ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αγρανάπαυση Ευρωβουλευτών!..

Η άγρια δολοφονία του ομογενούς μας Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, ήταν ευκαιρία να κατακριθεί και να καταδικασθεί το απάνθρωπο και βάρβαρο καθεστώς του Έντυ Ράμα στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου λιμπίζεται η Αλβανία να ενταχθεί. Όμως από τους 23 Ευρωβουλευτές, μόνον ο ανεξάρτητος Ν. Μαριάς και η Ελληνοκυπρία Ελένη Θεοχάρους στηλίτευσαν την αποτρόπαια και κατάπτυστη πράξη των Αλβανών, οι οποίοι εκτός από την άγρια δολοφονία του Κ. Κατσίφα επί 10 ήμερο αρνούντο να παραδώσουν την σορό του στους οικείους του, κάτι που ναι μεν τους εκθέτει στο δρόμο τουλάχιστον προς την ενταξιακή τους πορεία προς την Ε.Ε., αλλά γι' αυτούς πέρα βρέχει. Αλήθεια, τους Ευρωβουλευτές τι τους θέλουμε, όταν τόσο σοβαρά θέματα δεν τα προβάλλουν και δεν καυτηριάζουν την βάρβαρη τακτική των γειτόνων μας; Μόνον ο Νότης Μαριάς είχε εθνική ευθιξία και το θάρρος να καταγγείλει αυτήν την επαίσχυντη συμπεριφορά των Αλβανών, που δήθεν μου και τάχατες θέλουν και επιδιώκουν ευρωπαϊκή ένταξη; Αστείο πράγμα, εκτός και αν όλοι οι ευρωβουλευτές έχουν την νοοτροπία και τάση του κ. Παπαδημούλη και του Νίκου Φίλη. Οπότε ο δρόμος των είναι ανθόσπαρτος και ρόδινος!..

Βόρειος Μακεδονία, Ναι...

Βόρειος 'Ηπειρος, Όχι! Αυτή ήταν η αποστροφή του άλλοτε και υπουργού Παιδείας, κακή μοίρα, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, σ. Νίκου Φίλη. Και πως γίνεται να υπάρχει Βόρειος Μακεδονία, ή CEBEPHA MAKEDONIA και να μην υπάρχει ΒΟΡΕΙΟΣ ΉΠΕΙΡΟΣ; Όταν μάλιστα η Βόρειος Ήπειρος είναι κατωχυρωμένη και με τα Πρωτόκολλα της Βενετίας όπως και με αυτό της Κέρκυρας το σωτήριο έτος 1914; Αλλά μερικές φορές ένιοι (μερικοί), όπως οι σ. Φίλης, Παπαδημούλης, Καβαδία κ.λ.π. εμφανίζονται Αλβανικώτεροι των Αλβανών! Αν είχαμε δει μερικούς Αλβανούς που να στηρίζουν τα ελληνικά συμφέροντα περισσότερο από τα αλβανικά, θα λέγαμε: -Δεν βαριέσαι, υπάρχουν κι Αλβανοί που στηρίζουν τα ελληνικά συμφέροντα. Αμοιβαία είναι αυτά τα αισθήματα. Όμως, πρέπει να προσέχουμε, όταν μας χαιρετούν Αλβανοί να μετρούμε και τα δάκτυλά μας. Ποιος ξεχνά την περίπτωση, κατά την οποία όταν ο Τζώρτζ Μπους ο Νεώτερος επισκέφθηκε την Αλβανία, του έκλεψαν το ρολόι από το χέρι. Τόσο επιδέξιοι έχουν καταστεί κατά την θολοκουλτούρα επί Ενβέρ Χότζα!

Και ανιστόρητος...

Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό, να συσχετίσει ο Λαοπρόβλητος σ. Αλεξάκης τους Χίτλερ και Μουσουλίνι ως πρωτεργάτες και μετέχοντες στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό είναι υπεράνω ποταμών! Καλά, μπρερδεψε τη Λέσβο με την Μυτιλήνη, ανθρώπινα τα λάθη! Να μην γνωρίζει, ότι ο σ. Στάλιν είχε πάρε δώσε με τον Αδόλφο Χίτλερ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον και Πατριωτικό για τους Σοβιετικούς, την συνεργασία του με τον Φον Ρίμπεντροπ, στο γνωστό Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ, οργάνου του Χίτλερ; Μετά το ρίχνουμε στο φαιδρό, όταν σε εθνικές γιορτές, π.χ. την 28η Οκτωβρίου ερωτούν οι ατσίδες δημοσιογράφοι; -Τι γιορτάζουμε σήμερα; Και απαντούν οι μαθητές: -Την Ελληνική επανάσταση του 1821! Όταν ολόκληρος πρωθυπουργός έχει τέλεια άγνοια ιστορικών γεγονότων παγκοσμίου εμβελείας, όπως τους παράγοντες του Α΄Π.Π. και τους συγχέει με αυτούς του Β.Π.Π., τότε την άγνοια των μαθητών να την χρεώσωμε στους εκπαιδευτικούς που, είτε στην προχειρότητα, είτε από άγνοια δεν μεταδίδουν σωστά τις ιστορικές γνώσεις στους μαθητές τους!

Να μην ανησυχούν...

Τόσο οι Μπιζανομάχοι όσο και οι απόγονοί τους να μην ανησυχούν! Άλλωστε, δεν υπάρχουν Μπιζανομάχοι και απόγονοι, διότι κανείς δεν σκέφτηκε να τους οργανώσει και να τους διαιωνίσει, σ' αντίθεση με τους Μακεδονομάχους, που είναι οργανωμένοι και δίνουν το «παρών» στις εθνικές γιορτές! Έτσι, το 1ο Λύκειο Θέρμης ζήτησε να επισκεφθούν οι Μακεδονομάχοι και να εξιστορήσουν τα διαδραματισθέντα για την απελευθέρωση της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! Όμως, έπρεπε να πάρουν άδεια από τον σ. Γαβρόγλου, σ' αντιθέση με ότι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, που με απόφαση του Σχολείου επισκέπτονταν αυτό και εξιστορούσαν τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Τώρα ώρθωσεν ανάστημα ο σ. Γαβρόγλου και απηγόρευσε αυτήν την επίσκεψη, διότι αντίκειται στη Συμφωνία των Πρεσπών! Όμως, ο σ. Γαβρόγλου δεν ενοχλήθηκε από την άρνηση του Ζάεφ να αναθεωρήσει το άρθρο 36, διότι αυτή αναφέρεται στους αγώνες των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ (SIC) και επιθυμούν να μην αναθεωρηθεί! Ου αί, πως καταντήσαμε!..