ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Σχολιανά

 Σαν τα πουλιά του κόρακα 

* Με το που πάτησε το πόδι του στο Υπουργείο Παιδείας ο νέος Υπουργός Α. Λοβέρδος, διεπίστωσε, χωρίς δυσκολία, προβλήματα στην εκπαίδευση, που χρειάζονται αλλαγές.
Το πράγμα δεν είναι πρωτόγνωρο. Κάθε φορά που αλλάζει μια κυβέρνηση ή ακόμη κι ο Υπουργός Παιδείας, όπως και τώρα, η παιδεία πρέπει να υποστεί αλλαγές και τροποποιήσεις, που τις υφίστανται με τα συνεπακόλουθά τους διδάσκοντες και διδασκόμενοι.

 Συνέπεια 

* Με δηλώσεις επί δηλώσεων η Κυβέρνηση διαβεβαιώνει και καθησυχάζει τους συνταξιούχους ότι δεν πρόκειται να υποστούν άλλες κρατήσεις στη σύνταξή τους.
Κι όμως αυτές έρχονται πάλι από τον ερχόμενο μήνα στις επικουρικές.
Άντε τώρα να πιστεύει κανείς τις εκάστοτε κυβερνητικές δηλώσεις.
Οι συνταξιούχοι - όσοι επιβιώσουν - ας ετοιμάζονται να κάνουν κι άλλη τρύπα στο ζωνάρι τους.

Λαϊκισμοί  

*  Μέχρι τώρα ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι ένα κατάστημα της νύχτας σφραγίζεται υποχρεωτικά για 10 μέρες, αν εντός του έτους σημειώσει τρεις παραβάσεις.
Στους καταστηματάρχες όμως της Μυκόνου αυτός, ο όχι και τόσο αυστηρός νόμος, δεν άρεσε. Κατέφυγαν έτσι εσπευσμένα στο νέο Υπουργό Δημοσίας Τάξεως Βασίλη Κικίλια. Κι εκείνος πρόθυμα τους υποσχέθηκε την τροποποίηση των ισχυόντων.
Έτσι οι καταστηματάρχες θα έχουν τη δυνατότητα προσφυγής περί... αντισυνταγματικότητας της εφαρμογής του νόμου (!), αλλά και θα μετατίθεται η εφαρμογή του σφραγίσματος του καταστήματος σε χρονική περίοδο της επιθυμίας του καταστηματάρχη.
Κι έφυγαν ευχαριστημένοι. Και πώς να μην έφευγαν.
Φυσικά όλα αυτά θα έχουν πανελλαδική ισχύ.

 Προς τι η κατάκριση!  

 *  τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη δεν τρέφουμε ιδιαίτερα αισθήματα. Όχι για τις επιδόσεις του στο Υπουργείο Υγείας, που διακρίνονται σε θετικές και αρνητικές, με προεξάρχουσες τις πρώτες, αλλά γιατί γενικώς δεν μας είναι αρεστοί οι βουλευτές, που «μεταγράφονται» από το κόμμα τους σε άλλο, δίκην ποδοσφαιριστών. Όταν μάλιστα τους συνοδεύει η μνήμη πρότερων κατηγοριών τους κατά του κόμματος που προσχώρησαν και που αντικαθίσταται ύστερα με ύμνους υπέρ αυτού, η απαρέσκειά μας γίνεται μεγαλύτερη.
Ωστόσο, την απαξιωτική κριτική κάποιων «προοδευτικών» κυρίων κατά του τέως Υπουργού, επειδή μετέστη σε βιβλιοπώλη και τηλεβιβλιοπώλη, δεν τη βρίσκουμε καθόλου σωστή.
Το πρότερο επάγγελμά του - τίμιο μάλιστα επάγγελμα - ασκεί και απορούμε πού βρίσκουν το επιλήψιμο της πράξεως.
Βιβλία πουλάει ο άνθρωπος, που είναι οι καλλίτεροι φίλοι του ανθρώπου. Αυτά είναι που τον απαλλάσσουν από την αμάθεια και την ημιμάθεια.
Βέβαια η «προοδευτική» καταφορά προέρχεται εκ του ότι τα πωλούμενα από τον Γεωργιάδη βιβλία, κατά κανόνα δεν απαρέσκουν στην αριστερή «κουλτούρα». Αυτός είναι και ο λόγος που στο παρελθόν, οι επαγγελλόμενοι τη δημοκρατία αριστεριστές, παρέδωσαν διά του όχλου τους στην πυρά το βιβλιοπωλείο του.

Ας μεριμνήσει η Eurobank  

*  Η πόρτα εισόδου - εξόδου της Eurobank στο δεξιό πεζοδρόμιο της 28ης Οκτωβρίου, όταν ανοιγοκλείνει από τους πελάτες της, καλύπτει μεγαλύτερο από το μισό του πεζοδρομίου, από το οποίο διέρχεται πλήθος ανθρώπων. Έτσι ο αμέριμνος πεζός που θα βρεθεί εκεί κατά το ορμητικό άνοιγμά της, θα τη δεχθεί κατάμουτρα ή ακόμη και θα τον ρίξει κάτω, τραυματίζοντάς τον.
Έχει συνεπώς υποχρέωση η Eurobank - και σύντομα μάλιστα - να τοποθετήσει την πόρτα του καταστήματός της σε εσοχή του χώρου της, ώστε να μην κινδυνεύουν οι διερχόμενοι πεζοί.
Απορούμε μάλιστα πως δεν το έκανε, πράγμα που πέρα από την ανθρώπινη πλευρά θα της κοστίσει λιγότερο από τις εις βάρος της συνέπειες του τραυματισμού κάποιου από τους περαστικούς.

Στα παιδιά της Εθνικής μας

* Μπράβο ωρέ λεβέντες εκεί στο Μουντιάλ. Τουλάχιστον κάνατε εσείς την Ελλάδα μας περήφανη.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.