ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Κοσμάς και Παΐσιος!..
Έγινε με την πρέπουσα ιεροτελεστία η θεμελίωση του νέου ιερού ναού προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου! Κατά την τελετή, φυσικό ήταν να παραστούν πολλοί ενορίτες, οι οποίοι ευχήθηκαν ταχεία περάτωση του ναού που θα συμβάλει στον τακτικότερο εκκλησιασμό των περιοίκων. Έχοντας δε το προηγούμενο της θεμελιώσεως του ναού του Αγίου Κοσμά, του γνωστού και ως Πατροκοσμά, που ναι μεν θεμελιώθηκε, αλλά έχουν χαθεί τα ίχνη της θεμελιώσεως, όπως έχουν χαθεί και τα ίχνη της θεμελιώσεως του στρατιωτικού νοσοκομείου εν έτει 1948 και ουδείς γνωρίζει γιατί δεν τελεσφόρησε αυτή, ευχόμαστε όλοι από καρδιάς να τελεσφορήσει η νέα θεμελίωση και να μην αποδειχθεί η Κιάφα τόπος ανεπίδεκτος ανεγέρσεως ιερών ναών! Και, φυσικά, νοσοκομείων!..

Αλβανοί ευαίσθητοι!..
Είναι γνωστή η περίπτωση των Ερμοκοπίδων στην εποχή του Αλκιβιάδη, στον οποίο απεδόθη το γεγονός, αλλά δεν θα περιμέναμε την σήμερον ημέρα να το απαντήσουμε και στην Αλβανία. Ο Δήμος Τιράνων κατασκεύασε μνημείο στη Λίμνη των Τιράνων για να τιμήσει τους 251 Τούρκους που έπεσαν κατά το «πραξικόπημα» στις 15 Ιουλίου 2016 εναντίον του Ερντογάν! Όμως, οι κάτοικοι των Τιράνων δεν απεδέχθησαν αυτή τη μεροληπτική, κατ’ ελάχιστον, πρωτοβουλία του δημάρχου και παρότι εφυλάσσετο το μνημείο κατάφεραν και το ακρωτηρίασαν και τα τεμάχια που απεσπάσθησαν τα παρέλαβαν και όπου φύγει – φύγει! Την πράξη τους αυτή την απέδωσαν γιατί μετά το πραξικόπημα πραγματοποιήθηκε πογκρόμ εναντίον των αντιφρονούντων, όπως στρατιωτικών, δικαστικών, καθηγητών, δημοσιογράφων, ηθοποιών, συγγραφέων και διαφόρων άλλων πολιτών με τους οποίους γέμισαν ασφυκτικώς οι τουρκικές φυλακές! Να που και στην Αλβανία υπάρχει ανθρωπιστική ευαισθησία!..

Έμειναν οι λιμουζίνες!
Ε, όχι και ούτε βενζίνη για τα περιπολικά! Αυτό πρέπει να θεωρείται υπερβολή, όταν είχαμε αφουγκρασθεί από τον λαοπρόβλητο, ότι θα στερήσει τους εθνοπατέρες και εθνομητέρες από τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα και δεν το έκανε, άρα υπήρχε κάποια δυνατότητα, τότε πώς δεν υπήρχε βενζίνη; Και πώς το δέχθηκε αυτό, να χορηγούνται 300 βουλευτικές λιμουζίνες στους 300 που μας εκπροσωπούν, μάλιστα ζητούσαν να μην πληρώνουν και διόδια όσοι ήταν από την επαρχία, για να έχουν κάποια ισότητα με τους γκάγκαρους (τους Αθηναίους – Πειραιώτες), που κι αυτοί τώρα πληρώνουν διόδια. Αν όμως είχαμε φθάσει σ’ αυτό το σημείο και είναι γεγονός, τότε πρώτη ενέργεια θα ήταν να αφαιρεθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Δεν μπορεί ένας εθνοπατρίκιος με τις 7.000 ευρώ και βάλε να μην έχει ιδιόκτητο οτομομπίλιο, όπως θα το έλεγε και η Γεωργία Βασιλειάδου. Τότε ποιος μπορεί να έχει;

Κατοχική Δύναμη…
Η Σαουδική Αραβία στα σχολικά βιβλία της που θα εφοδιάσει τους μαθητές των Σχολείων της αποκαλεί την Οθωμανική Αυτοκρατορία «Κατοχική Δύναμη», που είχε κατακτήσει την χώρα, την είχε διαιρέσει σε 15 βιλαέτια και μοναδικός σκοπός ήταν να εισπράττει τους φόρους και να τους αποδίδει στην Κωνσταντινούπολη. Επιπλέον ανακάλυπτε ταλαντούχους Άραβες τους οποίους απέστειλε στην Κωνσταντινούπολη όπου στελέχωναν είτε υπηρεσίες είτε ισνάφια (συντεχνίες) που εργάζονταν για την ανάδειξη των συντεχνιών της Κωνσταντινούπολης, πάντα με απώτερο σκοπό την αύξηση των εσόδων από το εμπόριο, τις τέχνες και τις υπηρεσίες. Μετά λοιπόν από τα Η.Α.Ε. το χαστού κι ρίπτεται από την Σαουδική Αραβία! (Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο).