμένα αντικείμενα, όπως δύο καραβάνες, δύο κουτάλια και πηρούνια, το τυφέκιο, το αντίσκηνο, την λόγχη, κλπ. Όλα αυτά τα χρεώνεται και υπογράφει ένα έντυπο, ότι τα παρέλαβε, το ονομαστό εκατόν οκτώ (108). Προφανώς και ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος χρεώθηκε με την ανάδειξή του σε υπουργό την έκταση της Ελλάδος 131.957 τ.χ. και την δύναμη των ενόπλων Δυνάμεων, όση αυτή είναι. Και στα δύο ο ΥΠΕΘΑ έχει υποστεί απώλειες, όπως στην περίπτωση των Ιμίων. Τις δύο αυτές βραχονησίδες ώσπου να αναδειχθεί σε ΥΠΕΘΑ τις θεωρούσαμε γκρίζες, μετά το φιάσκο του Ιανουαρίου 1996, όμως πλέον οι Τούρκοι τις θεωρούν τουρκικό έδαφος και απειλούν όποιον τολμήσει να τις επισκεφθεί ότι θα του κόψουν τα πόδια. Και την σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο, άρα το «108» του είναι χρεωμένο με δύο απώλειες, τις οποίες πρέπει να αντικαταστήσει ή να τις πληρώσει, όπως γίνεται και με τους στρατιωτικούς είτε αξιωματικοί είναι είτε απλοί οπλίτες! Και ο νοών νωείτω!..

Περίκλειστη χώρα...

Όταν διαφέντευε το ΠΑΣΟΚιστάν είχαμε αφουγκραστεί τον Σαμουράι Πάγκαλο να λέει ότι «Τα Σκόπια είναι μια περίκλειστη χώρα, χωρίς διέξοδο προς την θάλασσα»! Ήγουν, τουτέστιν, να δώσουμε στα Σκόπια εκτός από το όνομα Μακεδονία, όπως πολλοί ΠΑΣΟΚοι πρότειναν, αλλά και μια διέξοδο, ώστε να αγναντεύει και λίγο θάλασσα ο σ. Κίρο Γκλιγκόρωφ. Επειδή, όλα τα προβλήματα λύνονται, προτού απομακρυνθούμε από το «ταμείο», διότι μετά την απομάκρυνση ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, καλόν είναι ο σ. Αλεξάκης να δείξει ότι δεν είναι αλεξίμυαλος, πώς λέμε αλεξίσφαιρον, όπως άλλωστε το ομολόγησε και ο ίδιος ότι αυταπατήθηκε, μια λέξη που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, ώστε εκ των υστέρων να μην επικαλούνται την Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 μ.Χ. και ζητούν διέξοδο στη θάλασσα και Ελεύθερη Ζώνη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εμείς δεν ζητούμε νέα οριοθέτηση ούτε στην Δοϊράνη μήτε στην Μεγάλη Πρέσπα!..

Όταν οι Ηπειρώτες καθεύδουν!..

Τόσος θόρυβος γίνεται, αν ο σ. Αλεξάκης, ο αλεξίμυαλος, μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ, βουλεύονται και βολεύονται να αποδεχθούν εξ ημισείας τον Μέγα Αλέξανδρο. κανείς δεν τους θύμισε, ότι είμαστε κι εμείς εδώ, οι Ηπειρώτες και οι Γιαννιώτες, που πρέπει και να ρωτηθούμε και να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε, εκτός και αν η σιωπή μας είναι πρόσημο συγκατανεύσεως! Και τούτο, διότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι μεν εκ πατρός (Φιλίππου) Μακεδόνας, αλλά εκ μητρός (Ολυμπιάδος) είναι Ηπειρώτης! Αυτό το ξεχνάμε και θα συγκατανεύσουμε στην εκχώρηση του ημίσεως του Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Δαρδάνους ή στους Σλαύους; κανείς δεν το σκέφτηκε αυτό; Μήτε ο δήμαρχός μας, ο κολλητός του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, ούτε και ο περιφερειάρχης; Θα συμφωνήσουμε με την άποψη του Ζάεφ, ότι και άλλοι λαοί δικαιούνται της τιμής να αποκαλούνται απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Αφερίμ, σ’ όλους που καθεύδουν τον ύπνο του Νυδήμου!

Εγκαταλελειμμένοι κορμοί...

Όσοι εκκλησιάζονται στον Ναό της Περιβλέπτου αντικρύζουν με οίκτο, εγκαταλελειμμένους κορμούς πεύκων στο δασύλλιο της Περιβλέπτου, ίσως και στο άλλο δασύλλιο, να κοίτωνται χαμαί και να σαπίζουν την περίοδο των βροχοπτώσεων ή να καθίστανται βραδυφλεγείς βόμβες την περίοδο του θέρους. Κάτι πρέπει να γίνει. Υπάρχουν οικογένειες που θερμαίνονται με καυσόξυλα και αδυνατούν να τα προμηθευτούν λόγω πενίας, «πενία αείποτε σύντροφος τοις έλλησι» (Πίνδαρος). Ας ανακοινώσει το Δασαρχείο, ότι οι πεσμένοι κορμοί διατίθενται σε οικογένειες που στερούνται δυνατότητος να προμηθευτούν καυσόξυλα, αρκεί να τους απομακρύνουν από τα δασύλλια. Έτσι, χωρίς καμία δαπάνη για την υπηρεσία και τα δασύλλια θα καθαρισθούν και θα αποφευχθούν τα χειρότερα και θαλπωρή θα προκύψει για πτωχές οικογένειες!..