Γυρολογικά

on . Posted in Σχολιανά

.............................................................ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

Εκλογικά

*  Μια κι έξω ο Καχριμάνης καθάρισε. Ήταν αναμενόμενο. Όταν έχει κανείς ένα άξιο άτι, δεν το αλλάζει με άλλο. Και μάλιστα χειρότερο.
*  Είναι ο μόνος περιφερειάρχης σ’ όλη τη χώρα που κέρδισε τη νίκη από την πρώτη Κυριακή. Ο Ηπειρωτικός λαός τον βράβευσε για τις ικανότητές του και το έργο του, θέλοντας παράλληλα να στείλει μήνυμα στους καρεκλοκένταυρους του κέντρου ότι κάθε αίτημα του Καχριμάνη για την Ήπειρο έχει ιδιαιτέρως βαρύνουσα σημασία και σωστή γνώμη, που κανείς τους δεν δικαιούται να την αγνοεί.
*  Η Όλγα Γεροβασίλη στις συνάξεις, στις δηλώσεις και στις συνεντεύξεις της, περισσότερο σαν βουλευτίνα μιλούσε, παρά σαν υποψήφια μέλλουσα Περιφερειάρχης. Και της βγήκε ξινό. Ίσως την άλλη 5ετία να βάλει μυαλό, αν βέβαια και τότε δεν έχει απέναντι τον Καχριμάνη.
*  Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ξεχωρίσαμε τις επιτυχείς παρουσίες της Γιούλας Μητροκώστα και του Βασίλη Παπαχρήστου στην Περιφέρεια και στο Δήμο του Σπύρου Κωνσταντόπουλου και του Νίκου Τσόλη.
*  Άρης Μπαρτζώκας. Μια καινούργια παρουσία στα Δημοτικά πράγματα της πόλης, μια αξιοθαύμαστη προσπάθεια κι ένα αξιόλογο ποσοστό ψήφων μέσα σε λίγο χρόνο. Ωστόσο άξιζε ακόμα καλλίτερη τύχη.
*  Πάντως, η παρουσία του Άρη Μπαρτζώκα στο Δημοτικό Συμβούλιο μαρτυράει ότι κάτι καινούργιο γεννήθηκε. Του ευχόμαστε καλή πορεία.
*  Για τον Γκόντα και τον Μπέγκα η νύχτα της Κυριακής θα είναι μεγάλη.
*  Είναι αλήθεια πως η συμφωνία των παρατάξεων για να αποφευχθεί η αφισορρύπανση στην πόλη έτυχε αρκετής εφαρμογής. Δεν έγινε το ίδιο και με το ΚΚΕ. Εκείνο το χαβά του. Όμως, για να μην είμαστε άδικοι, πιο αφισορρυπογόνες είναι κάποιες πέρα για πέρα αριστερώτερες παρατάξεις, παρ’ ότι ο αριθμός των ψηφοδελτίων τους στις κάλπες μετά βίας ξεπερνάει τα δάχτυλα των δύο χεριών, το πολύ επί 2.
*  Πλιάκος και Γαρδίκος στη Ζίτσα ανταγωνίζονται για την εξασφάλιση συνεργατικών ψήφων. Αναμένουμε τον σωτήρα της.
*  Τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής ανησύχησαν σφόδρα τις δημοκρατικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων και το ΚΚΕ.
*  Ανησυχητικό ήταν και το μήνυμα στο δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής, όπου η Χρυσή Αυγή ενίσχυσε σαφώς και υπερμέτρως την εκλογική της δύναμη. Και να σκεφθεί κανείς με τους μισούς βουλευτές της στα κάγκελα κι όλους τους άλλους υπόδικους.
*  Το χάλκινο μετάλλιο της γ’ θέσεως διεκδικεί με δηλώσεις του ο Σταύρος Θεοδωράκης για το «Ποτάμι» στις Ευρωεκλογές, με επιδίωξη να το στερήσει από την «οπισθοδρομική δύναμη βίας», τη Χρυσή Αυγή. Ελάτε όμως που στην τελευταία δεν αρκεί και θέλει το ασημένιο. Η Κυριακή δεν είναι μακρυά.
*  Στο Δήμο της Αθήνας η Ν.Δ. έμεινε έξω του νυμφώνος. Σπηλιωτόπουλος και Κακλαμάνης δεν τα βρήκαν κι έμειναν και οι δυο εκτός δευτέρου γύρου. Αν τα εύρισκαν, ίσως ο γαλάζιος Σπηλιωτόπουλος να συγκέντρωνε και κάποιες ψήφους της… αριστερής μεριάς, που θα του εξασφάλιζαν την πρωτιά, αφού κατά τις μεθύστερες δηλώσεις του είχε και παππού ΕΑΜίτη. Βλέπετε, όταν έχεις και κάποιες αριστερές καταβολές, το έδεσμα γίνεται νοστιμότερο. Σαν το αλάτι στο φαΐ.
*  Κι όμως η διάσπασή τους θα μπορούσε να αποφευχθεί. Ο Κακλάμάνης είχε δηλώσει την υποψηφιότητά του πολύ πριν ανακύψει η ανάθεση στον Σπηλιωτόπουλο. Και στο παρελθόν είχε αποδειχθεί καλός Δήμαρχος.
*  Τώρα η Ν.Δ. τρέχει να βγάλει τον Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής και τον Καμίνη στο Δήμο της Αθήνας.
*  Ακόμη και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας ο χειρισμός της Ν.Δ. δεν ήταν ο ενδεδειγμένος, παρ’ ότι κατέληξε τουλάχιστον σε γαλάζιο ντέρμπι. Ο Τζιτζικώστας τα πήγαινε καλά. Ποια η ανάγκη να προκύψει με το έτσι θέλω του κόμματος ο Ιωαννίδης;
*  Τα ποσοστά που έδωσαν οι εκλογές σε σύγκριση μ’ εκείνα των δημοσκοπήσεων, απέδειξαν ότι αυτές δεν ήταν, παρά Ι.Χ. δημιουργήματα, κατά το δοκούν, του κάθε χορηγού τους.
*  Πέραν πάσης πραγματικότητας τα exit polls. Άγνοια των κανόνων; Αργαλεία επηρεασμού της κοινής γνώμης;
*  Μεγάλη νικήτρια και σ’ αυτές τις εκλογές η αποχή. Να φταίνε οι απέχοντες;
*  Με ποδοσφαιρικό ντέρμπι μοιάζει η διαμάχη Μιχαλολιάκου – Μώραλη στον Πειραιά. Εκεί ο Ολυμπιακός έβαλε το χέρι του.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.