Αιχμές και Νύξεις
Επιτέλους κάμερες!
Παρακολουθώντας τη συζήτηση στην τηλετύφλα, όπου παρίστατο και ο ΥΠΕΠ κ. Σκέρτσος έμεινα έκθαμβος από την πληροφόρησή του ότι στο Β’ εξάμηνο του 2025 θα λειτουργούν οι κάμερες κυκλοφορίας, γιατί πρέπει εν τω μεταξύ να συνεννοηθούν τρία υπουργεία και οι μετέχοντες δήμοι στη λειτουργία τους. Πάντως, δεν παρέλειψε να μας πληροφορήσει ότι είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι ήμασταν εν έτει 2019. Όμως, κ. Σκέρτσε, εν έτει 2019 η γειτονική Βουλγαρία που πάντα την έχουμε ως δείγμα στερήσεως και κατάλοιπο του παραπετάσματος, έχει σε λειτουργία, προκειμένου να εφαρμόζει το κεκτημένο της Ε.Ε. κάμερες σε λειτουργία ακόμη και σε κωμοπόλεις του μεγέθους της Κονίτσης. Αυτό κάτι σημαίνει ότι εμείς με τους πολλούς πυλώνες και τα στηθαία, μένουμε πίσω, πολύ πίσω.
Σπαθάτος αρχηγός…
Στην Ανατόλια υπήρχε μια μικρή πόλη η οποία ήτο γνωστή για τον δεσμό της, δηλαδή έναν κόμπο, όμοιο με αυτόν που κατασκευάζουν οι ναυτικοί ή και με αυτούς που εξακσούνται οι πρόσκοποι. Πόσοι και πόσοι δεν είχαν περάσει από εκεί και δεν μπόρεσαν να λύσουν τον κόμπο, όπως με την ερώτηση της Σφιγκός που αδυνατούσαν να απαντήσουν. Την λύση την έδωσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Έβγαλε το σπαθί του και έκοψε τον δεσμό. Αυτό ή δεν το είχαν σκεφθεί όσοι είχαν περάσει από εκει ή εσκέπτοντο τυχόν συνέπειες αν έκοπτον τον δεσμό, ενώ ο Μ. Αλέξανδρος δεν σκεπτόταν συνέπειες, ποιος τολμούσε να τον ελέγξει. Σήμερα κατατρύχονται, παιδεύονται, τυραννιούνται, βασανίζονται ποιον να επιλέξουν για αρχηγό, γιατί ο σημερινός τους υποψήφιος δεν έχει σπαθί να κόψει τον δεσμό.
Το φράγμα…
Αποφασίστηκε κατασκευή φράγματος στον Γοργοπόταμο για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος μικρού μόλις 2,6 ΜW αλλά αντιδρούν οι Μαστοροχωρίτες γιατί θα αλλοιωθεί το φυσικό περιβάλλον. Η γειτονική Βουλγαρία στερείται λιμνών και όμως κάθε χρόνο του Αγίου Νικολάου πλημμυρίζει από ψάρια σε δρόμους και σε πεζοδρόμια, κυπρίνια, μπιάλ αμούρ (τα δικά μας μαρίτσια), μπιάλα ρίμπα (οι δικοί μας κέφαλοι) που προέρχονται από τα μικρά φράγματα και για ψάρια και για ρεύμα, αν και ρεύμα έχουν άφθονο από το πυρηνικό τους εργοστάσιο και όμως δεν αντέδρασαν όπως αντιδρούμε εμείς. Θεωρούσαμε τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων παρωχημένα γιατί κάποιοι αντέδρασαν και εισάγουμε πανάκριβο αέριο και για παραγωγή ρεύματος και για άλλες ανάγκες.
«Γαλάζια πατρίδα»…
Όταν ο «φίλος» μας Ρ.Τ. Ερντογάν ομιλεί περί «Γαλάζιας» πατρίδας, προφανώς εννοεί ό,τι έφτιαξαν οι Έλληνες της Ιωνίας και τα όποια κατακτητικά κατέχει σήμερα η γείτων μας Τουρκία. Από πρόσφατη επίσκεψη στην Μικρά Ασία και δη στην Έφεσο, «Κουσάντασι» την αποκαλούν, αλλά μ’ αυτό ονομάζουν ένα νησί στον μυχό της Εφέσου. Η Έφεσος διαθέτει περισσότερα αρχαία μνημεία από ότι η Αθήνα, διαθέτει προσέτι και W.C. με 40 λεκάνες για ταυτόχρονη αφόδευση 40 ατόμων κάτι που δεν συναντάμε σ’ άλλη περιοχή. Αυτά αφέντη Ερντογάν.