Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Oυκ εν τω πολλώ το ευ»!

• Οι πολίτες αυτής της χώρας περίμεναν μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλόγών της 09/06, ότι οι κυβερνώντες θα είχαν λάβει το μήνυμα. Όμως δεν το έλαβαν και την στιγμή που βογκάει η κοινωνία από την ανέχεια και την ακρίβεια, που μαστίζει τα πορτοφόλια των ευπειθών υποζυγίων, είδαμε με πολλή έκπληξη, ότι οι 64 «επίλεκτοι» που αποτελούσαν το προηγούμενο υπουργικό σχήμα, να αυξάνονται κατά δυο, στον αριθμό των 66, ερχόμενος ο Πρωθυπουργός σ’ ευθεία αντίθεση με το γνωστό: - Ουκ εν τω πολλώ το ευ! Ας δίνουμε τη δέουσα σημασία και σε όσα μας κληροδότησαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι που διακρίνονταν για την ευθικρισία τους…

Ανισότητα των πολιτών…

• Όσοι κατοικούν στις παραμεθόριες περιοχές έχουν την δυνατότητα να περνούν τα σύνορα της Αλβανίας, Σκοπίων, Βουλγαρίας και Τουρκίας και να φουλάρουν τα οχήματά τους με φθηνά καύσιμα (1,60 ευρώ η απλή). Αντιθέτως, οι νησιώτες προμηθεύονται τα καύσιμα τους πανάκριβα, ήτοι πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η απλή, καταβάλλοντας και τον Ε.Φ.Κ και Φ.Π.Α. επί του φόρου και φυσικά το κόστος των μεταφορικών. Αν το πολύπειρον κράτος μας που πολλάκις κινείται ετσιθελικά μείωνε τον Ε.Φ.Κ. και τα καύσιμα είχαν περίπου την ίδια τιμή με τους γείτονες, κανείς παραμεθόριος δεν θα αποφάσιζε να μεταβεί στις γείτονες χώρες για προμήθεια καυσίμων. Οπότε, η μείωση των εσόδων, όπως μας πληροφορούν ότι θα είχαν από τη μείωση του Ε.Φ.Κ. θα αναπληρωνόταν από την αύξηση της καταναλώσεως.

Κίβδηλη υπερηφάνεια!

• Οι λέξεις έχουν την αξία τους και τη σημασία τους. Οι ανήκοντες στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα παρήλασαν στην Αθήνα και έκαναν επίδειξη της υπερηφάνειας τους. Προς τι η υπερηφάνεια αυτή; Υπερήφανος είναι ο ναυαγοσώστης που έσωσε πνιγόμενο και τον ξυλοφόρτωσαν στην Κρήτη. Περήφανος είναι ο γιατρός που έτρεξε μεσάνυχτα να σώσει τον βαρέως ασθενούντα. Περήφανος είναι ο καθηγητής που κοιμάται στο όχημά του στην Μύκονο γιατί ο ανεπρόκοπος δήμαρχος δεν κατασκεύασε δυο τρεις γκαρσονιέρες για στέγαση εκπαιδευτικών, αστυνομικών και λοιπών υπαλλήλων. Προς τι η περηφάνεια των ομοφυλοφίλων; Ιδού η απορία.

Εμείς κοιμόμασταν…

• Όταν ο νεοσουλτάνος της «φίλης» και «συμμάχου» Τουρκίας υπέγραφε μετά της Λιβύης το τουρκολιβυκό Σύμφωνο Συνεργασίας και υπερκάλυπτε την Κάσο και την Κάρπαθο, εμείς αδιαφορούσαμε και στηριζόμασταν στο Διεθνές Δίκαιον, το οποίο οι γείτονες δεν έχουν υπογράψει όπως και το Δίκαιον της Θαλάσσης. Τώρα η γείτων μας τόβαλε μέτι Μωαμέτη να προβεί σε έρευνες και γεωτρήσεις και έλαβε άδεια από την τουρκική Διεύθυνση Κοιτασμάτων για την τουρκική ΤΡΑΩ και μάλιστα διαρκείας οκτώ ετών και εμείς θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε, διότι η περιοχή είναι κατοχυρωμένη και μάλιστα στον Ο.Η.Ε., όταν εμείς καμαρώναμε, (Γεραπετρίτης), για τα έξι (6) ν.μ. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και οι γείτονες μαγείρευαν και μας προκαλούσαν, αλλά εμείς τον ύπνο του νηδύμου.