Γυρολογικά

on . Posted in Σχολιανά

takis-gyras.............................................................ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

 

Αλβανική μπέσα

Ευρεία διασυνοριακή σύσκεψη μεταξύ αλβανικών και ελληνικών Αρχών πραγματοποιήθηκε προσφάτως στο Αργυρόκαστρο, με θέμα την πρόληψη στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εισάγονται από τη γειτονική χώρα.
Ειπώθηκαν πολλά και ακούστηκαν αρκετές διαβεβαιώσεις από πλευράς Αλβανών, για την καταστολή αυτών των πυρκαγιών, παράλληλα προς τη γνωστή τους τακτική αιτημάτων για χορήγηση από μέρους της Ελλάδας υλικοτεχνικής βοήθειας.
Τώρα, πόσο οι γείτονες θα κρατήσουν τις δεσμεύσεις τους, είναι κάτι που διαπιστώσαμε με αρνητικά δείγματα κι από άλλες χρονιές, όχι μόνο στο θέμα των εισαγομένων πυρκαγιών, αλλά και των καλλιεργουμένων μπροστά στα μάτια των Αρχών τους μεγάλων εκτάσεων χασίς, που με την ανοχή τους πάλι προωθείται καθημερινώς προς τη χώρα μας.

Αδικαιολόγητη η κατάληψη

Μπορεί να έχουν δίκιο οι απολυμένες καθαρίστριες, μια και η Δικαιοσύνη έκρινε παράνομη την απόλυσή τους κι αποφάσισε την επαναπρόσληψή τους, την οποία η Κυβέρνηση δεν υλοποιεί.
Δεν βλέπουμε όμως το λόγο που απέκλεισαν, έστω και συμβολικά, το κτήριο της Περιφερειακής Διοικήσεως, που ούτε Κυβερνητική Υπηρεσία είναι κι ούτε κάποια ευθύνη ή ανάμειξη έχει στην κακή πορεία του προβλήματός τους.
Ο αποκλεισμός του κτηρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακολούθησε, ίσως είχε κάποιο νόημα, μια και υποτίθεται πως είναι Κυβερνητική Υπηρεσία, παρ’ ότι κι εκείνη δεν έχει καμμία ευθύνη στο προκείμενο.

Δεν τα υπολόγισαν όλα

Ο πρωτόγνωρος τρόπος του κατ’ οίκον περιορισμού επιβλήθηκε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση.
Φαίνεται ότι οι δύο ανακρίτριες σκοπεύουν να κάνουν τους Χρυσαυγίτες... σπιτόγατους.
Αγνοούν ίσως τη λεπτομέρεια, που το 1967, τις πρώτες μέρες της δικτατορίας που είχε επιβληθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός, μάλιστα μετά τη δύση του ηλίου και μόνο για λίγες μέρες - όπως έδειξαν κάποιες στατιστικές - εννέα μήνες αργότερα σημειώθηκαν οι περισσότερες γεννήσεις...

Ακόμη κι αν δεν έλειπαν τα κλείθρα

Πρακτικά αδύνατη χαρακτηρίζει ο Δήμος Ιωαννιτών την πιστοποίηση των παιδικών χαρών.
Κι ίσως έχει δίκιο, γιατί η υλοποίηση των σχετικών εντολών του Υπουργείου Εσωτερικών απαιτεί περί τα 7 εκατομμύρια ευρώ, που όμως δεν υπάρχουν.
Ακόμη κι αν δεν έλειπαν τα κλεμμένα από το ταμείο του Δήμου, πάλι δεν θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα σε όλη του την έκταση.

Θέλει και Γερουσία

Αναθεώρηση του Συντάγματος οσμίζεται ο πρώην Υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης. Κι εκεί που ο ελληνικός λαός επιθυμεί ικανή μείωση του αριθμού των βουλευτών, εκείνος υπαγορεύει γραπτώς τον περιορισμό τους μόνο στους 50 παρ’ ότι η κατά 100 μείωσή τους ανήκει στην αρμοδιότητα του Κοινού νομοθέτη και καθόλου δεν καθιστά απαραίτητη τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ασφαλώς γιατί έτσι η επανεκλογή του γόνου του κ. Υπουργού, γίνεται ευκολότερη.
Σαν να μη του φτάνει κι αυτό, οραματίζεται και την ίδρυση Γερουσίας μέχρι 50 μέλη - 50 φεύγουν 50 έρχονται διαφοροτρόπως - προχωρημένης μάλιστα ηλικίας, ίσως για να ανοίγονται καινούργιες προοπτικές και για τον... ίδιο.
Αλήθεια, δεν κουράστηκε ο άνθρωπος να μας σώζει;

Ελήλυθεν η ώρα

Μια και πολύ λόγο κάναμε αυτό το διάστημα για εκλογές, τέτοια - έστω διαφορετική - αναμένεται και στην Ιερά Σύνοδο, για την πλήρωση της Μητρόπολής μας.
Τέλος πάντων, ας εκλέξουν οι Αρχιερείς τον αντικαταστάτη του κοιμηθέντος Θεοκλήτου. Εκείνοι ξέρουν ποιον και γιατί.
Όμως ας μην αποδόσουν την εκλογή στην επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, γιατί σκανδαλίζουν τους πιστούς.

Εντυπωσίασε ο Γιώργος Φαρμάκης

Μια αξιόλογη εκπομπή παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης (10/6) το ITV, με αφορμή το Μουντιάλ. «Πρωταγωνιστής» της, ο γνωστός συμπολίτης μας Γιώργος Φαρμάκης. Γνώστης των μεγάλων αθλητικών γεγονότων (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Παγκόσμιες συναντήσεις κλειστού στίβου, μπάσκετ, βόλεϊ, κωπηλασίας) πολλά από τα οποία επισκέφθηκε κι ο ίδιος (4 Μουντιάλ, 4 Παγκόσμια Κύπελλα, Ολυμπιακοί Αγώνες) έδωσε την ευχάριστη δυνατότητα στον τηλεθεατή να απολαύσει στιγμιότυπά τους και να ξαναδεί μεγαθήρια των γηπέδων, όπως ο Μέσι, ο Μαραντόνα και τόσοι άλλοι, που η καταπληκτική μνήμη του Γιώργου Φαρμάκη έφερε στην οθόνη, χωρίς μάλιστα καμμία βοήθεια σημειώσεων. Κοντά σ’ αυτά ένα πλούσιο αρχειακό υλικό (εφημερίδες, φωτογραφίες, δίσκοι, φανέλλες κ.ά.), που όπως γνωρίζουμε κι από άλλες σχετικές παρουσιάσεις του, μπορούν να καλύψουν ένα ολόκληρο αθλητικό μουσείο. Αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια στον Γιώργο, που όπως θα θυμούνται οι παλιότεροι διετέλεσε και συνεργάτης στην Εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ».
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.