ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Που χάθηκαν;

 • Βρέ πώς χάθηκαν οι Ροζάκες, οι Ντόκοι, οι Λιάκοι, οι Ντόρες, Κατρούγκαλοι, Κοτζιάδες; Με την επέλαση των λαθροπροσφύγων και λαθρομεταναστών στον Έβρο για να εισέλθουν στη χώρα μας με υπόδειξη και προτροπή τόσο του Ρ.Τ Ερντογάν και του ΥΠ.ΕΣ Σοϊλού, που παραιτήθηκε, οι εδώ συμπαθούντες τον καλοπροαίρετο Ανατολίτη έβαλαν την ουρά στα σκέλη, γιατί θα εθεωρούντο, φυσικώ τω λόγω, ως πέμπτη φάλαγγα, όπως και είναι. Διότι να υποστηρίζει κάποιος τα συμφέροντα τρίτης χώρας και να καταφέρεται για την δική του 5η φάλαγγα είναι. Έτσι οι θιασώτες της «φίλης» και «συμμάχου» Τουρκίας ανέκρουσαν πρύμναν, εκτός από την Ντόρα που έβγαλε μύτη, άλλωστε γιατί να το κρύψωμεν, αδερφή είναι και το αίμα νερό δεν γίνεται και μας διαβεβαίωσε, ότι δεν σκοπεύσει να μας στείλει πεσκέσι λαθρομετανάστες και λαθρομετανάστες πάσχοντες από τον κορωνοϊό. Αυτά είναι FAKE NEWS.

 Όσο Έλληνες είναι οι Βούλγαροι...

• Αφουγκρασθήκαμε τον καθηγητή της Βορείου Μακεδονίας Ηλία Ντίμοφσκι να τονίζει ότι: Όσο Έλληνες είναι οι Βούλγαροι, τόσο Βούλγαροι είναι οι Μακεδόνες. Το αφουγκρασθήκατε Τσιπροκοτζιάδες και Μητσοτακοδένδιες; Διότι, οι δικοί μας κίνησαν γη τε και ουρανόν να αναγνωρίσουν τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες των νοτιοσλαβικών φύλων και ομιλούν την μακεδονική γλώσσα, των νοτιοσλαβικών γλωσσών. Αυτό πάντως δεν φανερώνει επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους λαούς των Βαλκανίων, όπως τόνισε πριν λίγες μέρες ο σ. Αλεξάκης, που μας καράφλιασε λέγοντας, ότι η επίλυση του Σκοπιανού απετέλεσε ντόμινο για μια σειρά άλλων προβλημάτων που υφίσταται στα Βαλκάνια. Να που αντί για επίλυση των προβλημάτων ανακύπτουν νέα και μάλιστα ομογλώσσων, αφού η Υπ. Εξ της Βουλγαρίας Αικατερίνα Ζαχαρίεβα σε δηλώσεις της που εκφράζουν ασφαλώς και την κυβέρνηση, τόνισε: Μακεδονική γλώσσα είναι βουλγαρική διάλεκτος της Β.Δ Βουλγαρίας…

 Λείπουν επιστολές...

• Δεν ξέρω τι με έχει πιάσει και πρώτη ματιά στον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, είναι να δω τη στήλη «Γράμματα Αναγνωστών». Έχω δει πολλές επιστολές, κυρίως από ιατρούς που στηρίζουν την Θεία Κοινωνία, ότι δεν είναι εστία μολύνσεως. Μάλιστα, ιατρός στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» δέχεται ότι πάντοτε δεν επέρχεται ίασις από την πίστη, όπως και από την επιστήμη, δεν είναι απόλυτη η θεραπεία του ασθενούς. Γνωστή η ευφυολογία: Η εγχείρησις επέτυχεν ο ασθενής απεβίωσε. Και καταλήγει: «Παρ’ ‘Υψίστου έστιν ίασις». Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Όμως, λείπουν επιστολές ανθρώπων που σχετίζονται με την θρησκεία, όπως καθηγητές θεολογίας, όταν βλέπουμε ακόμη και φοιτητές άλλων σχολών, να κάνουν λόγο για την Θεία Κοινωνία που βάλλεται.

 Η συκιά και η Δ.Ε.Η.

• Στην οδό Αρύββα, στην αρχή, έχει φυτρώσει μια συκιά σε ξηρολιθιά. Με ένα δυνατό φύσημα του αέρα, είναι ενδεχόμενο να καταρρεύσει η ξηρολιθιά και να παρασύρει την συκιά, της οποίας τα κλαδιά αναπτύχθηκαν πάνω από τα καλώδια της Δ.Ε.Η και είναι ενδεχόμενο το βάρος του δένδρου να προκαλέσει πρόβλημα σ’ αυτά με κίνδυνο να προκληθεί ηλεκτροπληξία σε διερχόμενο άνθρωπο ή και όχημα, αφού διέρχονται πολλά καθ’ όλο το 24ωρο. Προτού συμβεί το απευκταίο, καλό είναι τα συνεργεία της Δ.Ε.Η που ασχολούνται με ζημιά και βλάβες να προβούν στην κοπή του δένδρου ή και να υποδείξουν στον κάτοχο του ακινήτου να προβεί αυτός στην κοπή ή του δένδρου ή των κλάδων που βρίσκονται πάνω από τα καλώδια.